Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρεμβάσεις Π.Ε.: Δήλωση για την επερχόμενη αξιολόγηση

Διάδωσέ το

Δήλωση των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ – ΚΙΝΗΣΕΩΝ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ Π. Ε. στο Δ.Σ. της ΔΟΕ, Γιάννη Αναγνωσταρά και Άννας Μάγιας Σταυροπούλου 

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Η αξιολόγηση και ο αυταρχισμός!
Ξεσηκωμός τώρα!

Μέσα στην πανδημία με πρωτοφανή πολιτική ανεντιμότητα η κυβέρνηση της ΝΔ και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ ξεδιπλώνει όλο το αυταρχικό της πλαίσιο για την εκπαίδευση. Η κυβέρνηση αξιοποιώντας το κλείσιμο των σχολείων και των ΑΕΙ μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την άνοιξη και την ψήφιση του νόμου για την επαγγελματική εκπαίδευση το Δεκέμβρη, φέρνει νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο.

Εισάγει την καταστολή με την πανεπιστημιακή αστυνομία, μειώνει τον αριθμό εισακτέων στα ΑΕΙ, βάζει ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών. Θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα αναιρούνται όπως η ελευθερία του λόγου, η συνάθροιση, τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Η κοινωνία ρίχνεται σε μια βαθιά ύφεση και ανεργία με μισθούς και συντάξεις πείνας. Σε αυτό το σκοτεινό τοπίο το ΥΠΑΙΘ ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας για εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση! Η Κεραμέως και η ΝΔ έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι κεντρικός πυλώνας της κυβέρνησης τους είναι η αξιολόγηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Για εμάς, τη μαχόμενη εκπαίδευση, όλες και όλους που υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο και τον παιδαγωγικό μας ρόλο ενάντια στις επιταγές της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ, τους λέμε ξεκάθαρα: ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!

Ας ρωτήσουν τη Γιαννάκου, τη Διαμαντοπούλου και τον Αρβανιτόπουλο. Τριάντα χρόνια τώρα το εκπαιδευτικό κίνημα έχει υψώσει τοίχο στέρεο και ατίθασο απέναντι σε όλους τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους: τον αγώνα στην τάξη και στους δρόμους!

Αύριο Πέμπτη 21/01/2021 στις 12:00 όλες και όλοι στα Προπύλαια!

Για να υπερασπίσουμε το δημόσιο δωρεάν σχολείο, τις ακαδημαϊκές ελευθερίες, τις εργασιακές μας σχέσεις. Να πούμε ένα βροντερό όχι στην αξιολόγηση του κλεισίματος σχολείων, της υποχρηματοδότησης, της κατάταξης ρόλων, της ημιμάθειας και του φόβου.

Καλούμε τώρα τη ΔΟΕ να πάρει απόφαση για απεργία – αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης αξιοποιώντας τη δυναμική που δίνουν οι 77 σύλλογοι Π.Ε. και ΕΛΜΕ που έχουν πάρει σχετικές αποφάσεις.

ΟΡΘΙΟΙ ΑΔΕΡΦΙΑ!

Η ιστορία των συλλογικών μας αγώνων θα δώσει και αυτή τη φορά την απάντηση: ταξικά, ενωτικά και αποφασιστικά θα υπερασπίσουμε το δημόσιο δωρεάν σχολείο και την εργασία μας.

Δείτε επίσης

Αξιολογικοί πίνακες εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό 2024-2025

Διάδωσέ το Δημοσιεύτηκαν οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών και πίνακας απορριφθεισών αιτήσεων απόσπασης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *