Πόρισμα Κοντιάδη: Συμμετοχή των Δήμων κατά 20% στα προγράμματα σπουδών 

Διάδωσέ το

Επιτροπή Κοντιάδη: Αναπτυξιακές & αρμοδιότητες υγείας, παιδείας σε περιφέρειες, δήμους

To πόρισμα της Επιτροπής Κοντιάδη, παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα το «Βήμα της Κυριακής» (ρεπορτάζ: Δημήτρης Χόνδρος).

Όπως γράφει η εφημερίδα: «Σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Κοντιάδη, στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου παραδόθηκε, ανεπίσημα, στις 25 Μάιου, ένα πόρισμα 140 σελίδων και, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ήδη ετοιμαστεί προσχέδιο νόμου το φθινόπωρο το οποίο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπήρχε στο υπουργείο θα ερχόταν στη Βουλή, τους πρώτους μήνες του 2021.

Τι προτείνεται για το χώρο της εκπαίδευσης

Συμμετοχή των Δήμων κατά 20% στο πρόγραμμα σπουδών 

Στην έκθεση προτείνεται να εκχωρηθούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση αρμοδιότητες διαχείρισης των σχολικών μονάδων και επισης για πρώτη φορά προτείνεται  η μεταφορά στην αυτοδιοίκηση ενός μέρους των αρμοδιοτήτων που έχουν σχέση με την εκπαιδευτική λειτουργεία των σχολείων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση, προτείνεται να δοθεί στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση το σύνολο της λειτουργίας και η κατανομή των πόρων (εξαιρουμένης της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) των σχολείων Π.Ε. και Δ.Ε.

Ο Δήμος θα έχει τη δυνατότητα να διαμορφώνει το 20% του προγράμματος σπουδών του σχολείου.

Η πρόταση αναφέρει ότι η αρμοδιότητα για θέματα προσλήψεων, μισθοδοσίας και υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών παραμένει στο Υπουργείο  Παιδείας.

Πηγή ενημέρωσης:  «Βήμα της Κυριακής» και aftodioikisi.gr

Δείτε επίσης

Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία

Διάδωσέ το Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» για μαθητές/τριες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *