Ενημέρωση: Τι θα κάνουν αύριο Τετάρτη οι Διευθυντές σχολείων

Διάδωσέ το

Σύμφωνα με ενημέρωση που έχει το fresh-education.gr κάποιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ενημερώνουν τους Διευθυντές και Διευθύντριες των σχολικών μονάδων ευθύνης τους, ότι το πρωί της Τετάρτης πρέπει  να ενημερώσουν τους Συλλόγους Γονέων για την απόφαση της διακοπής λειτουργίας μαθημάτων ( ίσως κάποιοι γονείς δεν γνωρίζουν τη διακοπή μαθημάτων) και να  παρευρεθούν στα σχολεία για να διευθετήσουν τυχόν προβλήματα

Διαβάστε εδώ νέα ενημέρωση και για τους εκπαιδευτικούς

Νωρίτερα σήμερα κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων, η Kυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες.

Αυτό αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια.

Το έκτακτο αυτό μέτρο γίνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται άμεσα ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανηλίκων μαθητών και μαθητριών

Κεραμέως για αναπλήρωση ωρών: Μαθήματα το Πάσχα, διδακτικές ώρες από 45 σε 35 λεπτά

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, μίλησε σήμερα το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για την διακοπή μαθημάτων στα σχολεία  για 14 ημέρες και δήλωσε ότι συζητούνται όλες οι λύσεις για τη συνέχιση του διδακτικού έτους εξηγώντας πώς θα γίνει η αναπλήρωση  ωρών διδασκαλίας.

«Σήμερα δράσαμε προληπτικά για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τις οικογένειες μας, όλη την κοινωνία. Στόχος ήταν να περιορίσουμε δραστικά την εξάπλωση του ιού» ανέφερε χαρακτηριστικά η Νίκη Κεραμέως για την απόφαση να κλείσουν τα σχολεία της χώρας.

Όπως σημείωσε στις δηλώσεις της, αρχικά θα αναπροσαρμοστούν οι διδακτικές ώρες από 45 σε 35 λεπτά και θα καταργηθούν οι περίπατοι, οι οποίοι είναι δύο ανά μήνα για κάθε σχολείο.

Σχετικά με τα σχολεία που είναι ήδη κλειστά και τα οποία θα χάσουν περισσότερες διδακτικές ώρες, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι «θα εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο να γίνουν μαθήματα σε ημέρες των διακοπών για το Πάσχα», ενώ σημείωσε πώς«εφ’ όσον παραταθούν τα μέτρα, δεν αποκλείεται και η παράταση του διδακτικού έτους».

Για τις παρελάσεις, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να μην γίνουν οι μαθητικές παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, σημειώνοντας ότι όλα τα σενάρια μελετώνται από την κυβέρνηση.

Για τη λειτουργία των πανεπιστημίων, η υπουργός είπε ότι μελετάται ακόμη και η δυνατότητα για εξ αποστάσεως εκπαίδευση, προκειμένου να μη χαθεί το εξάμηνο.

25η Μαρτίου: Ματαιώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία

Υπουργείο για βαθμούς Β΄τριμήνου: Τηλεφωνικά ή σε φάκελο στην τσάντα του μαθητή

Έκτακτα μέτρα για κορονοϊό από Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

Στενεύουν τα περιθώρια για νέα στελέχη αν δεν ψηφιστεί νόμος μέσα στον Μάρτη – Ερώτηση στη Βουλή

Μείνετε συντονισμένοι στο fresh-education.gr  πατώντας το κόκκινο καμπανάκι κάτω αριστερά της οθόνης για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα και τις εξελίξεις που ακολουθούν για το κλείσιμο των σχολείων ή βρείτε τη σελίδα του στο facebook πατώντας εδώ

 

Δείτε επίσης

Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία

Διάδωσέ το Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» για μαθητές/τριες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *