ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προωθημένη μισθολογική εξέλιξη μόνο για τα στελέχη εκπαίδευσης  

Διάδωσέ το

 www.fresh-education 

Τα στελέχη της εκπαίδευσης δε θα έχουν διαφορετική αντιμετώπιση στην προωθημένη  μισθολογική εξέλιξη, από τους υπόλοιπους Δημοσίους Υπαλλήλους που αξιολογούνται.

Πώς ένας  εκπαιδευτικός ή Δημόσιος Υπάλληλος λαμβάνει προωθημένη μισθολογική εξέλιξη

Πρώτη περίπτωση

Η πρώτη περίπτωση αναλύεται στο Ν.  4354/2015 άρθρο 9 και έχει σχέση με τα τυπικά προσόντα του Δ.Υ-εκπαιδευτικού.

Έτσι οι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης, για τίτλους που έχουν χορηγηθεί μετά τη λήψη του πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προωθούνται κατά δύο (2) Μ. Κ. στην κατηγορία που ανήκουν, ενώ οι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος κατά έξι (6) Μ.Κ..

Δεύτερη περίπτωση

Η δεύτερη περίπτωση, που αναλύεται πάλι στο Ν. 4354/2015 άρθρο 12,  έχει σχέση με τη αξιολόγηση των Δ.Υ. Έτσι υπάλληλοι όλων των κατηγοριών, οι οποίοι, σύμφωνα με τις σχετικές περί αξιολόγησης των υπαλλήλων διατάξεις, βαθμολογούνται με άριστα κατά μέσο όρο σε τρεις (3) συνεχόμενες ετήσιες αξιολογήσεις, δύνανται να εξελίσσονται ταχύτερα στη μισθολογική κλίμακα της κατηγορίας τους, λαμβάνοντας ένα (1) επιπλέον μισθολογικό κλιμάκιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ενημέρωση για την επιστροφή κράτησης στους Δημοσίους Υπαλλήλους

Ο νόμος 4369/2016 για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων προβλέπει την εξαίρεση των εκπαιδευτικών από  τη διαδικασία αξιολόγησης άρθρο 14/ παρ.2. όπως και το σχέδιο των νέων δομών ( εδώ) όπως και το νέο ν.σ και όσα αναφέρει για την κατάργηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών στο άρθρο 50(εδώ).  

Άρα   μισθολογική  εξέλιξη   των εκπαιδευτικών σύμφωνα με τη 2η περίπτωση δε μπορεί να συμβεί, εφόσον δεν   αξιολογούνται.

Τα στελέχη της εκπαίδευσης όμως είναι τα μόνο που θα αξιολογηθούν όπως αναλύεται σε πολλά άρθρα του νέου ν/σ που αναφέρουν τις θέσεις των στελεχών,τα κριτήρια επιλογής τους, τη διαδικασία αξιολόγησής τους καθώς και τους πίνακες χαρακτηρισμού των επιδόσεών τους , ίδιους με αυτούς στον Δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω είναι λογικό ότι τα στελέχη της εκπαίδευσης δε μπορεί να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση για προωθημένη  μισθολογική εξέλιξη, από τους υπόλοιπους Δημοσίους Υπαλλήλους και από όσους αξιολογούνται.

Ενημερωθείτε άμεσα από το fresh-education πατώντας το κόκκινο καμπανάκι κάτω αριστερά της οθόνης

Δείτε επίσης

Διαδικτυακή ενημέρωση για το Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό στις 03-02-2024

Διάδωσέ το Διαδικτυακή ενημέρωση για το Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό στις 03-02-2024 Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. διοργανώνει διαδικτυακή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *