ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά αύριο Τετάρτη 9/1( συνεχής ενημέρωση)

Διάδωσέ το

 σχολεία κλειστά

Κλειστά σχολεία

Τα σχολεία που θα είναι κλειστά αύριο Τετάρτη 9/1 σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Δήμων είναι:

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 09/01/2019 (upd 9/1/19 10:30)

Σας ενημερώνουμε για τις μέχρι στιγμής αποφάσεις των Δήμων ανά Π.Ε. περί διακοπής μαθημάτων για την Τετάρτη 9/1/2019 λόγω έκτακτων αναγκών (παγετός-χιονόπτωση) .

Η πληροφόρηση αυτή θα επικαιροποιείται ανάλογα με την νεότερη ενημέρωση που θα έχουμε από τους Δήμους.

Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών ισχύουν τα εξής:

1. Δήμος Γαλατσίου – Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία.Ανοικτοί θα παραμείνουν οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου

2. Δήμο Καισαριανής – 2ο Δημοτικό Σχολείο: Μετά από έλεγχο συνεργείων του Δήμου και του Δντη του σχολείου διαπιστώθηκε ότι παραμένει ακόμη μεγάλος όγκος χιονιού, που έχει παγώσει και καθιστά επικίνδυνη την παραμονή των μαθητών στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου, επομένως το σχολείο θα παραμείνει και σήμερα Τετάρτη 9-1-18 κλειστό.

Όλα τα υπόλοιπα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Βαθμίδας καθώς και οι Παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

3. Δήμος Αθηναίων – α) Αναστολή της λειτουργίας των 38ου και 120ου Δημοτικών Σχολείων Αθηνών καθώς και του 4ου Νηπιαγωγείου στην οδό Κόκκερελ 14, του 45ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών στην οδό Πυθίας 38 και β) Τα 24ο ΓΕΛ και 24 Γυμνάσιο Αθηνών στην οδό Σούκα 3, θα έχουν έναρξη της λειτουργίας τους στις 10:00 το πρωί.

4. Δήμο Δάφνης Υμηττού – Τα σχολεία του συγκροτήματος της οδού Ιονίων Νήσων, το 3ο Δημοτικό Υμηττού, το 9ο Δημοτικό Ηλιούπολης, το 3ο Γυμνάσιο Υμηττού και το 3ο Λύκειο Υμηττού θα παραμείνουν κλειστά λόγω πάγου.

Π.Ε. Ανατολικής Αττικής ισχύουν τα εξής:

1. Δήμος Μαραθώνα – Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία. Δεν έχουμε ενημέρωση για Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς
2. Δήμος Διονύσου – Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία. Δεν έχουμε ενημέρωση για Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς
3. Δήμος Ωρωπού – Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι Ιδιωτικοί και Δημόσιοι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί
4. Δήμος Αχαρνών – Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία. Δεν έχουμε ενημέρωση για παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς
5. Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος – Έναρξη μαθημάτων στις 10:00 π.μ.
6. Δήμος Ραφήνας- Πικερμίου – Στη Δ.Κ.Πικερμίου – Έναρξη μαθημάτων στις 9:30 π.μ. ενώ στη Δ.Κ. Ραφήνας τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.
7. Δήμος Παλλήνης – Έναρξη μαθημάτων στις 10:00 π.μ. για όλα τα σχολεία, τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς

Π.Ε. Δυτικής Αττικής ισχύουν τα εξής:

1. Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας – Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Δ.Ε. Βιλίων και Ερυθρών

Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών ισχύουν τα εξής:

1. Δήμος Πεντέλης – Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου
2. Δήμος Κηφισιάς – Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου
3. Δήμος Αμαρουσίου – Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία. Οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
4. Δήμος Χαλανδρίου – Έναρξη μαθημάτων στις 10:00 π.μ. και έναρξη λειτουργίας Παιδικών σταθμών του δήμου στις 10:00 π.μ.
5. Δήμος Παπάγου-Χολαργού – Έναρξη μαθημάτων στις 10:00 π.μ. – Οι Παιδικοί σταθμοί του δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά
6. Δήμος Βριλησσίων – Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία. Οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
7. Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης – Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου
8. Δήμος Αγίας Παρασκευής – Τα σχολεία και όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά, με έναρξη στις 10:00 π.μ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δήμος Λαγκαδά

Από τον Δήμο Λαγκαδά ανακοινώνεται ότι λόγω του συνεχιζόμενου ισχυρού παγετού που επικρατεί στον Δήμο μας και για την ασφάλεια των μαθητών, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου. Κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι μονάδες των ΙΕΚ, του ΣΔΕ, τα ΚΔΑΠ και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαγκαδά.

Δήμος Ωραιοκάστρου

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο δήμο   και για την ασφάλεια των παιδιών και την διευκόλυνση των εκπαιδευτικών, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου μετά από συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων, αποφασίζει ότι την Τετάρτη 9/01/2019 δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες της α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου.

Δήμος Βόλβης

Ο Δήμος Βόλβης ανακοινώνει ότι λόγω του συνεχιζόμενου παγετού και για λόγους ασφαλείας των μαθητών, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδεςόλων των βαθμίδων, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

Δήμος Χαλκηδόνος

Σύμφωνα με σημερινό έκτακτο δελτίο επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων της Ε.Μ.Υ. και κατόπιν του συνεχιζόμενου ολικού παγετού που πλήττει την περιοχή της Κεν. Μακεδονίας, τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Χαλκηδόνος θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2019.

Σημειώνεται πως το προσωπικό του Δήμου και οι Δ/νσεις των Σχολείων κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να είναι σε λειτουργία τα δίκτυα θέρμανσης και ύδρευσης των σχολικών μονάδων, ώστε τα κτίρια να είναι έτοιμα να υποδεχτούν το μαθητικό τους δυναμικό μόλις ομαλοποιηθούν οι καιρικές συνθήκες.

Τέλος, ανακοινώνεται πως οι Δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Χαλκηδόνος θα βρίσκονται κανονικά σε λειτουργία, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι γονείς.

 

Δήμος Θέρμης

Κλειστά θα παραμείνουν, αύριο Τετάρτη 9/1, τα σχολεία της Περιστεράς, του Κ. Σχολαρίου, της Καρδίας, του Πλαγιαρίου και του Τριλόφου με απόφαση δημάρχου. Παρά το γεγονός ότι είναι καθαρά, προσβάσιμα, ζεστά και πλήρως λειτουργικά για να δεχτούν μαθητές, τα παραπάνω σχολεία δεν θα λειτουργήσουν, καθαρά, για λόγους πρόληψης, αφού σύμφωνα με τις προβλέψεις αύριο το πρωί θα επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός. Κανονικά, βεβαίως, θα λειτουργήσουν τα υπόλοιπα σχολεία του δήμου Θέρμης.

Ανοιχτό θα είναι το 2ο ΓΕΛ Μίκρας και τα υπόλοιπα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Θέρμης, δηλαδή σε Θέρμη, Τριάδι, Ν. Ραιδεστό, Ταγαράδες και Ν.Ρύσιο, και Βασιλικών δηλαδή σε Βασιλικά, Αγ. Αντώνιο, Αγ. Παρασκευή και Σουρωτή.

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Από τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου ανακοινώνεται ότι λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία, κλειστό θα παραμείνει και αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου.

Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Δήμου λειτουργούν κανονικά από σήμερα Τρίτη 8 Ιανουαρίου.

Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη 

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου τα σχολεία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη στις Δημοτικές Ενότητες Πυλαίας και Πανοράματος πλην του Λυκείου Πανοράματος όπου διαπιστώθηκε σήμερα βλάβη στο σύστημα υδροδότησης και θα παραμείνει σε αναστολή για αύριο Τετάρτη 9/1 για την αποκατάσταση της βλάβης για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Επίσης κλειστό για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει και τα σχολεία που στεγάζονται στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών.

Δήμος Νεάπολης Συκεών

Τα σχολεία στα Πεύκα θα είναι κλειστά

Δήμος Θερμαϊκού

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων των προηγούμενων ημερών και μετά από εκτίμηση της κατάστασης των σχολικών μονάδων, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και σε ανταπόκριση των αυξημένων αιτημάτων των γονέων, αποφασίστηκε τα σχολεία σε όλο το Δήμο Θερμαϊκού να παραμείνουν κλειστά αύριο, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, με γνώμονα πάντοτε την ασφάλεια των παιδιών.

Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), που θα ανοίξουν ταυτόχρονα με τα σχολεία.

Ανοικτοί, ωστόσο, θα παραμείνουν αύριο όλοι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου.

Για τις επόμενες μέρες θα υπάρξει ενημέρωση με νέα ανακοίνωση.

 

Δήμος Κασσάνδρας

Ο Δήμος Κασσάνδρας ανακοίνωσε τη διακοπή των μαθημάτων στις 8-1-2019 και 9-1-2019  για όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου.

Δήμος Αριστοτέλη

Διακοπή μαθημάτων στις σχολικές μονάδες για την Τετάρτη 9/1 ανακοίνωσε ο Δήμος Αριστοτέλη λόγω παγετού.

Δήμος Πολυγύρου

Από τον Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη 09 – 01 – 2019 ισχύουν τα ακόλουθα σε σχέση με τη λειτουργία των σχολείων:
• Στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, που δεν πραγματοποιήθηκαν μαθήματα σήμερα 08 – 01 – 2019, η προσέλευση των μαθητών θα μπορεί να γίνεται έως τις 09:30 το πρωί λόγω του παγετού και των αναμενόμενων χαμηλών θερμοκρασιών.
• Μαθήματα δεν θα πραγματοποιηθούν στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής.
• Κανονικά θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες της παραλιακής ζώνης του Δήμου (Όλυνθος, Γερακινή Καλύβες, Ορμύλια, Μεταμόρφωση).

Δήμος Κατερίνης

Με απόφαση της αντιδημάρχου Κατερίνης Παρθένας Μακρίδου Παρτσαλίδου και κατόπιν σχετικής εισήγησης του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Γεώργιου Ίτσιου, του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χρυσόστομου Κυραιλίδη, του προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αναστάσιου Παπαζήση, καθώς και των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, αντίστοιχα, κλειστά θα παραμείνουν λόγω του ολικού παγετού, αύριο Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2019, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο Δήμο Κατερίνης.

Δήμος Κιλκίς

Διακοπή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κιλκίς την Τέταρτη 9 Ιανουαρίου 2019, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Δήμος Βέροιας

Ο δήμος Βέροιας ανακοινώνει τη διακοπή των μαθημάτων για αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) των σχολικών μονάδων, για λόγους ασφάλειας μαθητών και διδασκόντων .aftodioikisi.gr

Δήμος Εορδαίας

Με απόφαση του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη, για αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 κλειστά θα παραμείνουν τα Σχολεία όλων των βαθμίδων(πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), λόγω των συνεχιζόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Δήμος Παλαμά

Κλειστά και την Τετάρτη (9/1) τα σχολεία στο Δήμο  Παλαμά σύμφωνα  με απόφαση του Δημάρχου Παλαμά Γ. Σακελλαρίου: Σας ενημερώνουμε ότι λόγω του ισχυρού παγετού τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τετάρτη 9/1 για την ασφάλεια των μαθητών. Αντιθέτως θα λειτουργήσουν κανονικά οι Δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Δήμος Φαρσάλων

Να διακοπούν τα μαθήματα όλων των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Φαρσάλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την 8η και 9η Ιανουαρίου 2019 ημέρα Τρίτη και Τετάρτη αντίστοιχα, λόγω παγετού και αδυναμίας μετακίνησης μαθητών και εκπαιδευτικών αποφάσισε ο Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Λίμνης Πλαστήρα

Την απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα έλαβε ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Δημήτρης Τσιαντής. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Δήμαρχο κλειστά θα μείνουν τη συγκεκριμένη ημέρα τα δύο σχολεία της πρωτοβάθμιας σε Κρυονέρι και Μεσενικόλα ώστε να προφυλαχθούν οι μαθητές από το κρύο και πιθανό ατύχημα από τον έντονο παγετό καθώς και για νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται στην περιοχή την Τετάρτη. Πηγή: karditsalive.net

Καρδίτσα

Με απόφαση των δημάρχων Αργιθέας, Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Σοφάδων, Μουζακίου και Παλαμά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου λόγω του πολύ ισχυρού παγετού και της πρόβλεψης για νέα χιονόπτωση.
Οι παιδικοί σταθμοί των Δήμων Καρδίτσας, Μουζακίου, Παλαμά και Σοφάδων θα λειτουργήσουν κανονικά. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάρισα

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τετάρτη ορισμένα σχολεία του νομού Λάρισας, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας, κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη όλα τα σχολεία των δήμων Ελασσόνας και των Φαρσάλων, ενώ στο δήμο Τεμπών κλειστά θα παραμείνουν τα δημοτικά σχολεία Καλλιπεύκης, Αιγάνης και Αμπελακίων, καθώς επίσης και τα νηπιαγωγεία Αμπελακίων και Αιγάνης. Τα σχολεία στους υπόλοιπους δήμους του νομού θα λειτουργήσουν κανονικά.  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Τρίκαλα

Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Μετεώρων, Πύλης και Φαρκαδόνας ενώ ο δήμος Τρικκαίων επισημαίνει ότι αύριο τα μαθήματα σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια θα αρχίσουν στις 10:00 το πρωί.

Δήμος Δίου Ολύμπου

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Δίου Ολύμπου λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Ενημερώνουμε ότι λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που πλήττουν το σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Δίου – Ολύμπου, με τον σχηματισμό παγετού από τις ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες, η πρόσβαση στις σχολικές μονάδες καθίσταται δυσχερής και επισφαλής για τους μαθητές.

Για τους ανωτέρω λόγους διακόπτεται η λειτουργία του συνόλου των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών για αύριο 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση αναφορικά με την επανέναρξη των μαθημάτων.Πηγή:thessnews.gr

Δήμος Φλώρινας

Σας γνωρίζουμε ότι την Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2019 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην περιοχή.
Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Γρεβενών

Με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών κ. Γιώργου Δασταμάνη, ανακοινώθηκε ότι και την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Γρεβενών θα παραμείνουν κλειστά λόγω παγετού.

Δήμος Βοϊου Κοζάνης

Κλειστά τα σχολεία αλλά κανονικά οι παιδικοί σταθμοί στο δήμο Βοϊου Κοζάνης.Με απόφαση του Δημάρχου Βοΐου, Δημητρίου Λαμπρόπουλου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Βοΐου αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 θα παραμείνουν κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών.

Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. Πηγή: thessnews.gr

Δήμος Σερβίων – Βελβεντού

Αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου τα σχολεία στο δήμο Σερβίων – Βελβεντού, θα είναι κλειστά λόγω παγετού.

Συγκεκριμένα με απόφαση του δημάρχου Αθανάσιου Κοσματόπουλου οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού δεν θα λειτουργήσουν αύριο.

Δήμος Ζαγορίου

Δεν θα ανοίξουν ούτε την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία (Πάπιγκο και Μηλιωτάδες) στο Δήμο Ζαγορίου. Σχετική απόφαση, να μην λειτουργήσουν για δεύτερη μέρα (κλειστά ήταν και την Τρίτη ), υπέγραψε ο Δήμαρχος Βασίλης Σπύρου λόγω του χιονιού και του παγετού που επικρατεί και εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των μετακινούμενων μαθητών και των εκπαιδευτικών.

ΔΗΜΟΙ: Ιωάννινα, Κόνιτσα, Βόρεια Τζουμέρκα, Ζίτσας,Πωγωνίου, Μετσόβου

Σύμφωνα με πρωινή ενημέρωση από τον αιρετό Βασίλη Λιόντο τα σχολεία θα είναι κλειστά

Αρτα

Μετά από αποφάσεις των δήμων Γεωργίου Καραϊσκάκη και Κεντρικών Τζουμέρκων, την Τετάρτη 9-1-2019 θα παραμείνουν Κλειστές οι σχολικές μονάδες του δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 9-1-2019 θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες (δημοτικά-νηπιαγωγεία) του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Μετά από απόφαση του Δήμου Αρταίων θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες : Αμμοτόπου, Κορφοβουνίου και Ροδαυγής, για την Τετάρτη 9-1-2019, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Δήμος Λευκάδας

Λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών που καθιστούν δυσχερή την πρόσβαση και την παραμονή των μαθητών, δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα αύριο, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, στα εξής σχολεία του Δήμου Λευκάδας:

1. Νηπιαγωγείο Σφακιωτών.

2. Νηπιαγωγείο Καρυάς.

3. Δημοτικό Σχολείο Σφακιωτών.

4. Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Καρυάς.

Επίσης για το Νηπιαγωγείο του Αγίου Πέτρου η ώρα προσέλευσης των μαθητών θα γίνει στις 9:30 π.μ..

Διόνυσος

Αναστέλλεται η λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Διονύσου

Δήμος Άνδρου

Αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης και των Παιδικών Σταθμών, του Δήμου Άνδρου την Τετάρτη 09-01-2019

  Δήμος Χαλκιδέων

Κλειστά τα σχολεία αύριο και στη Χαλκίδα, με τον δήμο να ενημερώνει ότι λόγω των συνεχιζόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων δεν θα λειτουργήσουν και την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019.

Βοιωτία

Στη Βοιωτία όλα τα σχολεία θα είναι κλειστά στο δήμο Τανάγρας στο Κυριάκι, στην Αγία Τριάδα και στην Αράχωβα, ενώ στο Δίστομο θα λειτουργήσουν από τις 10:00 το πρωί και κλειστό θα παραμείνει το νηπιαγωγείο.

Δεν θα λειτουργήσουν επίσης τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία σε Στείρι, Ακραίφνιο και Κόκκινο ενώ από τις 9:00 το πρωί θα λειτουργήσουν τα υπόλοιπα σχολεία του δήμου Λεβαδέων. πηγή: dikaiologitika.gr

Δήμος Θηβαίων

Τέλος, στον δήμο Θηβαίων όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν σήμερα από τις 10:00 π.μ., εκτός από τα Νηπιαγωγεία Καπαρελλίου, Μελισσοχωρίου και Πλαταιών, το Δημοτικό Σχολείο Πλαταιών και το ΕΕΕΕΚ Λουτουφίου, που θα παραμείνουν κλειστά. πηγή: dikaiologitika.gr

 

ΚΡΗΤΗ

Ενημέρωση από το neakriti.gr

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Δήμο Αμαρίου, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά.

Κλειστά, επίσης, θα είναι και τα σχολεία – όλων των βαθμίδων – του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος, κ. Γιάννης Στεφανάκης στο neakriti.gr.

Ενώ, δε θα λειτουργήσουν ούτε τα σχολεία που βρίσκονται στο χωριό των Ανωγείων, έπειτα από απόφαση του Δημάρχου Ανωγείων, κ. Εμμανουήλ Καλλέργη.

Επιπλέον, όπως ανέφερε ο Διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης κ.Τερζάκης στο neakriti.gr, την Τετάρτη 9/1, δεν πρόκειται να λειτουργήσει ούτε και το 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, εξαιτίας λειτουργικών προβλημάτων που σχετίζονται με τη θέρμανση.

Όσον αφορά στο Δήμο Μυλοποτάμου, όπως αναφέρει στο neakriti.gr ο Δήμαρχος κ. Κόκκινος, «τα σχολεία αύριο θα παραμείνουν κλειστά μόνο στα ορεινά χωριά του Δήμου όπως είναι ο Άγιος Μάμας και τα Ζωνιανά. Για τα υπόλοιπα χωριά, η απόφαση θα παρθεί το πρωί και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον καιρό.».

Αναφορικά με το Δήμο Βιάννου, οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα σχολεία που δεν άνοιξαν σήμερα, Τρίτη, θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη λόγω της κακοκαιρίας.

ΘΡΑΚΗ

  Δήμος Ορεστιάδας

Διακοπή των μαθημάτων στις 9 Ιανουαρίου 2019 ημέρα Τετάρτη, στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ορεστιάδας μόνο της πρωινής ζώνης, λόγω ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών και παγετού, ώστε να μην διακινδυνεύσει η ασφάλεια κανενός μαθητή.Πηγή: evros-news.gr

Δήμοι Σουφλίου και Σαμοθράκης

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων στους δήμους Σουφλίου και Σαμοθράκης. Πηγή: evros-news.gr

Καβάλα

Ο Δήμος Καβάλας μετά από συνεργασία με την Πολιτική Προστασία λόγω του εκτεταμένου παγετού και της επιδείνωσης του καιρού αποφάσισε αύριο Τετάρτη να μην λειτουργήσει κανένα σχολείο εντός των γεωγραφικών του ορίων.

Θα λειτουργήσουν μόνο δύο παιδικοί σταθμοί για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων γονέων στον Βύρωνα (Μεταμόρφωση) και στην οδό Εκάβης (Καλαφατιά).dictyo.gr

Και αύριο κλειστά σχολεία σε Παγγαίο και Νέστο

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο, για δεύτερη ημέρα, όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Παγγαίου, λόγω ισχυρού παγετού. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ωστόσο της περιοχής, θα παραμείνουν ανοιχτοί. Με απόφαση του Δημάρχου Νέστου δεν θα λειτουργήσουν και τα σχολεία σε Λεκάνη και Κεχρόκαμπο. www.ert.gr

Ηλεία

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου θα παραμείνουν κλειστά   όλα τα σχολεία στις δημοτικές ενότητες Λασιώνος και Λαμπείας,  το δημοτικό σχολείο Κούμανι στο δήμο Αρχ. Ολυμπίας, όλα τα σχολεία της δημοτικής ενότητας Ανδρίτσαινας του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Τέλος δεν θα λειτουργήσουν το νηπιαγωγείο, το δημοτικό σχολείο και το γυμνάσιο Γουμέρου της δημοτικής ενότητας Ωλένης του δήμου Πύργου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Επιστροφή στα σχολεία με συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων

Το fresh-education.gr θα σας ενημερώσει για τις αποφάσεις των Δήμων κατά τη διάρκεια της ημέρας

 

Δείτε επίσης

Διευρύνεται το δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολικών Μονάδων

Διάδωσέ το Από το σχολικό έτος 2024-2025 διευρύνεται το δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολικών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *