Πρόταση να μην ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου

Διάδωσέ το

 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του in.gr, στο τραπέζι της κυβέρνησης υπάρχει πρόταση από τους λοιμωξιολόγους, να μην ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου, όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας .

Η απόφαση αυτή είχε ληφθεί  σε μια περίοδο όπου ο κορωνοϊός είχε ουσιαστικά εκμηδενιστεί στην Ελλάδα και όλα πήγαιναν καλά με την πανδημία.

Με τα νέα δεδομένα όμως και  με την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, αλλάζει το σκηνικό και στα σχολεία.

Οι πληροφορίες  από την πλευρά των επιστημόνων κάνουν λόγο για πρόταση να ανοίξουν τα σχολεία προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, κι αφού βεβαίως υπάρξει μια καλύτερη εικόνα από το μέτωπο των κρουσμάτων.

Η πρόταση αυτή συζητήθηκε και στην πρόσφατη σύσκεψη που έγινε προκειμένου να εκτιμηθούν όλα τα δεδομένα και να γίνουν οι σχετικές εισηγήσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διαβάστε: Οι νέοι 116 προσωρινοί Διευθυντές Εκπαίδευσης (ονόματα)

Στο σκεπτικό των επιστημόνων είναι ότι όλα θα κριθούν στα τέλη Αυγούστου, οπότε και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Ομως, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και με τις εκτιμήσεις των ειδικών, ότι το επόμενο δεκαπενθήμερο θα υπάρξει νέα έκρηξη των κρουσμάτων, δημιουργούν αμφιβολίες για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου,

Το υπουργείο Παιδείας δεν επιθυμεί την αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς, ωστόσο, είναι σίγουρο ότι θα αναθεωρήσει αν τα κρούσματα του κορωνοϊού εκτιναχθούν. Διαβάστε Με εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα ξεκινήσουν τα σχολεία!

Πηγή ενημέρωσης: www.in.gr

 

Με καθυστέρηση το άνοιγμα των σχολείων. Το τρίτο σενάριο
Η Κυβέρνηση εξετάζει δύο σενάρια-μέτρα αν συνεχιστούν να αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού και αυτά είναι η αναβολή της ΔΕΘ και το άνοιγμα των σχολείων με καθυστέρηση σύμφωνα με δημοσίευση της aftodioikisi.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας υψηλόβαθµες κυβερνητικές πηγές µεταφέρουν ότι πλέον υπάρχουν σκέψεις για νέες αυστηρές ρυθµίσεις που θα θυµίζουν σε µεγάλο βαθµό τα µέτρα του περασµένου Μαρτίου, αφού πια υπάρχουν έντονα σηµάδια ότι ο ιός έχει ξεφύγει στην κοινότητα.

Ειδικότερα, θεωρείται πολύ πιθανό προς το τέλος Αυγούστου και µετά τα δείγµατα των συµπεριφορών που θα ληφθούν από τον ∆εκαπενταύγουστο, η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ρυθµίσεις για την υιοθέτηση του µέτρου της τηλεργασίας στις µεγάλες επιχειρήσεις και στους φορείς, στο άνοιγµα των σχολείων µε µεγάλη καθυστέρηση, αλλά ακόµη και στην αναβολή της ∆ΕΘ.

Δείτε επίσης

Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία

Διάδωσέ το Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» για μαθητές/τριες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *