Ενημέρωση από την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. σχετικά με τους απορριφθέντες αναπληρωτές Ε.Β.Π. λόγω ελλιπούς υπεύθυνης δήλωσης

Διάδωσέ το
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα, 
τηλ.: 6972056448
e-mail: poseepea@yahoo.gr
ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Μετά από συνεχείς επικοινωνίες και διαβουλεύσεις με το Α.Σ.Ε.Π. και με το Υ.Π.Π.Ε.Θ. ενημερώνουμε ότι το Α.Σ.Ε.Π. αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει πράγματι πρόβλημα με τη συμπλήρωση της υπεύθυνης δήλωσης που συνόδευε την αίτηση υποψηφιότητας των αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., ζήτησε από το αυτοτελές τμήμα του Ε.Ε.Π. και του Ε.Β.Π. του Υ.Π.Π.Ε.Θ. , να προσδιορίσει ποια από τα τετραγωνίδια αποτελούν «κολλήματα» συμμετοχής  και ποια είναι ενημερωτικού χαρακτήρα.

Το Υ.Π.Π.Ε.Θ. κατέθεσε την άποψή του η οποία  θα τύχει της ανάλογης επεξεργασίας από τα τμήματα του Α.Σ.Ε.Π. που θα εξετάσουν τις ενστάσεις.

Επειδή η όλη διαδικασία που ακολουθείται δεν οδηγεί σε βεβαιότητες, ότι δηλαδή η  υπεύθυνη δήλωση «πάσχει» ως προς την σύνταξή της και οδηγεί σε παραπλάνηση  στη συμπλήρωσή της από τους υποψήφιους, η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα της ώστε να δικαιωθούν οι συνάδελφοι  που απορρίφθηκαν αναίτια.

Εκτός από τις συνεχείς συζητήσεις με το Α.Σ.Ε.Π. και με το Υ.Π.Π.Ε.Θ., η Ομοσπονδία θα ζητήσει την υποστήριξη από  νομική υπηρεσία, σε μία προσπάθεια εξάντλησης όλων των δυνατοτήτων ανάδειξης της αναίτιας απόρριψης των συναδέλφων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Π.Ε

Επειδή οι πληροφορίες που έχουμε υποστηρίζουν ότι σύντομα θα αποσταλούν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και στους ενδιαφερόμενους  οι αποφάσεις του Α.Σ.Ε.Π. επί των ενστάσεων, οι συνάδελφοι που πιθανόν θα λάβουν αρνητική απάντηση (ελπίζουμε να μη συμβεί αυτό το ενδεχόμενο), θα έχουν το δικαίωμα της αίτησης θεραπείας.

Η αίτηση αυτή ίσως δε γίνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Α.Σ.Ε.Π. αλλά πιθανόν να πρέπει να γίνει χειρόγραφα και να κατατεθεί ή να αποσταλεί επίσημα στο Α.Σ.Ε.Π.

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το Υ.Π.Π.Ε.Θ. και με το Α.Σ.Ε.Π. και θα ήταν χρήσιμο οι συνάδελφοι που θα λάβουν απάντηση από το Α.Σ.Ε.Π.,  με e-mail  να τη γνωστοποιήσουν στην Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. στο ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο  (poseepea@yahoo.gr).

Ελπίζουμε να τελειώσει θετικά το «μαρτύριο» των συναδέλφων αναπληρωτών και να μην αντιμετωπίσουμε ξανά στο μέλλον αντίστοιχα προβλήματα.

Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Παπαευθυμίου                                             Ιωάννης Κυργιόπουλος

Δείτε επίσης

Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία

Διάδωσέ το Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» για μαθητές/τριες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *