Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κεραμέως: Το άνοιγμα – κλείσιμο των σχολείων είναι μια ολόκληρη διαδικασία

Διάδωσέ το

«Θα περιμένουμε να δούμε πως ακριβώς εμφανίζεται το επιδημιολογικό φορτίο και από εκεί και πέρα θα ληφθούν οι αποφάσεις. Σίγουρα την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν συζητήσεις με τους ειδικούς», ανέφερε η υπουργός Παιδείας  κ. Κεραμέως μιλώντας στο Open.

Ερωτηθείσα για το τι θα γίνει αν  οι ειδικοί προτείνουν να ανοίξουν τα σχολεία μια εβδομάδα πριν από τις γιορτές, η κ. Κεραμέως απάντησε ως εξής:

“Θα το δούμε. Καταλαβαίνετε ότι το άνοιγμα- κλείσιμο των σχολείων είναι μια ολόκληρη διαδικασία, είναι πολλοί παράγοντες που λαμβάνουμε υπόψη. Σε συνάρτηση με αυτό πρέπει να πούμε ότι η τηλεκπαίδευση προχωρά κανονικά, υπήρχαν δυσκολίες στην αρχή, υπήρχαν τεχνικά προβλήματα που ξεπεράστηκαν αλλά εδώ είμαστε για να τα λύνουμε. Όλη η εκπαιδευτική διαδικασία έχει μεταφερθεί στο διαδίκτυο”

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μαθημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης την περίοδο των διακοπών, η Υπουργός κ. Κεραμέως απάντησε ότι δεν εχει ληφθεί κάποια απόφαση σχετική.

Σύψας: Δε βλέπω άνοιγμα σχολείων στις 7/12, πάμε για 14/12 με προϋποθέσεις

“Αν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες και έχουμε ραγδαία αποκλιμάκωση θανάτων και κατάληψης των κλινών ΜΕΘ, τότε ίσως ανοίξουν τα Δημοτικά στις 14 Δεκεμβρίου, ενδεχομένως για μία εβδομάδα. Αν όμως δεν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες και πάμε για  21/12, τότε δεν έχει κανένα νόημα να ανοίξουν τα σχολεία”

Τα παραπάνω ανέφερε ο  καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, εκφράζοντας την προσωπική του επιστημονική άποψη για παράταση των μέτρων μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου.

Τι είπε ο κ. Σύψας:

“Αυτή τη στιγμή έχουμε μια μικρή πτώση του αριθμού των κρουσμάτων καθώς και του ποσοστού των θετικών δειγμάτων  τα οποία μας δείχνουν πολλές εισαγωγές, οι οποίες είναι περισσότερες από τα εξιτήρια ακόμα και δυστυχώς διασωληνώσεις και θανάτους. Τα στοιχεία δεν επιτρέπουν καμία πρόβλεψη για να “ανοίξει η κοινωνία” με τις μονάδες καλυμμένες κατά 88% όπως ήταν σήμερα και στη Θεσσαλονίκη 100% και έχοντας τόσους νεκρούς”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αιρετός ΚΥΣΠΕ Αντωνιάδης: Τι είπε για αναπληρωτές και μόνιμους

“Αναπάντεχα αργή είναι η πτώση της επιδημίας και αυτό οφείλεται στην τεράστια διασπορά τον Οκτώβριο και το  lockdown που δεν ήταν τόσο αυστηρό. Aυτά τα στοιχεία δεν με κάνουν καθόλου αισιόδοξο και πρέπει να ξεχάσουμε  άρση του lockdown στις 7 Δεκεμβρίου”

“Mε τα σημερινά στοιχεία δε βλέπω οποιοδήποτε άνοιγμα στις 7 Δεκεμβρίου, εκτός αν υπάρξει μια ταχύτατη αποκλιμάκωση και μάλλον κινούμαστε προς 14  και ιδανικά στις 21 Δεκεμβρίου. Την ημέρα που θα ανοίξουμε την κοινωνία, σχολεία, λιανεμπόριο.. αμέσως θα αρχίσει η διασπορά του ιού και πρέπει να θυμόμαστε ότι ελάχιστοι Έλληνες έχουμε αντισώματα, ο ιός είναι παντού γύρω μας και ο καιρός ευνοεί τη διασπορά του. Μετά την άρση των  μέτρων τα κρούσματα θα αρχίσουν πάλι να ανεβαίνουν. Και τότε τι θα κάνουμε; Θα τα αφήσουμε να ανεβαίνουν; Μη βιαζόμαστε λοιπόν πάρα πολύ,  αν θέλουμε να κάνουμε γιορτές καλύτερα να πλησιάσουμε την 21η Δεκεμβρίου παρά να βιαζόμαστε για την 7η Δεκεμβρίου. Αν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες και έχουμε ραγδαία αποκλιμάκωση θανάτων και κατάληψης των κλινών ΜΕΘ, τότε ίσως ανοίξουν τα Δημοτικά στις 14 Δεκεμβρίου ενδεχομένως για μία εβδομάδα. Αν όμως δεν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες και πάμε προς τις 21/12 τότε δεν έχει κανένα νόημα να ανοίξουν τα σχολεία”

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *