ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αν. Γκίκα Γ.Γ. Υπουργείου Παιδείας: Κανονικά θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα – Είναι μια δύσκολη σχολική χρονιά

Διάδωσέ το

Είμαστε προετοιμασμένοι για να ανοίξουμε 7 Σεπτεμβρίου. Οι εκπαιδευτικοί ξεκινούν 1 Σεπτεμβρίου για να προετοιμάσουν την υποδοχή των μαθητών. Είναι μια δύσκολη σχολική χρονιά και αυτή, αλλά είμαστε πιο ενημερωμένοι και πιο προετοιμασμένοι ανέφερε η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ.

Σχετικά με χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη ότι:  «πρόθεσή μας είναι με όλα τα μέτρα ασφαλείας, τα οποία θα μας υποδείξουν οι ειδικοί, τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά τον Σεπτέμβριο και τα παιδιά να γυρισουν στην τάξη» η Γ.Γ. Αναστασκία Γκίκα ανέφερε:

«Η λέξη κανονικότητα σημαίνει την καινούρια κανονικότητα, μια νέα κανονικότητα στα πάντα»

«Έχουμε δύο κυρίως σενάρια στο νου μας αλλά επεξεργαζόμαστε και άλλα. Το ένα είναι ότι πηγαίνουμε κανονικά στο σχολείο, με πάρα πολύ αυστηρά μέτρα αποστασιοποίησης και ενδεχομένως υποχρεωτικά μάσκες για όλους. Κρατάμε όχι μόνο αποστάσεις, δεν χρησιμοποιούμε κοινά πράγματα, δεν μοιραζόμαστε γόμες, μολύβια, μπάλες… και όλα αυτά που πρέπει να γίνουν.

“Τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβουμε περίπου δύο εβδομάδες πριν τα παιδιά μπουν στο σχολείο. Θα δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα αποφασίσουμε. Δεν αποφασίζουμε βέβαια μόνοι μας. Αποφασίζουν οι ειδικοί”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

“Το δεύτερο σενάριο είναι αυτό που έχουμε ζήσει, είναι το εκ περιτροπής. Εάν χρειαστεί, θα γίνει και αυτό.

“Είμαστε σε εγρήγορση, σε ετοιμότητα, συζητάμε κάθε σενάριο. Άλλωστε έχουμε υλοποιήσει με πολύ μεγάλη επιτυχία την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Ολοήμερα σχολεία

Η Γενική Γραμματέας τόνισε ότι  τα ολοήμερα θα ανοίξουν  κανονικά από τις 7 Σεπτεμβρίου.

Οι εκπαιδευτικοί θα είναι εγκαίρως στις θέσεις τους – διορισμοί στην ειδική αγωγή

“Έχουμε καλέσει και τους διευθυντές εκπαίδευσης και τα υπηρεσιακά συμβούλια να εργάζονται και να τοποθετήσουν τους αποσπασμένους, τους εκπαιδευτικούς που είναι στη διάθεση των διευθύνσεων, στα λειτουργικά κενά, έτσι ώστε μετά τον Δεκαπενταύγουστο να τοποθετηθούν οι νεοδιόριστοι.

Είμαστε πολύ περήφανοι γιατί καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε τους 4.500 διορισμούς -για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής εκπαίδευσης- στα ειδικά σχολεία και συγχρόνως καταφέραμε να έχουμε προσωρινούς πίνακες για τους υπόλοιπους διορισμούς για την γενική εκπαίδευση, όπως τα είχαμε προγραμματίσει».

Πηγή ΕΡΤ

Δείτε το video

Δείτε επίσης

Αξιολογικοί πίνακες εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό 2024-2025

Διάδωσέ το Δημοσιεύτηκαν οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών και πίνακας απορριφθεισών αιτήσεων απόσπασης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *