“Ας μάθουμε τί τρώμε…” Ένα βιβλίο για την υγιεινή διατροφή

Διάδωσέ το

Βασιλική H. Δεμάγκου

Συντ. Σχολική Σύμβουλος Π.Ε.

 Το βιβλίο αυτό έχει ως θέμα τον έλεγχο των ετικετών των τυποποιημένων τροφίμων, που κατά χιλιάδες κατακλύζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετς και καταναλώνονται καθημερινά.

Βασικός σκοπός του βιβλίου είναι να μάθουν τα παιδιά να διατρέφονται υγιεινά και να αποφεύγουν τις τυποποιημένες τροφές, το έτοιμο φαγητό και τα αναψυκτικά, στα οποία οι βιομηχανίες τροφίμων προσθέτουν όλο και περισσότερες χημικές ουσίες, συντηρητικά, χρωστικά, ενισχυτικά γεύσης, γλυκαντικές ύλες κ.ά. Αυτές οι χημικές ουσίες, τα τεχνητά «Πρόσθετα», μαζί με τα φυτοφάρμακα στα φρούτα και στα λαχανικά, σύμφωνα με τις έρευνες, ευθύνονται για πολλές σοβαρές ασθένειες της εποχής μας.

Για να είναι ευχάριστο και βιωματικό το βιβλίο, ο έλεγχος των ετικετών των τροφίμων παρουσιάζεται ως οικογενειακή υπόθεση, που διαδραματίζεται καλοκαίρι σε ένα νησί. Εκεί, παππούς, γιαγιά και εγγόνια συζητούν για την σωστή διατροφή, μαγειρεύουν, τρώνε όλοι μαζί, χορεύουν και γλεντούν. Όλα αυτά τα καταγράφουν, ως οικογενειακή ιστορία, μέσα σ’ αυτό βιβλίο για την Υγιεινή Διατροφή, που περιλαμβάνει και Συνταγές Μαγειρικής.

Το βιβλίο απευθύνεται:

● σε μαθητές των τελευταίων Τάξεων του Δημοτικού και των πρώτων Τάξεων του Γυμνασίου, που θα ήθελαν να μάθουν από συνομηλίκους τους την Υγιεινή Διατροφή.

● σε γονείς που ενδιαφέρονται να μάθουν στα παιδιά τους, πώς να ελέγχουν τι τρώνε, να περιορίσουν την υπερκατανάλωση των επεξεργασμένων τροφίμων και να τα μάθουν να μαγειρεύουν.

● σε εκπαιδευτικούς που αναζητούν πρωτότυπες προσεγγίσεις για τη διδασκαλία της γλώσσας, συνδυάζοντάς τες με την απόκτηση γνώσεων για την Υγιεινή Διατροφή.

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο εδώ

Δείτε επίσης

Βλέπω και Συζητώ: το πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους που ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα

Διάδωσέ το Βλέπω και Συζητώ: το πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους που ανοίγει συζητήσεις από τη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *