ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιμορφωτικό σεμινάριο από το 6ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής: “Από τη δημόσια στη σχολική ιστορία”

Διάδωσέ το

6ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) ΑΤΤΙΚΗΣ

Ενημερωτικό σημείωμα

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

7, 14 και 21 Οκτωβρίου 2019
Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Κτήριο Παλαιού Ταχυδρομείου)

Το 6ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δημόσια Ιστορία» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά, συνδιοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Από τη δημόσια στη σχολική Ιστορία».

Η συγκεκριμένη επιμορφωτική δράση απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς των δημόσιων και ιδιωτικών σχολικών μονάδων που υπάγονται στις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Πώς γνωρίζουμε όσα γνωρίζουμε για το εθνικό και κοινωνικό μας παρελθόν; Πώς διαμορφώνεται η ιστορική μας κουλτούρα; Στη σκέψη μας, συνήθως, αποτυπώνονται όσα έχουμε αφομοιώσει από τη σχολική Ιστορία και όσα έχουμε αποκομίσει από τη δημόσια Ιστορία, δηλαδή από τις αναπαραστάσεις που διαχέονται και κυριαρχούν στη δημόσια σφαίρα. Ακριβώς γι’ αυτό η σχολική και η δημόσια Ιστορία είναι σημαντικές. Ακριβώς γι’ αυτό, κατά συνέπεια, αξίζει να θέτουμε στο μικροσκόπιο τις δυο αυτές εκδοχές της Ιστορίας και να διερευνούμε τη μεταξύ τους σχέση, τη διαρκή τους ώσμωση.

Αυτός είναι ο κεντρικός σκοπός του επιμορφωτικού σεμιναρίου που φέρει τον τίτλο «Από τη δημόσια στη σχολική Ιστορία», μα η σχέση ισχύει και αντιστρόφως: «Από τη σχολική στη δημόσια Ιστορία».

Ορισμένες κρίσιμες πτυχές αυτής της σχέσης θα αναδειχθούν στις τρεις συναντήσεις του σεμιναρίου. Σε κάθε μία από αυτές δύο καταξιωμένοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι θα εισηγηθούν το θέμα, που ακολούθως θα αποτελέσει αντικείμενο εκτενούς συζήτησης ανάμεσα σε όσους συμμετάσχουν.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Κτήριο Παλαιού Ταχυδρομείου), Φίλωνος 29, στις 7, 14 και 21 Οκτωβρίου 2019, ώρες 6:30-9:00 μ.μ. σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί.

Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται στον παρακάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://forms.gle/qqNgK67EbZAEDDZH6

Διαβάστε εδώ το πρόγραμμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Βιντεοσκοπημένα πειράματα των Φ.Ε. (Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Γεωγραφίας)

Δείτε επίσης

Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί: webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών

Διάδωσέ το Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί Επιμορφωτικό webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών Στερεάς, Θεσσαλίας, Μακεδονίας  Συνεχίζονται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *