ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μαθητές χωρίς υπολογιστή – Επιστολή δημάρχου σε Κεραμέως: “Να μη βιώσει κανένας μαθητής αυτή την πίκρα”

Διάδωσέ το

Ο δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης με επιστολή* του στην υπουργό Παιδείας, που δημοσιεύει η aftodioikisi.gr , ζητά να προχωρήσει σε επείγουσα νομοθέτηση,  για να προχωρήσει στη νόμιμη προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού σε μαθητές χωρίς υπολογιστή στο σπίτι ώστε όπως χαρακτηριστικά αναφέρει “για να μη βιώσει κανένα παιδί, αυτήν την πίκρα από το εκπαιδευτικό αλλά και το πολιτικό σύστημα της πατρίδας μας”

Επίσης ο Δήμαρχος στην επιστολή του τονίζει ότι “δεν είναι δυνατόν να έχει αποτέλεσμα, καμία από τις προσπάθειες του υπουργείου σας, για την υλοποίηση της τηλε-εκπαίδευσης, αν δεν λυθεί το πρώτο και κύριο εμπόδιο”

Σύμφωνα με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο ένας δήμος έχει τη δυνατότητα να προμηθευτεί τέτοιο εξοπλισμό (κομπιούτερ), αλλά δεν μπορεί να το διαθέσει σε ιδιώτες, δηλαδή, στην συγκεκριμένη περίπτωση σε μαθητές.

Γι’ αυτό το λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, μετά την επιστολή του κ. Χατζηδάκη, το υπουργείο Παιδείας προτίθεται να επικοινωνήσει με το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα να λυθεί το θέμα με νομοθετική ρύθμιση.

Διαβάστε

Μισή ώρα παραπάνω τα μαθήματα στην ΕΡΤ2 – Το νέο πρόγραμμα από Δευτέρα

*Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ

Ακούγοντας καθημερινά τα προβλήματα των πολιτών, ιδιαίτερα μέσα σ’ αυτήν την κρίσιμη περίοδο, διαπιστώνω ότι δεν είναι δυνατόν να έχει αποτέλεσμα, καμία από τις προσπάθειες του υπουργείου σας, για την υλοποίηση της τηλε-εκπαίδευσης, αν δεν λυθεί το πρώτο και κύριο εμπόδιο.

Κάθε παιδί πρέπει να διαθέτει το δικό του υπολογιστή, ώστε να μπορεί να γίνει δέκτης της τηλε-διδασκαλίας.

Οι οικογένειες με δύο ή και περισσότερα παιδιά, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τον έναν οικιακό υπολογιστή, που και αυτός αυτή τη δύσκολη στιγμή «διεκδικείται» ταυτόχρονα από όλα τα μέλη της οικογένειας, για την στοιχειώδη επικοινωνία και ενημέρωσή τους, κυριολεκτικά σε συνθήκες «εγκλεισμού».

Χωρίς αυτό το βασικό τεχνολογικό εργαλείο, το μόνο που σίγουρα θα γίνει, είναι η ένταση της ανασφάλειας και της απογοήτευσης των παιδιών.

Σαν εκπρόσωπος των κατοίκων της Ηλιούπολης, δεν θα ήθελα για κανένα λόγο να έχουμε μια τέτοια εξέλιξη, που θα οδηγούσε στην επικράτηση μιας αίσθησης κοινωνικής αδικίας και περιθωριοποίησης .

Για τον λόγο αυτό, σας ζητώ να προχωρήσετε στην απαραίτητη επείγουσα νομοθέτηση, ώστε να μπορέσω ως Δήμαρχος της πόλης να προχωρήσω στη νόμιμη προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, για να μη βιώσει κανένα παιδί, αυτήν την πίκρα από το εκπαιδευτικό αλλά και το πολιτικό σύστημα της πατρίδας μας.

Ελπίζοντας στην άμεση ανταπόκρισή σας.

Με εκτίμηση

Γιώργος Χατζηδάκης

Δήμαρχος Ηλιούπολης

Δείτε επίσης

Αξιολογικοί πίνακες εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό 2024-2025

Διάδωσέ το Δημοσιεύτηκαν οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών και πίνακας απορριφθεισών αιτήσεων απόσπασης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *