Τηλεκπαίδευση: Τους εκπαιδευτικούς που χρησιμοποιούσαν τον εξοπλισμό των σχολείων, δε θα τους πιάσουν τα καιρικά φαινόμενα;

Διάδωσέ το

Θέλουμε να ρωτήσουμε τους «φωστήρες» του Υπ. Παιδείας, τι θα γίνει με τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που χρησιμοποιούσαν τον εξοπλισμό των σχολικών μονάδων για την τηλεκπαίδευση; Αύριο εκείνους δε θα τους πιάσουν τα καιρικά φαινόμενα;

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

«ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ»

Η τηλεκπαίδευση δεν είναι το φάρμακο δια πάσα νόσο! Να σταματήσουν τώρα οι αυθαιρεσίες του Υπ. Παιδείας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Δεν πέρασε καλά καλά μια εβδομάδα από το άνοιγμα των σχολείων και η γύμνια στην έλλειψη προστασίας στα σχολεία κάνει και πάλι με τραγικό τρόπο την εμφάνισή της. Πρώτα ο κορονοϊός, τώρα ο καιρός! Και εξηγούμαστε:

Το απόγευμα της Κυριακής 17 Ιανουαρίου δόθηκε οδηγία του Υπ. Παιδείας μέσω της Γ.Γ. κας Γκίκα, προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για να ενεργοποιηθεί η τηλεκπαίδευση για τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου και για όσες μέρες τα σχολεία μείνουν κλειστά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών στη χώρα. Στο έγγραφο επικαλούνται την υπουργική απόφαση 120126/ΓΔ4/12.09.2020 και τη 2η παράγραφο, «Σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα/τμήματα σχολικής μονάδας ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, όπως, ενδεικτικά, η παρεμπόδιση από οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο της πρόσβασης των μαθητών/τριών και/ή εκπαιδευτικών στους χώρους της σχολικής μονάδας, οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπου τόσο οι μαθητές/τριες όσο και οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι υποχρεωτική τόσο για τους  εκπαιδευτικούς όσο και για τους/τις μαθητές/τριες.» Είναι ανεπίτρεπτο, η λεγόμενη «τηλεκπαίδευση» να αξιοποιείται για καταστάσεις που χαρακτηρίζονται «έκτακτες» εκτός πανδημίας ανοίγοντας δρόμο για την αυθαίρετη γενίκευσή της.

Οι εκπαιδευτικοί από την πρώτη στιγμή της πανδημίας και χωρίς καμιά στήριξη από το Υπουργείο Παιδείας δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και στηρίξαμε τους μαθητές μας με όλους τους τρόπους. Η αξιοποίηση των τεχνολογικών μέσων ήταν ο μόνος τρόπος ώστε να είμαστε κοντά στους μαθητές μας για αρκετούς μήνες μιας και η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας δεν έπαιρναν (και ακόμα δεν παίρνουν) μέτρα ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά και ασφαλή. 

Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση, είναι απαράδεκτο το γεγονός να ερμηνεύουν κατά το δοκούν μια υπουργική απόφαση για να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα και μάλιστα  αυτοί που δεν πήραν μισό μέτρο για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια! 

Να σταματήσει τώρα η καραμέλα που ακούει στη φράση «Έκτακτες συνθήκες». Κάθε νέο αντιεκπαιδευτικό μέτρο παίρνεται στο όνομα των έκτακτων συνθηκών. «Έκτακτες συνθήκες» όταν δίνουν τη δυνατότητα στους εκάστοτε διευθυντές εκπαίδευσης να διορίζουν αναπληρωτές, «έκτακτες συνθήκες» για να φέρνουν και πάλι την τηλεκπαίδευση στη σχολική ζωή! Ποιος ξέρει ποιες «έκτακτες συνθήκες» θα φορτώσουν στους συναδέλφους και τις σχολικές μονάδες αύριο. 

Για μια ακόμη φορά φαίνεται πιο καθαρά στον καθένα πως αξιοποιεί το κράτος και η κυβέρνηση την περίοδο της πανδημίας, ανοίγοντας το δρόμο σε επικίνδυνους δρόμους για τα δικαιώματα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών.

Οι εκπαιδευτικοί δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό αξιοποιώντας όλους τους δρόμους  που είχαμε για να έρθουμε σε επαφή με τους μαθητές μας. Δε θα δεχτούμε η εκπαιδευτική διαδικασία να γίνεται λάστιχο στο όνομα των “έκτακτων συνθηκών” κατά το δοκούν! 

Τέλος θέλουμε να ρωτήσουμε τους «φωστήρες» του Υπ. Παιδείας, τί θα γίνει με τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που χρησιμοποιούσαν τον εξοπλισμό των σχολικών μονάδων για την τηλεκπαίδευση; Αύριο εκείνους δε θα τους πιάσουν τα καιρικά φαινόμενα;

Το Υπουργείο Παιδείας εδώ και τώρα να σταματήσει αυτές τις παλινωδίες. Ας κοιτάξει να εξασφαλίσει  ανοικτά σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών. Μέτρα και για την προστασία από τις καιρικές συνθήκες! Μέτρα για την ασφάλεια και υγιεινή στα σχολεία.

Η εκπαίδευση και οι μαθητές δεν είναι κόστος όπως μας λογαριάζουν, αφήνοντάς μας απροστάτευτους.

 

  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ το Υπουργείο Παιδείας να πάρει πίσω την απαράδεκτη προφορική οδηγία «Γκίκα» ώστε να μην ανοίξει ο δρόμος για παρόμοιες και χειρότερες εξελίξεις στο άμεσο μέλλον. 
  • Κανένας εκπαιδευτικός δε μπορεί να υποχρεωθεί σε «τηλεκπαίδευση» σε περιπτώσεις που τα σχολεία δεν είναι κλειστά λόγω πανδημίας
  • Ο Σύλλογός μας καλύπτει συνδικαλιστικά όλους τους συναδέλφους που δεν θα κάνουν τηλεκπαίδευση
  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να καταργηθεί εδώ και τώρα η απαράδεκτη υπουργική απόφαση που γενικεύει την «τηλεκπαίδευση» και εκτός πανδημίας

 

Δείτε επίσης

Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία

Διάδωσέ το Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» για μαθητές/τριες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *