ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αναδρομικά: Αρχίζουν οι δικαστικές προσφυγές από μόνιμους εκπαιδευτικούς

Διάδωσέ το

Αναδρομικά

Αναδρομικά εκπαιδευτικών

Το fresh-education.gr έχει την ενημέρωση ότι  ήδη Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  προχωρούν, σχεδόν  ταυτόχρονα με την κατάθεση των αιτήσεων μη παραγραφής,  και σε   δικαστικές προσφυγές για την διεκδίκηση επιδομάτων και δώρων. Γι΄ αυτό το λόγο ενημερώνουν τους μόνιμους εκπαιδευτικούς για τα έγγραφα και στοιχεία που πρέπει να ετοιμάσουν.

Οι προσφυγές αφορούν στα τρία τελευταία οικονομικά έτη,2016,2017,2018 και το ποσό που διεκδικείται είναι 1.000 ευρώ ανά έτος.

Οι καταθέσεις αυτών των προσφυγών, οι οποίες θα είναι οι πρώτες που θα γίνουν μαζικά, θα πραγματοποιηθούν μέχρι 31-12-2018

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  ΟΛΜΕ: Ενημερωτικό σχετικά με τη διεκδίκηση των αναδρομικών Δώρων και Επιδόματος Αδείας από μόνιμους και αναπληρωτές συναδέλφους

 

Ενημερωτικό σημείωμα της ΟΛΜΕ για τα αναδρομικά

Σχετικά με τη διεκδίκηση των αναδρομικών Δώρων και Επιδόματος Αδείας από μόνιμους και αναπληρωτές συναδέλφους

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σχετικά με τη διεκδίκηση του 13 και 14ου μισθού ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

Με τους ν. 4024/2011, 4093/2012 και 4354/2015, καταργήθηκε η καταβολή των Δώρων Χριστουγέννων ύψους 500, 250 και 250 ευρώ (αντίστοιχα), όπως είχαν περιοριστεί με τον ν. 3845/2010.
Με τις υπ’ αριθ. 2287-2290/2015 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκε παράνομη και αντισυνταγματική η κατάργηση των ανωτέρω επιδομάτων, επειδή έγινε δεκτό, ότι ο 13ος και 14ος μισθός καθώς και η 13η και 14η σύνταξη συνιστούν περιουσιακό δικαίωμα του εργαζόμενου και του συνταξιούχου (αντίστοιχα) και συμβάλλουν στην αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Τον τελευταίο καιρό, πλήθος δικαστικών αποφάσεων από τα Ειρηνοδικεία και
Πρωτοδικεία (Διοικητικά και Πολιτικά) της χώρας, συμμορφούμενα με τις ανωτέρω αποφάσεις του ΣτΕ δικαιώνουν εν ενεργεία υπαλλήλους διαφόρων κατηγοριών και διαφόρων Υπηρεσιών, που είχαν διεκδικήσει αναδρομικώς τα ανωτέρω ποσά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Πώς περνάνε οικονομικά οι εκπαιδευτικοί λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2018
Αναδρομικά ποσά  σε μισθωτούς και συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων.

Απόσπασμα  της έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού Βουλής για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το τρίτο τρίμηνο του έτους:

«Σημαντική πηγή αβεβαιότητας αποτελεί και η κλιμάκωση των δημοσιονομικών πιέσεων υπό το βάρος δικαστικών αποφάσεων που ακυρώνουν εφαρμοσμένες μισθολογικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις. Η πρόσφατη νομοθετική παρέμβαση για καταβολή των αναδρομικών ποσών σε μισθωτούς και συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων που προέκυψαν από τις δικαστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας αποτελεί μια πράξη συμμόρφωσης στη συνταγματική νομιμότητα. Ωστόσο, προκύπτουν ζητήματα ίσης μεταχείρισης καθώς δεν είναι απόλυτα σαφές γιατί οι μισθολογικές και συνταξιοδοτικές περικοπές ήταν συνταγματικές σε κάποιες κατηγορίες δημόσιων λειτουργών αλλά αντισυνταγματικές σε κάποιες άλλες. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να εγείρει επιπλέον δικαστικές διεκδικήσεις από άλλες κατηγορίες μισθωτών ή συνταξιούχων με σημαντικό δημοσιονομικό ρίσκο. Η αβεβαιότητα αυτή θα μπορούσε να ενισχυθεί λαμβάνοντας υπόψη ότι η ελληνική οικονομία εισέρχεται σε εκλογικό κύκλο με εντεινόμενο πολιτικό ανταγωνισμό ο οποίος μπορεί να στείλει αντιφατικά μηνύματα όσον αφορά τις δεσμεύσεις της οικονομικής πολιτικής και να διαταράξει τις ευνοϊκές προσδοκίες που έχουν διαμορφωθεί».

Δείτε επίσης

Ενημέρωση για την επιστροφή κράτησης στους Δημοσίους Υπαλλήλους

Διάδωσέ το Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας προχώρησε σε ενημέρωση σχετικά με “είδηση”  για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *