Α. Τσίπρας: Αποκατάσταση της αδικίας την οποία υπέστησαν άνθρωποι που ασκούν λειτούργημα

Διάδωσέ το

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εορταστική εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πολεμική Αεροπορία, στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» στο Μέγαρο Μουσικής.

Αποσπάσματα από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού :

Προχωράμε λοιπόν αύριο δια νόμου, στην απόδοση 820 εκατομμυρίων από αναδρομικές κρατήσεις που έγιναν στα χρόνια των μνημονίων και οι οποίες θα καταβληθούν σε ό,τι αφορά τους ενστόλους στο σύνολό τους μέχρι τα μέσα του Δεκέμβρη του τρέχοντος έτους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευση της ιστοσελίδας “Καθημερινή”, ανέφερε ότι:«το πρώτο θετικό δημοσιονομικό μέτρο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή μετά την 21η Αυγούστου, μετά το τέλος των μνημονίων, αφορά στην αποκατάσταση της αδικίας την οποία υπέστησαν άνθρωποι που ασκούν λειτούργημα σε αυτό τον τόπο. Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, δικαστικοί λειτουργοί, γιατροί, τα σώματα ασφαλείας, οι πυροσβέστες.

“Και εσείς άνδρες και γυναίκες που υπηρετείτε με σθένος και αυταπάρνηση τη πατρίδα, από άκρη σε άκρη της επικράτειας της χώρας μας, κατά τη διάρκεια των δύσκολων χρόνων για της κρίσης υποστήκατε αδικίες σε ό,τι αφορά τις μισθολογικές σας απολαβές”

Είναι επιλογή μας να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση της αδικίας. Δεν είναι ζήτημα συμμόρφωσης σε δικαστικές αποφάσεις διότι γνωρίζετε πολύ καλά ότι υπήρξαν και άλλες σχετικές αποφάσεις δικαστηρίων τα προηγούμενα χρόνια, τις οποίες δεν υιοθέτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Επομένως πρόκειται για ζήτημα πολιτικής βούλησης και όχι νομικής δέσμευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Κυρ. Μητσοτάκης για τα κλειστά σχολεία: Χιλιάδες γονείς ταλαιπωρούνται σήμερα

 

Δείτε επίσης

Μισθοί αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ΕΒΠ από 1η Ιανουαρίου 2024

Διάδωσέ το Τα νέα καθαρά ποσά  μισθοδοσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πλήρους και μειωμένου ωραρίου, από …

Πρώτο σχόλιο

  1. Φτανουν οι ενστολοι, οι πανεπιστημιακοι και οι δικαστικοι για να ξαναβγεις Αλεξη;;; Και οι εκπαιδευτικοι πρωτοβαθμιας και δευτεροβαθμιας εκπσης λειτουργημα κανουν και ειναι πολλοι περισσοτεροι… Κι ισως αυτο πληρωνουν… Και μετα για σκεψου, τι λογικες ενθαρρυνεις;;; για τους μισους ειναι δικαιο το κοψιμο των αποδοχων ενω για τους αλλους μισους οχι;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *