ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διευθυντής Πρωτοβάθμιας: Υπάρχει σοβαρό θέμα με το προσωπικό καθαριότητας, ενημέρωσα τον Εισαγγελέα

Διάδωσέ το

Υπάρχει σοβαρό θέμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες ενημέρωσα τον εισαγγελέα Πρωτοδικών. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, πρέπει να  αναλάβουν τις ευθύνες τους..

“Τα πράγματα δεν είναι ευχάριστα αλλά είναι μάλλον πολύ δυσάρεστα”, ανέφερε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Κέρκυρας, Χρήστος Άνθης, μιλώντας στην τοπική τηλεόραση  START TV KERKYRA για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, λόγω της έλλειψης  προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία ευθύνης του.

“Έχουμε τεράστιες ελλείψεις καθαριστριών” τόνισε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και “αποτυπώσαμε σε έγγραφο τις ελλείψεις επακριβώς, ακόμα και σε επίπεδο ωρών, και το κοινοποιήσαμε στο Υπουργείο Παιδείας,  στους Δήμους και στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων”.

“Έχω 140 διευθυντές και προϊστάμενους σχολικών μονάδων, δεν θα επιθυμούσα, και θα τους καλύψω πάση δύναμη, αν τους εγκαλέσει κάποιος γιατί δεν τηρούν το υγειονομικό πρωτόκολλο, το τηρούν απολύτως και κάνουν τεράστιες προσπάθειες ” ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αιρετός ΚΥΣΠΕ Αντωνιάδης: Τι είπε για αναπληρωτές και μόνιμους

“Με απλά λόγια, αν τηρηθεί αυτή τη στιγμή το υγειονομικό πρωτόκολλο σε επίπεδο καθαριστριών δεν ξέρω τελικά πόσα σχολεία θα μείνουν ανοικτά, θα κλείσει το 80% με 90% των σχολείων. Υπάρχει σοβαρό θέμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες ενημέρωσα τον εισαγγελέα Πρωτοδικών. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, πρέπει να  αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι έχουν και βεβαίως δεν είναι οι διευθυντές των σχολικών μονάδων και δεν είναι οι προϊστάμενοι των νηπιαγωγείων”

Τέλος ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας ανέφερε ότι υπάρχουν δύο λύσεις  “η μία λύση είναι να προσληφθούν καθαρίστριες – που έπρεπε να έχει γίνει –  και η άλλη, εφαρμόζοντας το υγειονομικό πρωτόκολλο τα σχολεία να λειτουργήσουν ακριβώς τις ώρες όπου έχουν κάλυψη καθαριστριών”

Πηγή: Δείτε εδώ το video της συνέντευξης

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *