ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όριο δύο διαδοχικών θητειών στα στελέχη για επικαιροποίηση επαφής με την εκπαιδευτική πράξη

Διάδωσέ το

Όριο δύο διαδοχικών θητειών

Οι λόγοι που τίθεται, για τα ανώτερα στελέχη εκπαίδευσης,  το όριο δύο διαδοχικών θητειών σε όμοια θέση, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου για τις νέες δομές στην εκπαίδευση, είναι:

  • η προαγωγή της κινητικότητας στις θέσεις ευθύνης στο χώρο της εκπαίδευσης
  • η πολύπλευρη εμπειρία στα εκπαιδευτικά θέματα
  • η επικαιροποίηση της επαφής τους με την εκπαιδευτική πράξη
  • να εμπλουτίσουν την εμπειρία τους από μία άλλη θέση στελέχους
Συγκεκριμένα η αιτιολογική έκθεση για το όριο των δύο διαδοχικών θητειών αναφέρει:

τίθεται για τα ανώτερα στελέχη ανώτερο όριο δύο διαδοχικών θητειών σε όμοια θέση, με σκοπό την προαγωγή της κινητικότητας στις θέσεις ευθύνης στο χώρο της εκπαίδευσης και τη διαμόρφωση ενός σώματος στελεχών με πολύπλευρη εμπειρία στα εκπαιδευτικά θέματα και ουσιαστική γνώση των αναγκών των διαφόρων παραγόντων της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Παρόμοιες διατάξεις συναντώνται διαχρονικά στη νομοθεσία για την ανώτατη εκπαίδευση (βλ. ενδεικτικά παρ. 2 του άρθρου 12 του ν. 1268/1982, Α΄ 87, όπως είχε τροποποιηθεί με την περίπτ. α΄ της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 3443/2006, Α΄ 41, ή περίπτ. δ΄ της παρ. 1 του άρθρου 15 του ν. 4485/2017, Α΄ 114, σε συνδυασμό με την παρ. 14 του άρθρου 84 του ίδιου νόμου) και αποσκοπούν στην ανατροφοδότηση στις θέσεις ευθύνης, ανάγκη η οποία είναι επιτακτική και στο χώρο της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Με τον τρόπο αυτό δίνεται η ευκαιρία αφενός στους νέους υποψηφίους να αναδειχθούν στις διάφορες θέσεις ευθύνης και αφετέρου στα υπηρετούντα στελέχη είτε να επικαιροποιήσουν την επαφή τους με την εκπαιδευτική πράξη, ως εκπαιδευτικοί της τάξης, είτε να μεταφέρουν και ταυτόχρονα να εμπλουτίσουν την εμπειρία τους με την υπηρεσία σε μία διαφορετική θέση στελέχους ή άλλη θέση ευθύνης.

Διαβάστε : Γιατί πήραν πίσω τη διάταξη για την τρίτη συναπτή θητεία των διευθυντών σχολείων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αιρετός ΚΥΣΠΕ Αντωνιάδης: Τι είπε για αναπληρωτές και μόνιμους

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Πρώτο σχόλιο

  1. Εκείνοι που χρήζουν επειγόντως επικαιροποιήσεως της επαφής των με την παιδευτική πράξη είναι οι αργόμισθοι σχολικοί σύμβουλοι, αλλά ευτυχώς καταργείται ο θεσμός τους, οπότε δεν θα χρειαστεί να ταλαιπωρηθούν μαθητές, εκπαιδευτικοί αλλά και γονείς από την αναγκαστική συνεργασία με πρόσωπα κατ’ ουσίαν εξωσχολικής ψυχοσυνθέσεως και νοοτροπίας, με προ πολλού απολεσθείσα την ικανότητα επαρκούς διδασκαλίας (αν την διέθεταν ποτέ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *