Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνεχής επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με τις νέες δομές. Τι θα προβλέπει το σχέδιο νόμου

Διάδωσέ το

Στην ενδοσχολική επιμόρφωση θα δίνει βαρύτητα το σχέδιο νόμου για τις νέες δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου σύμφωνα με πληροφορίες  του fresh-education.

O Σύλλογος Διδασκόντων  κάθε σχολικής μονάδας θα είναι αυτός  που θα προτείνει  τα θέματα της επιμόρφωσης, σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Τα θέματα αυτά θα προτείνονται στα ΠΕ.Κ.Ε.Σ, τα οποία θα οργανώνουν σε επίπεδο τοπικό  τις επιμορφωτικές δράσεις( στη σχολική μονάδα ή σε πολλές σχολικές μονάδες μιας περιοχής). Το προσωπικό που θα τις υποστηρίζει  θα είναι στελέχη του ΠΕ.Κ.Ε.Σ και επιστημονικό προσωπικό της περιφέρειάς του καθώς και  εκπαιδευτικοί από τα σχολεία που συμμετέχουν.

Για αυτό το λόγο συζητείται να δημιουργηθούν μητρώα επιμορφωτών σε κάθε ΠΕ.Κ.Ε.Σ.

Διάφορες μορφές επιμόρφωσης εξετάζονται ως  πιθανές μέθοδοι ( δια ζώσης, εξ αποστάσεως). Ένα θέμα που προβληματίζει είναι οι ημέρες και οι ώρες επιμορφώσεων. Εδώ ίσως δούμε και απογευματινά προαιρετικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς με κάποιο  μπόνους για  όσους συμμετέχουν σύμφωνα με ενημέρωση του  www.fresh-education.gr

Τα θέματα της επιμόρφωσης   θα έχουν:

  1. άμεση σχέση με το στάδιο της αυτοαξιολόγησης που θα βρίσκεται το σχολείο( Προγραμματισμός, δράσεις, ανατροφοδότηση, αποτίμηση εκπαιδευτικού έργου).Στην αρχή της επόμενης σχολικής χρονιάς κατά τη διαδικασία σύνταξης του προγραμματισμού αναμένεται να  πραγματοποιηθούν συντονισμένες ενδοσχολικές επιμορφωτικές δράσεις.
  2. σχέση με τη διδακτική, αξιολόγηση μαθητή, συνεργασία εκπαιδευτικού γονέα, κ.ά

Διαβάστε εδώ ποια νέα καθήκοντα έρχονται από το fresh-education.gr

Μπορείτε να αντιγράψετε ελεύθερα αυτή τη δημοσίευση με ενεργό link  προς το fresh-education.gr  

Δείτε επίσης

Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί: webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών

Διάδωσέ το Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί Επιμορφωτικό webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών Στερεάς, Θεσσαλίας, Μακεδονίας  Συνεχίζονται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *