Ν. Κεραμέως: Σενάριο για χρήση μάσκας για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Διάδωσέ το

Έχει συζητηθεί το σενάριο για χρήση μάσκας για μαθητές και εκπαιδευτικούς, ανέφερε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως στο ραδιόφωνο parapolitika.gr στην εκπομπή του Δ. Τάκη.

Η υπουργός Παιδείας ενημέρωσε ότι έχουμε εκπονήσει πολλά σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων με δύο από αυτά να είναι τα πιο βασικά σενάρια.

Τι ανέφερε η Νίκη Κεραμέως

Το ένα σενάριο είναι να ανοίξουμε κανονικά με πλήρη σύνθεση και με μέτρα προστασίας. Η μάσκα είναι ένα από τα μέτρα που έχει συζητηθεί χωρίς όμως να έχουν ληφθεί αποφάσεις και δεν έχουμε δει ακόμη λεπτομέρειες.

Το δεύτερο σενάριο είναι να γίνει εκ περιτροπής διδασκαλία ενδεχομένως όπως λειτούργησαν τα σχολεία Μάιο και Ιούνιο. Όμως και σε αυτό το σενάριο έχουμε εναλλακτικές.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά με μέτρα προστασίας και πρόληψης.

Είμαστε ευέλικτοι σε όλα γιατί η πανδημία εξελίσσεται καθημερινά. Αν τυχόν υπάρξει κάποιο κρούσμα υπάρχει πρωτόκολλο και θα χρησιμοποιηθεί και η εξ αποστάσεως διδασκαλία. Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που έχει συζητήσει η επιτροπή αλλά τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρουμε τον Αύγουστο.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι τα παιδιά αρρωσταίνουν λιγότερο και μεταδίδουν λιγότερο τον ιό. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τη νέα πραγματικότητα.

Π.Μ.Σ. “Εκπαιδευτική Πολιτική: Σχεδιασμός, Ανάπτυξη και Διοίκηση” 2020-21

Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου

Δείτε επίσης

Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία

Διάδωσέ το Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» για μαθητές/τριες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *