Σύψας: Δε βλέπω άνοιγμα σχολείων στις 7/12, πάμε για 14/12 με προϋποθέσεις

Διάδωσέ το

 

“Αν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες και έχουμε ραγδαία αποκλιμάκωση θανάτων και κατάληψης των κλινών ΜΕΘ, τότε ίσως ανοίξουν τα Δημοτικά στις 14 Δεκεμβρίου, ενδεχομένως για μία εβδομάδα. Αν όμως δεν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες και πάμε για  21/12, τότε δεν έχει κανένα νόημα να ανοίξουν τα σχολεία”

Τα παραπάνω ανέφερε ο  καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, εκφράζοντας την προσωπική του επιστημονική άποψη για παράταση των μέτρων μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου.

Τι είπε ο κ. Σύψας:

“Αυτή τη στιγμή έχουμε μια μικρή πτώση του αριθμού των κρουσμάτων καθώς και του ποσοστού των θετικών δειγμάτων  τα οποία μας δείχνουν πολλές εισαγωγές, οι οποίες είναι περισσότερες από τα εξιτήρια ακόμα και δυστυχώς διασωληνώσεις και θανάτους. Τα στοιχεία δεν επιτρέπουν καμία πρόβλεψη για να “ανοίξει η κοινωνία” με τις μονάδες καλυμμένες κατά 88% όπως ήταν σήμερα και στη Θεσσαλονίκη 100% και έχοντας τόσους νεκρούς”

“Αναπάντεχα αργή είναι η πτώση της επιδημίας και αυτό οφείλεται στην τεράστια διασπορά τον Οκτώβριο και το  lockdown που δεν ήταν τόσο αυστηρό. Aυτά τα στοιχεία δεν με κάνουν καθόλου αισιόδοξο και πρέπει να ξεχάσουμε  άρση του lockdown στις 7 Δεκεμβρίου”

“Mε τα σημερινά στοιχεία δε βλέπω οποιοδήποτε άνοιγμα στις 7 Δεκεμβρίου, εκτός αν υπάρξει μια ταχύτατη αποκλιμάκωση και μάλλον κινούμαστε προς 14  και ιδανικά στις 21 Δεκεμβρίου. Την ημέρα που θα ανοίξουμε την κοινωνία, σχολεία, λιανεμπόριο.. αμέσως θα αρχίσει η διασπορά του ιού και πρέπει να θυμόμαστε ότι ελάχιστοι Έλληνες έχουμε αντισώματα, ο ιός είναι παντού γύρω μας και ο καιρός ευνοεί τη διασπορά του. Μετά την άρση των  μέτρων τα κρούσματα θα αρχίσουν πάλι να ανεβαίνουν. Και τότε τι θα κάνουμε; Θα τα αφήσουμε να ανεβαίνουν; Μη βιαζόμαστε λοιπόν πάρα πολύ,  αν θέλουμε να κάνουμε γιορτές καλύτερα να πλησιάσουμε την 21η Δεκεμβρίου παρά να βιαζόμαστε για την 7η Δεκεμβρίου. Αν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες και έχουμε ραγδαία αποκλιμάκωση θανάτων και κατάληψης των κλινών ΜΕΘ, τότε ίσως ανοίξουν τα Δημοτικά στις 14 Δεκεμβρίου ενδεχομένως για μία εβδομάδα. Αν όμως δεν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες και πάμε προς τις 21/12 τότε δεν έχει κανένα νόημα να ανοίξουν τα σχολεία”

 

Δείτε επίσης

Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία

Διάδωσέ το Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» για μαθητές/τριες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *