ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΠΕΘ: “Απαρέγκλιτος κανόνας η άμεση και ακριβής καταχώριση των στοιχείων στο myschool”

Διάδωσέ το

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας

Η υποχρέωση τόσο του/της Διευθυντή/ντριας σχολικής μονάδας όσο και του/της Διευθυντή/ντριας Εκπαίδευσης, για την άμεση και ακριβή καταχώριση των στοιχείων, αποτελεί απαρέγκλιτο κανόνα

Καταχώριση στοιχείων στα Πληροφοριακά Συστήματα myschool και Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.)

Εγκύκλιος 149084/ΓΔ4/8-9-2017 του Υπουργείου Παιδείας

Προκειμένου να αποτυπώνεται η λειτουργία κάθε σχολικής μονάδας, είναι αναγκαία η καταχώριση στο Πληροφοριακό Σύστημα (Π.Σ.) myschool, οπωσδήποτε σε καθημερινή βάση όταν υφίστανται μεταβολές, κάθε στοιχείου μεταβολής (μαθητικού δυναμικού ή εκπαιδευτικού προσωπικού), ώστε να αντανακλάται απόλυτα η καθημερινή λειτουργικότητα των σχολικών μονάδων, βάσει της οποίας τα όργανα διοίκησης θα προβαίνουν στον προγραμματισμό δράσεων και στη λήψη αποφάσεων.
Η υποχρέωση τόσο του/της Διευθυντή/ντριας σχολικής μονάδας όσο και του/της Διευθυντή/ντριας Εκπαίδευσης, για την άμεση και ακριβή καταχώριση των στοιχείων, αποτελεί απαρέγκλιτο κανόνα, με βάση τον οποίο προγραμματίζονται οι διοικητικές ενέργειες της εκπαίδευσης και διασφαλίζεται η διαφάνεια για την αποτελεσματική άσκηση της διοίκησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  myschool Δημοτικού και Νηπιαγωγείου: Νέες οδηγίες στους Διευθυντές. Πώς εγγράφονται οι μαθητές της ΣΤ στο Γυμνάσιο και πώς τα νήπια στο δημοτικό.

Α. Ο/η Διευθυντής/ντρια του σχολείου και η Διεύθυνση Εκπαίδευσης είναι υπεύθυνοι για την καταγραφή, εισαγωγή, επιβεβαίωση και οριστικοποίηση των στοιχείων λειτουργίας των σχολικών μονάδων, όπως το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα Διδασκαλίας, τα τμήματα που λειτουργούν, ο αριθμός των μαθητών κατά τάξη, τμήμα, ομάδα προσανατολισμού, τομέα, ειδικότητα, μάθημα επιλογής ή άλλη ενότητα, οι απουσίες των μαθητών, το ονοματεπώνυμο και το υποχρεωτικό ωράριο των εκπαιδευτικών που τις κατέχουν, ο αριθμός των εκπαιδευτικών που ανήκουν οργανικά στη σχολική μονάδα και ο αριθμός των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε αυτήν, η ομάδα σχολείων στην οποία ανήκει η σχολική μονάδα, η αποδοθείσα δεύτερη ειδικότητα των εκπαιδευτικών, η διδασκαλία μαθημάτων με δεύτερη ανάθεση, οι αναθέσεις για τη συμπλήρωση του διδακτικού ωραρίου και οι κενές θέσεις που προβλέπεται ότι θα προκύψουν μέχρι τις 31 Αυγούστου του έτους πραγματοποίησης των μεταθέσεων λόγω αυτοδίκαιης αποχώρησης ή παραίτησης εκπαιδευτικών από την υπηρεσία.
Επισημαίνεται ότι η καταχώριση αυτή θα αποτελεί πλέον την αποκλειστική και μόνιμη πηγή άντλησης δεδομένων και πληροφοριών, βάσει των οποίων θα γίνεται ο προγραμματισμός δράσης αλλά και η λήψη αποφάσεων από τα όργανα διοίκησης, και ως εκ τούτου καθίσταται απαραίτητη η άμεση αποτύπωση της πληροφορίας από τον/την Διευθυντή/ντρια του Σχολείου και την οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης…

Ε. Υπενθυμίζεται ότι οι προαναφερθείσες ενέργειες έχουν ως αποκλειστικό σκοπό τη διασφάλιση των ικανών και αναγκαίων συνθηκών προκειμένου η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών δομών, απέναντι στις πάγιες αλλά και τρέχουσες ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας, να είναι έγκυρη, έγκαιρη και αποτελεσματική.

Επιπλέον, διασφαλίζεται η διαφάνεια προς τους εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.

Εκ των ανωτέρω καθίσταται σαφές ότι η μη τήρηση των εκ του νόμου οριζομένων και εν προκειμένω η πλημμελής ενημέρωση των πληροφοριακών συστημάτων παρεμποδίζει την έγκαιρη διεκπεραίωση σύνθετων και πολύπλευρων διοικητικών διαδικασιών. Επομένως, η εκτέλεση των καθηκόντων όλων των εμπλεκομένων, ανά βαθμό ευθύνης, καθίσταται αναγκαία για την αποτελεσματική άσκηση της δημόσιας διοίκησης, ιδιαίτερα δε στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης, ο οποίος απαιτεί υψηλό βαθμό προγραμματισμού και οργάνωσης.

 dide.flo.sch.gr 

Δείτε επίσης

Διευρύνεται το δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολικών Μονάδων

Διάδωσέ το Από το σχολικό έτος 2024-2025 διευρύνεται το δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολικών …

Πρώτο σχόλιο

  1. Ψηφιακή γραφειοκρατία και φακέλλωμα κατά κόρον σε ένα σύστημα αλλοπρόσαλλο και δύσχρηστο (MySchool) και μάλιστα χωρίς απαλλαγή από την χαρτούρα. Οι εκδώσαντες την εγκύκλιο περί καθημερινής ενημερώσεως των μεταβολών ΔΕΝ έχουν σχέση με την σχολική πραγματικότητα. Δεν τους έχουν έρθει και φύγει εκπαιδευτικοί ή μαθητές με μετεγγραφή αυθημερόν, δεν γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να βγει το πρόγραμμα, ιδίως πρώτες / τελευταίες ημέρες και όταν π.χ. ιδρύεται ή κλείνει ένα Ολοήμερο τμήμα. Δεν ξέρουν πόσο εκνευριστικά περίπλοκο είναι να γίνουν οι αναθέσεις τμημάτων/μαθημάτων, η καταχώριση βαθμολογιών και η έκδοση τίτλων σπουδών. Επί πλέον, η κατ’ αποκλειστικότητα ανάθεση στον διευθυντή είναι παντελώς ηλίθια: Φορτώνει ένα κάρρο αρμοδιότητες σε ένα μόνον άτομο, με αποτέλεσμα ν’ αυξάνεται ο κίνδυνος λάθους. Δεν επιτρέπει τον καταμερισμό (ευτυχώς γίνεται παρατύπως) εργασιών, και αφήνει ανεκπαίδευτο στο δαιδαλώδες MySchool το μεγαλύτερο ποσοστό εκπαιδευτικών. Βέβαια, αυτό βολεύει κάποιους μικρόνοες διευθυντές, διότι έτσι δεν θα έχουν ανταγωνισμό στην διεκδίκηση διευθυντικής θέσεως.

    Oι προηγούμενοι απειλούσαν για παράβαση καθήκοντος, οι τωρινοί το γράφουν πιο συγκεκαλυμμένα, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *