Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ζέττα Mακρή: Η εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση θα υλοποιηθεί σε κάθε σχολική μονάδα

Διάδωσέ το

Η κα. Μακρή ενημέρωσε ότι το σύστημα εξωτερικής αξιολόγησης στη χώρα μας θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά

“Κάνουμε πράξη την εφαρμογή του συστήματος “συλλογικός προγραμματισμός  εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου σχολικών μονάδων” που θα υλοποιηθεί σε κάθε σχολική μονάδα της χώρας, διαβεβαίωσε η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα “Ελευθερία”

“Κομβικός φορές της διαδικασίας του προγραμματισμού και της εσωτερικής αξιολόγησης είναι η ίδια η σχολική μονάδα, ενώ θεμελιώδη στοιχεία της αποτελούν η στοχοθεσία σχετικά με το παραγόμενο εκπαιδευτικό έργο αλλά και η τεκμηριωμένη αξιολογική κρίση που βασίζεται στη συστηματική επιλογή στοιχείων από ποικιλία πηγών”, συμπλήρωσε η ίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Η κ. Μακρή ενημέρωσε επίσης ότι το σύστημα εξωτερικής αξιολόγησης στη χώρα μας θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά ενώ παράλληλα  υπενθύμισε ότι εφαρμόζεται σε 26 ( επί συνόλου 32) ευρωπαϊκές χώρες του δικτύου Ευρυδίκη.

Ως προς το ερώτημα που της απευθύνθηκε,  αναφορικά με την υποχρέωση υποβολής βαθμολογίας από τους εκπαιδευτικούς για μάθημα, που για οποιονδήποτε λόγο, διδάχθηκε λιγότερο από 10 ώρες, η υφυπουργός είπε ότι  “δεν κατατίθεται βαθμολογία, αν αποδεδειγμένα και δικαιολογημένα ο διδάσκων δεν διαθέτει επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση των μαθητών”

 

Δείτε επίσης

Αξιολογικοί πίνακες εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό 2024-2025

Διάδωσέ το Δημοσιεύτηκαν οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών και πίνακας απορριφθεισών αιτήσεων απόσπασης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *