ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιατί οι Δήμοι δεν πρέπει να ενημερώνουν στις 6 παρά, ότι τα σχολεία είναι κλειστά..

Διάδωσέ το

Αναδημοσιεύουμε σκέψεις εκπαιδευτικού για το  χρόνο αλλά και τον τρόπο που πολλές φορές πληροφορούνται οι εκπαιδευτικοί για την αναστολή λειτουργίας των σχολείων που εργάζονται, ειδικά αν μετακινούνται. Ο χρόνος ενημέρωσης για απρόβλεπτες καταστάσεις θα μπορούσε να είναι,  6 παρά, ίσως και νωρίτερα, όχι όμως για κάτι που είναι σχεδόν σίγουρο.

Δε θα σταθώ στο αν έπρεπε η ανακοίνωση από την πλευρά των δήμων για τη σημερινή λειτουργία ή μη των σχολικών μονάδων να βγει σήμερα ή χθες (εκτιμούσα και εκτιμώ ότι αυτό έπρεπε να γίνει χθες το απόγευμα).

Δε θα σταθώ στη μη έγκαιρη ενημέρωση σήμερα το πρωί από την πλευρά κάποιων δήμων ώστε να γνωρίζουμε αν θα λειτουργούσαν οι σχολικές μονάδες. Στο δήμο μας έστω και τα χαράματα τουλάχιστον ενημερωθήκαμε (γύρω στις 6 παρά). Κάποιοι συνάδελφοι μας όμως ανέμεναν την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, καθώς μετακινούνται από νωρίς το πρωί σε σχολεια άλλων δήμων και επιβάλλονταν να γνωρίζουν.

Θα σταθώ όμως στις ατυχείς, άστοχες και απαξιωτικές ανακοινώσεις κάποιων δήμων που κάνουν μοναδική αναφορά στην ασφάλεια των μαθητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι εκπαιδευτικοί ήταν από πιτσιρίκια άριστοι μαθητές και έχουν περάσει από καμιά 500αριά εξετάσεις.

Όχι αγαπητοί μου.

Οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται συνεκτιμώντας τις καιρικές συνθήκες, προφανώς με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών μας, αλλά και του προσωπικού που εργάζεται στις σχολικές μονάδες, που πολλοί εξ’ αυτών μετακινούνται υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί τουλάχιστον γνωρίζουμε ότι η ασφάλεια των μαθητών μας είναι το μέγιστο μέλημα μας εντός και εκτός σχολείου. Και δεν υπάρχει λόγος να το αναλύσω περαιτέρω, ούτε και προτίθεμαι να λογοδότησω επ’ αυτού.

ΥΓ1: Θα μου εξηγήσει κάποιος πως λαμβάνεται και από ποιους η απόφαση από το δήμο για κλείσιμο των σχολείων, επειδή μπερδεύτηκα με την ανακοίνωση μέσω fb τοπικού άρχοντα με τη χρήση του ρήματος: αποφάσισα, αποφασίσαμε, αποφασίστηκε.

Ο καθένας λοιπόν ας περιοριστεί στα καθήκοντα του και ας προσπαθήσει να φέρει εις πέρας όσο καλύτερα μπορεί αυτό που του αναλογεί.

ΥΓ2: Αλήθεια τόσο δύσκολη είναι η ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του κάθε δήμου της πιο πάνω ανακοίνωσης για το κλείσιμο ή μη των σχολείων; Και για να μην αδικήσω κάποιους, κάποιοι δήμοι το έπραξαν. Θα πρέπει δηλαδή να έχω φίλους στο fb τους δημάρχους και τους αντιδημάρχους για να ενημερωθώ;

ΥΓ3: Προφανώς και δεν μέμφομαι πρόσωπα, αλλά πρακτικές. Κάποιοι αντί να κάνουν τη δουλειά τους και μόνο, επιδίδονται σε κινήσεις, αναρτήσεις και δηλώσεις χάριν εντυπωσιασμών και ψηφοθηρίας, αφού το 2019 είναι χρόνια εκλογών και για την τοπική αυτοδιοίκηση.

ΥΓ4: Ίσως θα έπρεπε η αρμοδιότητα του κλεισίματος ή μη των σχολικών μονάδων να περάσει (όπως και παλαιότερα) στην εκάστοτε Περιφέρεια σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Θεωρώ πως θα ήταν πιο ευέλικτη και πιο λειτουργική.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΙΟΝΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Δεκτό το νομοσχέδιο του Υπουργείου για το σύστημα διορισμών

Δείτε επίσης

Τα “Τέμπη” των υπηρεσιακών συμβουλίων επιλογής στελεχών…

Διάδωσέ το Τα “Τέμπη” των υπηρεσιακών συμβουλίων (επιλογής στελεχών) , οι συνεντεύξεις και η υπηρεσιακή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *