ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με portfolio και δύο αξιολογητές η αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Διάδωσέ το

Ετοιμάζεται από την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελπίδας Οικονομίδη στον Ε.Τ. της Κυριακής,  τα τρία  βασικά σημεία για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών  στο νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή είναι:

  • Αξιολόγηση από δύο αξιολογητές (Διευθυντής σχολικής μονάδας και συντονιστής εκπαιδευτικού έργου)
  • Συνέντευξη του αξιολογούμενου
  • Ακαδημαϊκά προσόντα,  Ατομικός φάκελος-  portfolio

Το σενάριο των δύο αξιολογητών, του διευθυντή της σχολικής μονάδας και του συντονιστή Εκπαίδευσης στοχεύει στο να διατηρηθεί η αντικειμενικότητα, όπως υποστηρίζουν στελέχη του υπουργείου Παιδείας, κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης και να μην υπάρξουν φαινόμενα υποκειμενικής κρίσης που θα επιφέρουν αδικίες κατά τη διαδικασία. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο οι παιδαγωγικές μέθοδοι του εκπαιδευτικού θα τεθούν στο… μικροσκόπιο.

Παράλληλα στους σχεδιασμούς του υπουργείου, αν προκριθεί αυτό το σενάριο, είναι και συνέντευξη του εκπαιδευτικού από τους αξιολογητές.

Στην συνολική αξιολόγηση θα προστεθούν και τα τυπικά προσόντα του κάθε εκπαιδευτικού και θα υπάρχει portfolio για τον κάθε εκπαιδευτικό που θα αποτυπώνει την πορεία του, ακαδημαϊκά προσόντα και  επιμορφώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Το νομοσχέδιο θα συνοδεύεται και από τον νέο τρόπο επιλογής και αξιολόγησης των στελεχών (διευθυντές σχολείων, διευθυντές εκπαίδευσης κ.λπ.)  καθώς και με ρυθμίσεις που θα δίνουν μεγαλύτερη αυτονομία στη σχολική μονάδα.

Διαβάστε  Κεραμέως: Εργαστήρια Δεξιοτήτων σε όλα τα σχολεία από Σεπτέμβρη
Ήδη η υπουργός Παιδείας, μιλώντας σε εκδήλωση του ΙΟΒΕ,  ( διαβάστε εδώ) έχει προαναγγείλει ότι η αμέσως επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις  σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και τις μεγαλύτερες αρμοδιότητες των διευθυντών.

“Σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας,  η αμέσως επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία θα περιλαμβάνει και ρυθμίσεις  σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών”, ανέφερε η υπουργός Παιδείας.

“Στη φιλοσοφία μας είναι ένα σύστημα πιο αποκεντρωμένο, πιο ελεύθερο και πιο αυτόνομο και για αυτό το αμέσως επόμενο νομοσχέδιο, πέρα από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, θα  περιλαμβάνει και ρυθμίσεις για τη μεγαλύτερη αυτονομία και ελευθερία των σχολείων και τις μεγαλύτερες αρμοδιότητες των διευθυντών

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ στον Ε.Τ.

Δείτε επίσης

Αξιολογικοί πίνακες εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό 2024-2025

Διάδωσέ το Δημοσιεύτηκαν οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών και πίνακας απορριφθεισών αιτήσεων απόσπασης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *