Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αναδρομικά: Κατάθεση αγωγών για το μέγιστο δυνατόν υπέρ αυτού που προσφεύγει δικαστικά

Διάδωσέ το
δώρα και επιδόματα
Οι Αγωγές των δημοσίων υπαλλήλων για τα αναδρομικά πρέπει να ασκηθούν σε βάθος χρόνου 5ετίας και όχι 2 ή 3 ετών.

Δικηγορικό Γραφείο

Μανώλης Κουτλής – Γιώργος Κωφόπουλος 

· Καταρχάς, πρέπει να επισημανθεί ότι η κρατούσα σήμερα νομολογία περί 2ετούς παραγραφής των απαιτήσεων κατά του Ελληνικού Δημοσίου (Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 2012) επικράτησε όταν η χώρα εισερχόταν στα μνημόνια.

· Πρόσφατα και σύμφωνα με τις τρέχουσες εξελίξεις, η νομικός σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ, γνωμοδότησε ότι πλέον είναι σκόπιμη η κατάθεση αγωγών με αίτημα αναδρομικά σε βάθος χρόνου 5ετίας, από όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς η παραπάνω νομολογία, είναι εφικτό να ανατραπεί υπέρ της 5ετίας, όταν οι αγωγές εκδικασθούν.

· Συνακόλουθα προς την παραπάνω γνωμοδότηση, όλες οι συνδικαλιστικές ενώσεις και φορείς, έγκυροι νομικοί – και όχι μόνο – κύκλοι, δικηγορικά γραφεία, εργαζόμενοι κλπ συντάσσονται με την ανωτέρω γνωμοδότηση και καταθέτουν αγωγές με αναδρομικότητα 5 έτη και όχι 2 ή 3 έτη.

· Είναι ευνόητο ότι η παραπάνω ΟΡΘΗ επιλογή για κατάθεση Αγωγών με αίτημα καταβολής αναδρομικά για 5 έτη και όχι βραχύτερο διάστημα, εφόσον αυτή επικυρωθεί από τη νομολογία στα επόμενα έτη, μόνο θετικές συνέπειες μπορεί να έχει για τους προσφεύγοντες και απολύτως καμία δυσμενή. Επομένως, οποιαδήποτε αντίθετη άποψη, δεν διασφαλίζει απόλυτα τον προσφεύγοντα και γι΄ αυτό δεν πρέπει να υιοθετείται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ετήσιες βεβαιώσεις αποδοχών: Δύο τρόποι να βρεθούν και να εκτυπωθούν

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ και με δεδομένο ότι σε κάθε νομική διεκδίκηση πρέπει να ζητείται το μέγιστο δυνατόν υπέρ αυτού που προσφεύγει δικαστικά, οι εργαζόμενοι που προσφεύγουν για τα αναδρομικά τους, προς μέγιστη μελλοντική διασφάλιση τους, πρέπει να έχουν κατά νου και να επιλέγουν κατάλληλο νομικό φορέα που θα τους εκπροσωπήσει καταθέτοντας Αγωγή για 5 έτη και όχι για 2 ή 3 έτη, διαφορετικά ενδέχεται στο μέλλον να ζημιωθούν οικονομικά σοβαρά ποσά.

Αθήνα, Φεβρουάριος 2019

Οι Δικηγόροι

Μανώλης Κουτλής – Γιώργος Κωφόπουλος

Τηλέφωνο : 210 3848258 – 210 3847368

 www.sintaxis.gr 

 

Δείτε επίσης

Διαδικτυακή ενημέρωση για το Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό στις 03-02-2024

Διάδωσέ το Διαδικτυακή ενημέρωση για το Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό στις 03-02-2024 Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. διοργανώνει διαδικτυακή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *