ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ζέττα Mακρή: Επιμήκυνση του διδακτικού έτους για λόγους ψυχολογικούς και όχι γιατί δεν καλύφθηκε η ύλη

Διάδωσέ το

  “H επιμήκυνση του διδακτικού έτους “έχει πέσει στο τραπέζι” και αν θα γίνει, θα γίνει όχι γιατί δεν καλύφθηκε η ύλη, αλλά για λόγους κοινωνικούς και ψυχολογικούς και για την επαφή που είναι απαραίτητη για τα παιδιά”

Η υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μακρή μίλησε για την εκπαιδευτική επικαιρότητα, στο πρώτο πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας.

“Η επιμήκυνση του σχολικού έτους “έχει πέσει στο τραπέζι” και πολλές άλλες εναλλακτικές προτάσεις, αλλά το υπουργείο θα αποφασίσει  όταν θα έχει πλήρη εικόνα” , σημείωσε χαρακτηριστικά η υφυπουργός. Για μαθήματα την περίοδο των διακοπών του Πάσχα, η κ. Μακρή ήταν κατηγορηματική, λέγοντας ότι τέτοια πρόταση δεν υπάρχει.

Δημ. Αν η τηλεκπαίδευση πήγε όντως καλά, γιατί να γίνει επιμήκυνση του διδακτικού έτους;

Υφ. “Αυτό θα γίνει, όχι γιατί δεν καλύφθηκε η ύλη αλλά για λόγους κοινωνικούς και ψυχολογικούς και για την επαφή που είναι απαραίτητη για τα παιδιά. Όσο  μικρότερη είναι η ηλικία τόσο απαραίτητη κρίνεται η επαφή με την μαθητική και την εκπαιδευτική κοινότητα”

Η υφυπουργός Παιδείας ενημέρωσε επίσης ότι από τον Σεπτέμβρη το μάθημα τη σεξουαλικής αγωγής θα είναι υποχρεωτικό σε όλες τιςς βαθμίδες της εκπαίδευσης και θα υπάρξει σχετική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Διαβάστε επίσης: Κεραμέως: Έρχεται νομοσχέδιο με ρυθμίσεις για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και μεγαλύτερες αρμοδιότητες στους διευθυντές

Πατήστε εδώ για τη σελίδα του fresh-education.gr στο f/b

 

Δείτε επίσης

Αξιολογικοί πίνακες εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό 2024-2025

Διάδωσέ το Δημοσιεύτηκαν οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών και πίνακας απορριφθεισών αιτήσεων απόσπασης …

Πρώτο σχόλιο

  1. Ρε που έχουμε μπλέξει;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *