ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προκάτ αίθουσες για 4 συν 2 χρόνια για τα νήπια ακόμα και στην αυλή Γυμνασίων και Λυκείων

Διάδωσέ το

Το νομοσχέδιο «Συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις» που ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή, στο άρθρο 220 προβλέπει την κατασκευή προκατασκευασµένων σχολικών αιθουσών για την αντιµετώπιση των άµεσων και επιτακτικών αναγκών της εφαρµογής της προσχολικής υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Άρθρο 220
Κατασκευή αιθουσών νηπιαγωγείων για την εφαρµογή της δίχρονης προσχολικής υποχρεωτικής εκπαίδευσης

1. Για την αντιµετώπιση των άµεσων και επιτακτικών αναγκών της εφαρµογής της προσχολικής υποχρεωτικής εκπαίδευσης, επιτρέπεται η τοποθέτηση και διατήρηση για προσωρινό χρονικό διάστηµα τεσσάρων (4) ετών µε δυνατότητα παράτασης δύο (2) επιπλέον ετών, σύµφωνα µε την παράγραφο 14, προκατασκευασµένων σχολικών αιθουσών νηπιαγωγείου ελαφριάς κατασκευής µε τους απαιτούµενους βοηθητικούς χώρους.

Οι προκατασκευασµένες σχολικές αίθουσες του προηγούµενου εδαφίου µε τους βοηθητικούς χώρους, τοποθετούνται εντός γηπέδων, όπου υφίστανται και λειτουργούν σχολικές µονάδες, κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης σχετικά µε τους ισχύοντες συντελεστές δόµησης και του ποσοστού κάλυψης, µε δυνατότητα υπέρβασης αυτών σε ποσοστό έως δεκαπέντε τοις εκατό (15%), υπό τον προϋπόθεση ότι ο αύλειος χώρος που αποµένει µετά την τοποθέτηση της αίθουσας αντιστοιχεί το λιγότερο σε δύο (2) τ.µ. ανά µαθητή.

2. Στην περίπτωση που δεν είναι εφικτή, σύµφωνα µε την παράγραφο 1, η τοποθέτηση των αιθουσών στη σχολική µονάδα όπου υπάρχει ανάγκη, σύµφωνα µε την παράγραφο 5, κατά σειρά τοποθετούνται αίθουσες:

α) σε άλλες σχολικές µονάδες πρωτοβάθµιας εκπαίδευσης,

β) σε µονάδες δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης, οπότε και δηµιουργείται χωριστός αύλειος χώρος.

3. Η τοποθέτηση, κατά τα ανωτέρω, των προκατασκευασµένων σχολικών αιθουσών της παραγράφου 1 µπορεί να γίνει για το ίδιο χρονικό διάστηµα της παραγράφου 1 και εντός αδόµητων γηπέδων που ανήκουν κατά κυριότητα στο Δηµόσιο, στους Οργανισµούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α) ή στην εταιρεία «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» (ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.), τα οποία βρίσκονται εντός ή εκτός σχεδίου ή οικισµών, πλην ρυµοτοµούµενων χώρων, κοινόχρηστων, χαρακτηρισµένων συγκεκριµένης χρήσης, δάσους, ρέµατος και αρχαιολογικού χώρου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 14

14. Η προθεσµία των τεσσάρων (4) ετών της παραγράφου 1 µπορεί να παραταθεί για δύο (2) επιπλέον έτη, προκειµένου να ολοκληρωθεί η ανέγερση των µόνιµων σχολικών δοµών, εφόσον ο Δήµος, πριν τη λήξη της προθεσµίας των τεσσάρων (4) ετών, έχει βρει κατάλληλο ακίνητο, για το οποίο έχει γνωµοδοτήσει θετικά η επιτροπή της παραγράφου 9 του άρθρου 16 του α.ν. 627/1968 (Α΄ 266), όπως αντικαταστάθηκε από την παράγραφο 6 του άρθρου 18 του ν. 3467/2006 (Α΄ 128). 15

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΕΛ 139-140

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Καλούνται για μόνιμο διορισμό 39 Νηπιαγωγοί

 

Δείτε επίσης

Διευρύνεται το δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολικών Μονάδων

Διάδωσέ το Από το σχολικό έτος 2024-2025 διευρύνεται το δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολικών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *