Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ευχαριστήρια επιστολή του ΠΔΕ Αττικής για την προσφορά όλων στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Διάδωσέ το

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΟΛΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2020   

 

Μετά την ανάρτηση των βαθμολογιών των τελειοφοίτων και αποφοίτων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, οι υποψήφιοι φοιτητές καλούνται να συμπληρώσουν τις επιλογές σπουδών τους στο Μηχανογραφικό Δελτίο. Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 ολοκληρώνονται με τα μουσικά μαθήματα στις 13 Ιουλίου.

Οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ήταν από τις πιο σύνθετες και απαιτητικές των τελευταίων δεκαετιών. Ειδικότερα, για τα ΓΕΛ οι εξετάσεις σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν με το παλαιό και το νέο σύστημα εισαγωγής, με συνακόλουθες διπλές δυσκολίες στην οργάνωσή τους. Λόγω των έκτακτων συνθηκών, εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, τηρήθηκαν επιπλέον προδιαγραφές για τις γραπτές και τις προφορικές εξετάσεις. Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, λόγω των μέτρων αυξημένης υγειονομικής προστασίας, αξιοποιήθηκε μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπινου δυναμικού, που προσέφερε ανυπέρβλητες υπηρεσίες και συνέβαλε στην ασφαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή ενός έργου μεγάλων διαστάσεων. Σε αυτό το πλαίσιο συγκαταλέγεται και η ομαλή οργάνωση και άψογη διεξαγωγή των εισαγωγικών εξετάσεων στα 9 Πρότυπα, 5 Μουσικά και 4 Καλλιτεχνικά Σχολεία. Παρά το αυξημένο μέγεθος των εξεταστικών και βαθμολογικών διαδικασιών η δραστηριοποίηση της ανθρώπινης προσφοράς όλων των συντελεστών στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. 

Ειδικότερα, κατά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 ορίστηκαν στην περιοχή ευθύνης μας: 261 Εξεταστικά Κέντρα γραπτών εξετάσεων (12% περισσότερα από πέρυσι), 37 Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (32% περισσότερα από πέρυσι), 84 Εξεταστικά Κέντρα Ειδικών Μαθημάτων (17% περισσότερα από πέρυσι), 18 Βαθμολογικά Κέντρα ΓΕΛ (50% περισσότερα από πέρυσι),3 Βαθμολογικά Κέντρα ΕΠΑΛ (50% περισσότερα από πέρυσι), 2 Βαθμολογικά Κέντρα Ειδικών Μαθημάτων (50% περισσότερα από πέρυσι) και ένα Βαθμολογικό Κέντρο Μουσικών Μαθημάτων.

Η φροντίδα της προετοιμασίας και οργάνωσης των Πανελλαδικών Εξετάσεων στην Αττική  ήταν ένα θαυμάσιο συλλογικό επίτευγμα πολλών ανθρώπινων συντελεστών, σύμφωνα με τον επιτελικό σχεδιασμό της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων του Υ.ΠΑΙ.Θ. Αναγνωρίζοντας τις άοκνες και πολύμοχθες προσπάθειες όλων σας, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά: 

  • τους προέδρους και τα μέλη των 7 Επιτροπών Εξετάσεων των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.), ισάριθμων προς τις αντίστοιχες Διευθύνσεις της Αττικής,
  • τις Λυκειακές Επιτροπές των 261 Εξεταστικών Κέντρων και των 84 Εξεταστικών Κέντρων Ειδικών Μαθημάτων της Αττικής, τους γραμματείς και βοηθούς γραμματέων, τους επιτηρητές και το βοηθητικό προσωπικό,
  • τους προέδρους των 37 Ειδικών Εξεταστικών Κέντρων Αττικής, με τους γραμματείς και βοηθούς γραμματείς, τους εξεταστές-βαθμολογητές και τους επιτηρητές,
  • τους προέδρους και αντιπροέδρους των 21 Βαθμολογικών Κέντρων Αττικής με τους γραμματείς και βοηθούς γραμματείς, τα μέλη των Επιτροπών, των Συντονιστών μαθημάτων κάθε Β. Κ., το επικουρικό και βοηθητικό προσωπικό και τους βαθμολογητές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Ευχαριστώ θερμά τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Οργανωτικούς Συντονιστές, τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου τους Προϊσταμένους των Κ.Ε.Σ.Υ. και τους Διευθυντές των Λυκείων, για τον άριστο συντονισμό των ομάδων εποπτείας τους σε κλίμα ζεστής επικοινωνίας και συνεργασίας.

Ιδιαιτέρως, ευχαριστώ την Προϊσταμένη της Αυτοτελούς Διεύθυνσης, τους Προϊσταμένους των Τμημάτων, το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής για την αμέριστη συμβολή τους στην προετοιμασία, οργάνωση και εποπτεία των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Πρωταγωνιστές αυτού του πρωτοφανούς άθλου είναι κατά προσέγγιση 13.000 εκπαιδευτικοί και στελέχη εκπαίδευσης της Αττικής. Για άλλη μια χρονιά συμβάλατε στην αποτελεσματική εκτέλεση των εργασιών που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις, διασφαλίζοντας το κύρος, την αξιοπιστία και το αδιάβλητο των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Συγχαρητήρια σε όλους εσάς, που εμπνέετε τη νέα γενιά με τις αρχές της καλής συνεργασίας και της επαγγελματικής ευσυνειδησίας. 

Στρέφοντας τώρα τη σκέψη προς εσάς, αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μαθήτριες, σας απευθύνω ένα μεγάλο «εύγε» για την επιμέλεια, τη φιλομάθεια και την άψογη συμπεριφορά που δείξατε. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους γονείς σας, οι οποίοι στέκονται αρωγοί στο πλευρό σας. Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι ένας από τους πρώτους αγώνες που μόλις δώσατε, όμως δεν είναι η μοναδική ευκαιρία. Συμπληρώστε με προσοχή το μηχανογραφικό δελτίο, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα, τις κλίσεις και τις προτιμήσεις σας, χωρίς να δίνετε σημασία σε βαθμολογικές προβλέψεις στηριγμένες στις περσινές βάσεις. Εύχομαι καλή επιτυχία και οι επιθυμίες σας να γίνουν πραγματικότητα! 

Αγαπητοί, αγαπητές συνάδελφοι και συνεργάτες,

εύχομαι σε όλους εσάς υγεία και δύναμη, για να συνεχίσουμε μαζί να προσφέρουμε αδιάλειπτα τις υπηρεσίες μας προς όφελος των μαθητών και μαθητριών μας, που αποτελούν την ελπίδα και το μέλλον του τόπου μας.

 

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής

Γιώργος Κόσυβας

Δείτε επίσης

Αξιολογικοί πίνακες εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό 2024-2025

Διάδωσέ το Δημοσιεύτηκαν οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών και πίνακας απορριφθεισών αιτήσεων απόσπασης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *