Δήμαρχος Πάτρας: Στα σχολεία που εμφανίζεται κρούσμα, το 90% των μαθητών δεν πηγαίνει στο σχολείο τις επόμενες μέρες

Διάδωσέ το

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Π. Πρεζεράκο ζητά την τροποποίηση του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ στις σχολικές μονάδες.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Πατρέων αναφέρει:

Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Με ανησυχία παρακολουθούμε την αύξηση των κρουσμάτων στο χώρο της εκπαίδευσης στην πόλη μας. Η ανασφάλεια και ο φόβος των εργαζομένων και των γονέων στα σχολεία είναι δικαιολογημένα. Όπου εμφανίζεται κρούσμα, το 90% των μαθητών του σχολείου τις επόμενες μέρες δεν πηγαίνει στο σχολείο.

Το πρωτόκολλο ενεργειών από τον ΕΟΔΥ, εκ του αποτελέσματος κρινόμενο, απαιτεί τροποποίηση. Κατά την άποψή μας και με βάση την εμπειρία που έχει συγκεντρωθεί, χρειάζεται:

  • Η πραγματοποίηση δωρεάν μοριακού τεστ, σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος σε ένα τμήμα σχολείου, τόσο στους μαθητές του τμήματος, όσο και στους εργαζόμενους του σχολείου (εκπαιδευτικούς, καθαριστές, κ.λπ.).
  • Μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα, να κλείνει το τμήμα –όπως ήδη προβλέπεται- και στην περίπτωση που προκύψουν όντως κρούσματα, να επεκταθεί η διενέργεια των τεστ και στο στενό περιβάλλον τους.

Η τροποποίηση αυτή του πρωτοκόλλου ενεργειών του ΕΟΔΥ στη σχολική κοινότητα, θα αποτρέψει τη μετατροπή των σχολείων σε χώρους μετάδοσης του κορωνοϊού, θα έχει πολλαπλά οφέλη στη λειτουργία του σχολείου, καθώς και στην ασφάλεια που θα αισθάνονται και θα έχουν μαθητές, γονείς, εργαζόμενοι.

Δείτε επίσης

Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία

Διάδωσέ το Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» για μαθητές/τριες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *