Για τα προβλήματα στην υποβολή δικαιολογητικών για τους πίνακες της Ειδικής Αγωγής του νόμου 4589/2019

Διάδωσέ το

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Για τα προβλήματα που εμφανίζονται στην υποβολή δικαιολογητικών για τους πίνακες της Ειδικής Αγωγής του νόμου 4589/2019!

Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι αναπληρωτές στην προσπάθειά τους να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους για να ενταχθούν στους νέους πίνακες διορισμών και προσλήψεων. Δε φτάνει η χρόνια αδιοριστία και η εναλλαγή ανάμεσα στην ανεργία και την ελαστική εργασία, αλλά προκύπτουν και νέες δυσκολίες με το νέο σύστημα «προσλήψεων-διορισμών» του ν. 4589/2019, που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι, τόσο στην προσπάθειά τους να συγκεντρώσουν όσο και στο να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους για να μπουν στους νέους πίνακες.

Κανένας συνάδελφος/ισσα να μην αποκλειστεί – να μην αδικηθεί!

Συγκεκριμένα να ληφθούν μέτρα ώστε:

Να δίνονται οι αναγκαίες πληροφορίες από το Υπουργείο Παιδείας σε κάθε ερώτημα συναδέλφου, πράγμα που δε γίνεται. Δεν υπάρχει διαθέσιμη συγκεκριμένη γραμμή και υπεύθυνος γι’ αυτό, δεν αναφέρονται καν τα στοιχεία αυτά στην εγκύκλιο που ακολούθησε το ΦΕΚ προς τις Δ/νσεις Εκπαίδευσης, πράγμα απαράδεκτο!
Να μην αποκλειστούν οι συνάδελφοι Νηπιαγωγοί απόφοιτοι διετών Παιδαγωγικών Ακαδημιών, που δεν έχουν κάνει εξομοίωση και μάλιστα όχι με δική τους ευθύνη, αλλά γιατί δεν τους δόθηκε η δυνατότητα, ενώ παράλληλα εργάζονται χρόνια ως αναπληρώτριες.
Να μην αποκλειστούν οι συνάδελφοι που έχουν πάρει μεταπτυχιακό, αλλά καθυστερεί πολύ χρόνο τώρα η αναγνώρισή του από τον ΔΟΑΤΑΠ.
Να μην αποκλειστούν συνάδελφοι που είναι ήδη ενταγμένοι στους πίνακες και δουλεύουν φέτος στα σχολεία.
Να δοθεί ικανοποιητικός χρόνος, ώστε όλοι να προλάβουν, αφού τους δοθούν οι ανάλογες διευκρινιστικές εξηγήσεις.
Να υπολογιστεί για όλους όλη η φετινή προϋπηρεσία, να μη χαθεί ούτε μέρα.
Nα εξασφαλισθεί η μοριοδότηση όλων των δικαιολογητικών και της πραγματικής προϋπηρεσίας των συναδέλφων, που το ΑΣΕΠ ισχυρίζεται ότι θα περικόψει λόγω λαθών στις αιτήσεις εξαιτίας ελλιπούς ενημέρωσης.
Να δεσμευθεί η κυβέρνηση για την ακριβή ημερομηνία διορισμού και να ανακοινωθεί επιτέλους ο αριθμός διορισμών ανά κλάδο για να σταματήσει η ομηρία για να σταματήσει η ομηρία και η ελπίδα που «πουλάει» η κυβέρνηση.
Οι ίδιες οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι το νέο σύστημα διορισμών αφενός οδηγεί χιλιάδες συναδέλφους σε προεκλογική ομηρία και αφετέρου, μέσα από τα λεγόμενα κριτήρια και την ανακατάταξη που θα υπάρξει στους νέους πίνακες, οδηγεί συναδέλφους στον δρόμο της απόλυσης.
Καλούμε τους συναδέλφους αναπληρωτές, ενωμένοι και συλλογικά μέσα από τους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ και τις ΕΛΜΕ να απαιτήσουν καμία απόλυση αναπληρωτή, μονιμοποίηση εδώ και τώρα των 30.000 χιλιάδων αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, ώστε καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων.
Αθήνα, 22 Μάη 2019

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Παραιτήσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το 2019

Δείτε επίσης

Αναπληρωτές: ειδική προκήρυξη για κάλυψη κενών στα σχολεία

Διάδωσέ το Ειδική προκήρυξη κάλυψης λειτουργικών κενών σε σχολεία Π.Ε. και Δ.Ε. από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *