Ανακοίνωση των Σχολικών Συμβούλων για τη συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ

Διάδωσέ το

Τη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της ΠΕΣΣ με την πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

 Η ΠΕΣΣ  εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου για τη συνάντηση

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, από πλευράς υπουργείου παρευρέθηκαν η υπουργός Παιδείας κα. Ν. Κεραμέως, η υφυπουργός Παιδείας κα. Σ. Ζαχαράκη και η γ.γ. Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα. Α. Γκίκα.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα θέματα με κυρίαρχο την επαναφορά του Θεσμού των Σχολικών Συμβούλων. Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. επαναβεβαίωσε για μία ακόμα φορά τη θέση της για την επαναφορά του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων, όπως άλλωστε είχε διατυπωθεί στη Βουλή και κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Διαβεβαίωσε επίσης το ΔΣ ότι η Π.Ε.Σ.Σ. θα είναι συνομιλητής του υπουργείου και ζήτησε την άμεση κατάθεση σχετικού υπομνήματος για το νέο πλαίσιο υποστηρικτικών δομών, τη δημιουργία συστήματος επιμόρφωσης καθώς και για το πλαίσιο επιλογής στελεχών.

Η Π.Ε.Σ.Σ. εξέφρασε προς την πολιτική ηγεσία την ευαρέσκειά της και ανταποκρινόμενη στη βούληση για άμεση και ουσιαστική επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που δημιούργησε ο ν.4547/2018 στην εποπτεία, στήριξη και καθοδήγηση στην Εκπαίδευση, δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει εντός των επόμενων ημερών σχετικές προτάσεις, συνδράμοντας ουσιαστικά στη διαμόρφωση ενός νέου αξιοκρατικού πλαισίου προς όφελος της Εκπαίδευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Στο "γύψο" έχουν μπει οι 660 αιτήσεις των υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευσης!

Το Δ.Σ. της Π.Ε.Σ.Σ.

Δείτε επίσης

Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία

Διάδωσέ το Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» για μαθητές/τριες …

7 Σχόλια

  1. Στο νόμο 4547/2018 παρ.2, αρθρο 17, αναφέρεται η κατάργηση θεσμών – δομών – υπηρεσιών με ταυτόχρονη έναρξη της πλήρους λειτουργίας των Νέων Δομών (ΠΕΚΕΣ και ΚΕΣΥ). Με το ΦΕΚ 3813/4-9-2018 αποφασίζεται η παράταση για έξι μήνες, βάσει του ν.4547 της θητείας των Σχολικών Συμβούλων, διότι δεν είχε ολοκληρωθεί η επιλογή των νέων στελεχών, κάτι που ακόμη εκκρεμεί… μόλις τον Αύγουστο του 2019 κυρώθηκε πίνακας με νέα στελέχη – συντονιστές εκπαίδευσης αλλά δεν έχει γίνει γνωστό αν τελικά τοποθετήθηκαν. Οι Σχολικοί Σύμβουλοι λοιπόν και κυρίως όσοι προέρχονταν από άλλο τόπο καταγωγής προγραμματίζουν βάσει αυτού την προσωπική και επαγγελματική τους ζωή. Εντελώς ξαφνικά και κατά τη γνώμη μας παράνομα, χωρίς να έχει καν ξεκινήσει η επιλογή των Προϊσταμένων ΚΕΣΥ, ο κ. Γαβρόγλου στις 5 Οκτωβρίου, ένα μήνα μετά, αλλάζει γνώμη και παύει τους Σχολικούς Συμβούλους (ΦΕΚ 4511/15-10-2018).
    Επίσης, δεν έχει ολοκληρωθεί η επιλογή των Διευθυντών Εκπαίδευσης ενώ με προφορική εντολή της Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως σταμάτησε η διαδικασία της επιλογής προσωπικού των Κέντρων Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΚΕΑ), πρώην Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ)
    Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι το «νέο σύστημα», είναι πολύ «δυσκίνητο», δε λειτούργησε ακόμη και μετά από ένα χρόνο τυπικής έναρξης της λειτουργίας (σε καμία περίπτωση πλήρους λειτουργίας) των ΠΕΚΕΣ με στελέχη εκπαίδευσης τοποθετημένα στις έδρες των Περιφερειών χωρίς εξοπλισμό και χωρίς τη δυνατότητα να καλύψουν την τεράστια εμβέλεια περιοχών ευθύνης που προκύπτει από το νόμο 4547/2018.

  2. Ερώτηση:
    Οι πρώην Σχολικοί Σύμβουλοι, τι ακριβώς θέλουν να μας πουν ότι είναι;
    Θεωρούν ότι ήταν οι ”υπεράνω όλων”, οι ”ισόβιοι”, οι ”κάτοχοι της μίας και μοναδικής αλήθειας”
    οι ”ρυθμιστές” των εκπαιδευτικών θεμάτων στην Ελλάδα;
    Οι ισόβιοι που κάτω από όλες τις συνθήκες και με όλες τις κυβερνήσεις διατηρούν το δικαίωμα για τον εαυτό τους να καθορίζουν κάθε εξέλιξη στο χώρο της εκπαίδευσης;
    Θεωρούν ότι χωρίς Σχολικούς Συμβούλους δεν υπάρχει εκπαίδευση;
    Ότι όλο το εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να περιστρέφεται γύρω από τα μικρο-συντεχνιακά και μικρο-προσωπικά τους συμφέροντα;
    Κάθε επιλογή στελεχών πρέπει να ”κουμπώνει” στα δικά τους συμφέροντα;
    Αλλιώς, όλα είναι άδικα και στρεβλά;
    …ήμαρτον….!!!!

  3. ΝΟΜΟΣ 4547/2018 ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

    Μετά τις 17 Οκτώβρη, οπότε αναμένεται η απόφαση από το ΣτΕ περί της αντισυνταγματικότητας του νόμου Γαβρόγλου, δεν απομένει στο ΥΠΑΙΘ παρά μια απόφαση … αυτή που είναι η κατ΄ επανάληψη και σαφώς εκφρασμένη θέση τόσο του κ. Πρωθυπουργού όσο και της κας Υπουργού, θέση την οποία ασπάζεται και το ΚΙΝ.ΑΛ. … δηλαδή την ΑΜΕΣΗ επαναφορά των Σ.Σ. (άμεσα σημαίνει στις θέσεις από τις οποίες καρατομήθηκαν) … στη συνέχεια, ο νέος νόμος και η επιλογή των νέων στελεχών … είδομεν

    • ΕΤΕΛΕΙΩΣΕ…

      Πάει κι αυτή η συνεδρίαση επί της προσφυγής των (πρώην) Σχολικών Συμβούλων της (τέως) ΠΣΕΕ, πήρε 4η (!!!) αναβολή… Ολοι βολεύονται: και το Υπ. Παιδείας που δεν θέλει να βγάλει τα κάστανα απ΄ τη φωτιά και οι νυν Σύμβουλοι / Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου των οποίων της θητεία θα συνεχισθεί κανονικά, μέχρι της προβλεπομένης εκ του νόμου λήξεώς της (31 Αυγ. 2021).

    • Πώς δηλαδή θα είναι ΆΜΕΣΗ; Δε γίνεται να επιστρέψουν στις θέσεις που είχαν πριν!Πώς να το κάνουμε; Καταργήθηκαν!!!

  4. Τέταρτη αναβολή εκδίκασης στο ΣτΕ της προσφυγής των Σχολικών Συμβούλων κατά του νόμου 4547. Ανσμενόμενο αφού από τη μία δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας, από την άλλη προφανώς το ΣτΕ πιέσθηκε πολιτικά να λάβει απόφαση υπέρ του μη νόμιμου. Απέφυγαν την παγίδα πολύ έντεχνα.

  5. Κωνσταντίνος Τ.

    Αγαπητέ ΝΟΜΟΣ 4547/2018 ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ όταν λέτε “καρατομήθηκαν” εννοείτε μετά την επταετή τους θητεία, δηλαδή έπειτα από πολυετείς αμφοβόλου νομιμότητας παρατάσεις;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *