Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με καθυστέρηση το άνοιγμα των σχολείων. Το τρίτο σενάριο

Διάδωσέ το

Η Κυβέρνηση εξετάζει δύο σενάρια-μέτρα αν συνεχιστούν να αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού και αυτά είναι η αναβολή της ΔΕΘ και το άνοιγμα των σχολείων με καθυστέρηση σύμφωνα με δημοσίευση της aftodioikisi.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας υψηλόβαθµες κυβερνητικές πηγές µεταφέρουν ότι πλέον υπάρχουν σκέψεις για νέες αυστηρές ρυθµίσεις που θα θυµίζουν σε µεγάλο βαθµό τα µέτρα του περασµένου Μαρτίου, αφού πια υπάρχουν έντονα σηµάδια ότι ο ιός έχει ξεφύγει στην κοινότητα.

Ειδικότερα, θεωρείται πολύ πιθανό προς το τέλος Αυγούστου και µετά τα δείγµατα των συµπεριφορών που θα ληφθούν από τον ∆εκαπενταύγουστο, η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ρυθµίσεις για την υιοθέτηση του µέτρου της τηλεργασίας στις µεγάλες επιχειρήσεις και στους φορείς, στο άνοιγµα των σχολείων µε µεγάλη καθυστέρηση, αλλά ακόµη και στην αναβολή της ∆ΕΘ.

Διαβάστε εδώ τη δημοσίευση

Αν. Γκίκα Γ.Γ. Υπουργείου Παιδείας: Κανονικά θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα – Είναι μια δύσκολη σχολική χρονιά

Είμαστε προετοιμασμένοι για να ανοίξουμε 7 Σεπτεμβρίου. Οι εκπαιδευτικοί ξεκινούν 1 Σεπτεμβρίου για να προετοιμάσουν την υποδοχή των μαθητών. Είναι μια δύσκολη σχολική χρονιά και αυτή, αλλά είμαστε πιο ενημερωμένοι και πιο προετοιμασμένοι ανέφερε η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ.

Σχετικά με δήλωση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη ότι: «πρόθεσή μας είναι με όλα τα μέτρα ασφαλείας, τα οποία θα μας υποδείξουν οι ειδικοί, τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά τον Σεπτέμβριο και τα παιδιά να γυρισουν στην τάξη» η Γ.Γ. Αναστασκία Γκίκα ανέφερε:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

«Η λέξη κανονικότητα σημαίνει την καινούρια κανονικότητα, μια νέα κανονικότητα στα πάντα»

«Έχουμε δύο κυρίως σενάρια στο νου μας αλλά επεξεργαζόμαστε και άλλα. Το ένα είναι ότι πηγαίνουμε κανονικά στο σχολείο, με πάρα πολύ αυστηρά μέτρα αποστασιοποίησης και ενδεχομένως υποχρεωτικά μάσκες για όλους. Κρατάμε όχι μόνο αποστάσεις, δεν χρησιμοποιούμε κοινά πράγματα, δεν μοιραζόμαστε γόμες, μολύβια, μπάλες… και όλα αυτά που πρέπει να γίνουν.

«Τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβουμε περίπου δύο εβδομάδες πριν τα παιδιά μπουν στο σχολείο. Θα δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα αποφασίσουμε. Δεν αποφασίζουμε βέβαια μόνοι μας. Αποφασίζουν οι ειδικοί»

«Το δεύτερο σενάριο είναι αυτό που έχουμε ζήσει, είναι το εκ περιτροπής. Εάν χρειαστεί, θα γίνει και αυτό. «Είμαστε σε εγρήγορση, σε ετοιμότητα, συζητάμε κάθε σενάριο. Άλλωστε έχουμε υλοποιήσει με πολύ μεγάλη επιτυχία την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Ολοήμερα σχολεία

Η Γενική Γραμματέας τόνισε ότι τα ολοήμερα θα ανοίξουν κανονικά από τις 7 Σεπτεμβρίου. Οι εκπαιδευτικοί θα είναι εγκαίρως στις θέσεις τους – διορισμοί στην ειδική αγωγή

Δείτε επίσης

Αξιολογικοί πίνακες εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό 2024-2025

Διάδωσέ το Δημοσιεύτηκαν οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών και πίνακας απορριφθεισών αιτήσεων απόσπασης …

3 Σχόλια

  1. Ποια ήταν η επιτυχία της εξ απ[οστάσεως; Ότι εκδηλώθηκε η όρεξη και το φιλότιμο της πλειονότητας των εκπαιδευτικών; Ότι φάνηκε ξεκάθαρα ο ρόλος του φροντιστηρίου, ειδικά από τη Β΄Λυκείου και πάνω; Ότι και σε όσα έγιναν έβγαζε μάτι η έλλειψη επάρκειας των υποδομών, και ΚΥΡΙΩΣ ότι τα παιδιά δεν έχουν υπολογιστές; Τα σχολεία δεν έχουν υπολοηγιστές, η τεχνολογία ελάχιστα έχει αγγίξει τα σχολεία.. Γι αυτό και τα παιδιά δεν θεωρούν αναγακαίο τον υπολογιστή. Και έπειτα υπάρχουν πολλοί που δεν τον αντέχουν οικονομικά. Γιατί και κινητο 9απαραίτητο πολιτισμικό αγαθό σήμερα) και υπολογιστής και …και … η οικογένεια δεν τα βγάζει πέρα. Λαπ τοπ για όλα τα παιδιά λοιπόν, επιμόρφωση στους καθηγητές. Ο covid θα φύγει, το νερό στο μύλο της παρουσίας νέων τεχνολογιών στο σχολείο, η δυναμική τους, θα μείνει. Απασχολούν αυτά το Υπουργειο;

    • Χρυσόστομη. Πες τα.
      Ετυχε να είμαι σε δυσπρόσιτη περιοχή, με χαμηλό οικονομικό επίπεδο των γονέων, με δυσκολία υπήρχε έστω ένα κινητό διαθέσιμο για μία οικογένεια με δύο και τρία παιδιά. Τα μισά παιδιά είχαν μόνο πρόσβαση σε διαδίκτυο. Κάνανε γαργάρα τα λάπτοπ στις οικογένειες και έχουν και αξιώσεις. Είναι υποχρέωση του κράτους να παρέχει δωρεάν εκπαίδευση και ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά. Οχι μόνο όσα μπορούν οικονομικά….Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών είναι επίσης υποχρέωση του κράτους, όπως στις χώρες του εξωτερικού. Οχι να βάζουμε λεφτά από την τσέπη μας…Δε θα γίνουμε ποτέ κράτος πολιτών,ποτέ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *