Κορονοϊός: Γονείς καταγγέλλουν ότι παραπέμπονται σε ιδιωτικά κέντρα για τεστ πληρώνοντας από 70 έως 100 ευρώ

Διάδωσέ το

Κρούσμα κορονοϊού  έχει το 10ο Δημοτικό σχολείο Νίκαιας με αποτέλεσμα να κλείσει ένα τμήμα του σχολείου.

Ο Σύλλογος Γονέων πήρε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και επίλυσης των προβλημάτων και θα αναρτήσει πανό έξω από το σχολείο. Ανάμεσα σε άλλα καταγγέλλει ότι οικογένειες παραπέμπονται σε ιδιωτικά κέντρα για διερευνητικά τεστ, πληρώνοντας από 70 έως 100 ευρώ.

Η σχετική ανακοίνωση των γονέων:

Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει θα κλιμακώσουμε τις επόμενες ημέρες τις διεκδικήσεις για τα προβλήματα που παρουσιάζει το σχολείο με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα οποία προστίθεται η έντονη ανησυχία μας σχετικά με την μη πρόβλεψη δωρεάν τεστ covid για μαθητές – εκπαιδευτικούς ύστερα από το κρούσμα που είχαμε.
Την ίδια ώρα οι οικογένειές μας παραπέμπονται από τους ιθύνοντες της πολιτείας στους ιδιώτες για τεστ με πληρωμή από 70 έως 100 ευρώ αν θέλουμε να ελεγχθούμε.
Ύστερα από τη ανοιχτή επιστολή για τα εκπαιδευτικά κενά προς την υπουργό, τη δημοσιοποίησή της και την τηλεφωνική διαμαρτυρία προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προχωράμε σε ανάρτηση 2 πανό έξω από το σχολείο τη Δευτέρα 21/9.
Στα πανό αναγράφονται τα βασικά αιτήματά μας που είναι η κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών και η πραγματοποίηση δωρεάν τεστ covid (που όπως μάθαμε έχουν γίνει σε άλλους Δήμους π.χ Γλυφάδας με σχολεία που έκλεισαν λόγω κρούσματος) σε δασκάλους και μαθητές.
Σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια ανταπόκριση θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω ενέργειες με γενική συνέλευση και κινητοποίηση των γονέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολογικοί πίνακες εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό 2024-2025

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ – ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Δείτε επίσης

Κοινή επιστολή για τη λειτουργία των ΚΠΕ/ΚΕΠΕΑ

Διάδωσέ το Ωστόσο και παρά το ότι είναι αυτονόητη η στήριξη και ενίσχυση της λειτουργίας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *