Έτοιμο το νομοσχέδιο. Απρόσωπα θα γίνεται η αξιολόγηση από τους γονείς και κατάταξη σχολείων

Διάδωσέ το

 

Απρόσωπα θα γίνεται η αξιολόγηση από τους γονείς και θα υπάρχει κατάταξη σχολείων

fresh-education.gr

Είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων και θα ψηφιστεί  μέσα στο πρώτο εξάμηνο ανέφερε τη Δευτέρα 24/6 ο Κωστής Χατζηδάκης στην Κεντρική Προεκλογική Ομιλία του στο Κλειστό Γυμναστήριο “Σπύρος Λούης” στο Μαρούσι.

Αξιολόγηση από τους γονείς

Το fresh-education.gr αποτύπωσε τα σημεία της ομιλίας του για την αξιολόγηση και την αυτονομία :

Εμείς λέμε αξιολόγηση των σχολικών μονάδων με συμμετοχή και των γονέων. Θα αξιολογήσουν  το 1ο Λύκειο Αμαρουσίου, το 2ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, απρόσωπα, ανέφερε ο Κ. Χατζηδάκης και συνέχισε λέγοντας ότι θα υπάρχει μια κατάταξη σε ένα portal του Υπουργείου Παιδείας, όπως γίνεται και στη Φινλανδία.

Στην Παιδεία θέλουμε να τελειώσουμε με το δόγμα Γαβρόγλου είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Και ποιο είναι το δόγμα Γαβρόγλου; Να γυρίσουμε στη δεκαετία το ΄80. Είχε μια ρετρό πολιτική ο Κ. Γαβρόγλου. Ισοπέδωση..προς τα κάτω φυσικά.

Ο Κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στην αυτονομία των σχολικών μονάδων, λέγοντας ότι το παιδί στο Καρπενήσι και το παιδί στο Μαρούσι δεν πρέπει να  κάνουν ακριβώς τα ίδια μαθήματα. Ένα 10% ή 20% να καθορίζονται από τους εκπαιδευτικούς διότι είναι διαφορετικές οι κοινωνίες και η τοπική οικονομία, όπως  γίνεται και στο εξωτερικό έτσι γίνεται και στις προηγμένες χώρες.

Διαβάστε εδώ την πρόταση του κόμματος του Γ. Βαρουφάκη για το όργανο που θα συμμετέχουν 100 ενεργοί εκπαιδευτικοί και  θα προτείνει τις  αλλαγές στην Παιδεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Διευθυντές σχολείων: Προγραμματισμός της Ν.Δ για την επιλογή τους

Αν θέλετε να ενημερώνεστε πρώτοι, μόνο για εκπαιδευτικές ειδήσεις, βρείτε μας στο f/b εδώ

Για αναδημοσίευση, μόνο με ενεργό σύνδεσμο στο fresh-education.gr

Δείτε επίσης

Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία

Διάδωσέ το Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» για μαθητές/τριες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *