Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διαδικτυακά σεμινάρια (WEBINARS) από το 4ο ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας για την εξ αποστάσεως διδασκαλία

Διάδωσέ το

4ο Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Σέρρες 06-04-2020

Κεντρικής Μακεδονίας 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Διαδικτυακά σεμινάρια (WEBINARS) από το 4ο ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας για την εξ αποστάσεως διδασκαλία

Η αναστολή λειτουργίας των σχολείων για την ανάσχεση της μετάδοσης του κορωνοϊού, διαμόρφωσε ένα νέο εκπαιδευτικό περιβάλλον με την ενεργοποίηση ψηφιακών εργαλείων για την εξ αποστάσεως διδασκαλία και επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών.

Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του 4ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα τις Σέρρες, με οργανωμένες ενημερωτικές συναντήσεις μέσω τηλεδιασκέψεων με τους εκπαιδευτικούς μας, στηρίζουμε παιδαγωγικά και επιστημονικά το νέο πλαίσιο της μαθησιακής διαδικασίας.

Επιπλέον, με στόχο την ενίσχυση των εκπαιδευτικών όλων των σχολικών βαθμίδων στην εφαρμογή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας και επικοινωνίας, το 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας, ξεκίνησε και υλοποιεί σειρά επιμορφωτικών διαδικτυακών σεμιναρίων σύγχρονης επικοινωνίας (Webinars) με θέμα τη χρήση και αξιοποίηση της πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας και επικοινωνίας Cisco Webex Meetings που υποστηρίζεται από το Υ.ΠΑΙ.Θ. και των εφαρμογών ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης E-class και E-me του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. 

Τα διαδικτυακά σεμινάρια διεξάγονται μέσω ψηφιακής πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης, ενώ ταυτόχρονα μεταδίδονται από το κανάλι YouTube του 4ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. 

https://www.youtube.com/channel/UCcrZjjdakcFBCU7mWDmmGhA/featured

https://www.youtube.com/channel/UCcrZjjdakcFBCU7mWDmmGhA/featured?fbclid=IwAR11tR-aPAZNGy4ZXELTdxCc5iZ0nZefHXUgfoUbEh4sY2t7zx7Qytqzdt8

Η ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας στα Webinars του 4ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ.  είναι μεγάλη,  καθώς έχουν δηλώσει συμμετοχή και τα παρακολουθούν περισσότεροι από 1000 εκπαιδευτικοί.

Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου

του 4ου ΠΕΚΕΣ Κ. Μακεδονίας

 

Δείτε επίσης

Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί: webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών

Διάδωσέ το Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί Επιμορφωτικό webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών Στερεάς, Θεσσαλίας, Μακεδονίας  Συνεχίζονται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *