ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΕΠΕ Ιωαννίνων: Σχετικά με τα στοιχεία που ζητούνται για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Διάδωσέ το

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ιωάννινα,05 – 04– 2020

 

ΘΕΜΑ : «Σχετικά με τα στοιχεία που ζητούνται για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση»

Πριν λίγες μέρες η Περιφερειακή Δ/νσηΕκπ/σης Π.Ε. & Δ.Ε Ηπείρου με το αριθμ. Πρωτ. Φ.39/2490/01 – 04 – 2020 έγγραφό της ζητά,(χωρίς να αναφέρει σε αυτό σχετικό έγγραφο του ΥπουργείουΠαιδείας,αλλά να στηρίζεται μόνο σε προφορικές οδηγίες από τηλεδιάσκεψη) από την Διεύθυνση Π.Ε. (και κατ’ επέκταση από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων), να γνωστοποιούνται τα στοιχεία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης κάθε σχολικής μονάδας.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωαννίνων θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

  • Σημειώνουμε ότι πρόκειται μόνο για αριθμητικά στοιχεία χωρίς να απαιτούνται επιπλέον στοιχεία (π.χ.Ον/μα εκπαιδευτικών, εκπαιδευτικό υλικό που έχει αποσταλεί κ.α.)
  • Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση αποτελεί μια επικουρική – υποστηρικτική εκπαιδευτική διαδικασία ανατροφοδότησης και δεν χρησιμοποιείται για τη διδασκαλία νέας εκπαιδευτικής ύλης, αφού σε καμία περίπτωση δεν μπορεί επιστημονικά να υποκαταστήσει την πραγματική διδασκαλία.
    • Η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν είναι υποχρεωτικήΗ επιλογή των μεθόδων υλοποίησης της εξ αποστάσεως είναι της αποκλειστικής ευθύνης των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας (όπως αναφέρεται και στις σχετικές οδηγίες του ΥπουργείουΠαιδείας), με βάση την άποψη που έχουν διαμορφώσει για τη λειτουργία της τάξης τους από την καθημερινή επαφή τους με τους μαθητές λαμβάνοντας υπόψη και τις τεχνικές δυνατότητες που έχουν ή δεν έχουν οι μαθητές τους. Οι εκπαιδευτικοί, με βάση τα παραπάνω, είναι αυτοί που θα επιλέξουν με ποιο τρόπο θα κάνουν την εκπαιδευτική τους παρέμβαση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να λειτουργήσουν σύμφωνα με το παραπάνω πλαίσιο τονίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να τους αναγκάσει να παρεκκλίνουν αυτού.

Ο Σ.Ε.Π.Ε.Ν. Ιωαννίνων συγχαίρει για ακόμη μια φορά τους εκπαιδευτικούς για την πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια που έχουν καταβάλει όλο αυτό το διάστημα, στηρίζοντας έμπρακτα το Δημόσιο Σχολείο και τους μαθητές της ελληνικής κοινωνίας ,με τη συντονισμένη συμμετοχή τους στις νέες προκλήσεις που ο covid19 δημιούργησε. Από την πλευρά μας παρακολουθούμε κάθε εξέλιξη και δρούμε για τη διασφάλιση των νόμιμων δικαιωμάτων της εκπαιδευτικής κοινότητας σε συνεργασία και με το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο (Δ.Ο.Ε.).

Δείτε επίσης

Αξιολογικοί πίνακες εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό 2024-2025

Διάδωσέ το Δημοσιεύτηκαν οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών και πίνακας απορριφθεισών αιτήσεων απόσπασης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *