ΟΛΜΕ: Να μη συμμετέχουν τα μέλη των ΠΥΣΔΕ σε συνεδριάσεις για τις υπηρεσιακές μεταβολές στα λειτουργικά κενά

Διάδωσέ το

Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 

www.olme.gr

e-mail: olme@otenet.gr             Αθήνα, 06/08/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Μη συμμετοχή στις συνεδριάσεις των ΠΥΣΔΕ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή του στις 31/07/2020, είχε καταγγείλει ως απαράδεκτη, πρωτοφανή και παράτυπη (αντίκειται μεταξύ των άλλων και στο Π.Δ. 50/96, άρθρο 14 παρ 9) την εγκύκλιο (102027/ΓΔ5/30-7-2020) της Γενικής Γραμματέως Α. Γκίκα με την οποία ζητά από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να ολοκληρώσουν όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές στα λειτουργικά κενά μέχρι την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020.

Ελπίζαμε ότι το Υπουργείο Παιδείας στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε  θα είχε αντιληφθεί τον παραλογισμό της εγκυκλίου και τις συνέπειες που θα έχει τυχόν εφαρμογή της  στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών και στην αποτελεσματική λειτουργία των σχολείων  την νέα σχολική χρονιά. Δυστυχώς διαψευστήκαμε γιατί η Γενική Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ Α. Γκίκα αρνήθηκε κατηγορηματικά, σε πρόσφατη  επικοινωνία που είχε μαζί της μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, να ικανοποιήσει το αίτημα της και να αποσύρει την παραπάνω εγκύκλιο, με επιχειρήματα που κρίνονται  τουλάχιστον αβάσιμα και σαθρά, αποτελούν δε μνημείο επίδειξης αλαζονείας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Κοινή επιστολή για τη λειτουργία των ΚΠΕ/ΚΕΠΕΑ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, μετά την άρνηση του ΥΠΑΙΘ να αποσύρει τη συγκεκριμένη  εγκύκλιο,  

Καλεί τους αιρετούς αλλά και τα υπόλοιπα μέλη των ΠΥΣΔΕ, τα οποία μάλιστα πρόκειται σε λίγες ημέρες να αντικατασταθούν,  να μη συμμετέχουν στις συνεδριάσεις των ΠΥΣΔΕ για τις υπηρεσιακές μεταβολές στα λειτουργικά κενά.

 

Δείτε επίσης

Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία

Διάδωσέ το Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» για μαθητές/τριες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *