ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΜΣ: Διδακτική και Τεχνολογίες Μάθησης Φυσικών Επιστημών (ΠΤΔΕ Ιωαννίνων)

Διάδωσέ το
Ανακοίνωση για προκήρυξη στο ΠΜΣ- Διδακτική και Τεχνολογίες Μάθησης Φυσικών Επιστημών για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πρόκειται να δεχθεί 12 μεταπτυχιακές/ούς φοιτήτριες/τές στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Διδακτική και Τεχνολογίες Μάθησης των Φυσικών Επιστημών» για το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Διδακτική και Τεχνολογίες Μάθησης των Φυσικών Επιστημών και η διάρκεια σπουδών είναι τέσσερα (4) εξάμηνα.

Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών γίνονται δεκτές/οί πτυχιούχοι Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης, πτυχιούχοι Πανεπιστημιακών Τμημάτων της ημεδαπής και ομοταγών, αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι ΤΕΙ. Οι υπότροφοι του Ι.Κ.Υ. γίνονται δεκτοί καθ’ υπέρβαση, χωρίς να υποβληθούν σε εξεταστική διαδικασία.

Οι ενδιαφερόμενες/οι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά στην διεύθυνση https://ptde.uoi.gr/pms/, την αίτηση υποψηφιότητάς τους από την 1η έως την 15η Σεπτεμβρίου 2019.

Στην ηλεκτρονική δήλωση θα πρέπει να επισυνάψουν σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο pdf) τα ακόλουθα:

1. Αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας των πτυχίων τους

2. Βιογραφικό Σημείωμα

3. Την πτυχιακή εργασία τους (αν έχουν εκπονήσει)

4. Τις δημοσιεύσεις τους (αν υπάρχουν)

Οι επιτυχούσες/όντες υποψήφιες/οι είναι υποχρεωμένες/οι, προκειμένου να εγγραφούν, να προσκομίσουν επίσης:

1. Αντίγραφο πτυχίου και λοιπών τίτλων (σε περίπτωση πτυχίου της αλλοδαπής, απαιτείται και η επίσημη αναγνώριση από το ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ)

2. Πιστοποιητικά γλωσσομάθειας

Επιτυχούσα/ών υποψήφια/ος η/ο οποία/ος δεν θα προσκομίσει κάποιο από τα παραπάνω δικαιολογητικά αποκλείεται και τη θέση του καταλαμβάνει η/ο πρώτη/ος επιλαχούσα/ών στη σειρά κατάταξης.

Διαδικασία Επιλογής

Οι υποψήφιες/οι θα εξεταστούν σε μία από τις εξής ξένες γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, εκτός αν διαθέτουν πιστοποιητικό κατοχής ξένης γλώσσας (Επιπέδου Β1 και άνω ή και αντίστοιχο με αυτό για τις υπόλοιπες γλώσσες σύμφωνα με τη νομοθεσία και τον Εσωτερικό Κανονισμό, ή είναι πτυχιούχοι Πανεπιστημίων ξένων χωρών από Τμήματα που η επίσημη γλώσσα διδασκαλίας τους συμπίπτει με κάποια από τις προαναφερόμενες γλώσσες ή είναι πτυχιούχοι Ξένων Φιλολογιών ελληνικών Πανεπιστημίων, οπότε και απαλλάσσονται της συγκεκριμένης εξέτασης. Η γραπτή εξέταση στην ξένη γλώσσα προηγείται και η επιτυχία σε αυτή θεωρείται ως προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή των υποψηφίων στην εξέταση του γνωστικού αντικειμένου που θα ακολουθήσει.

Επίσης, θα εξεταστούν σε γραπτή δοκιμασία σχετική με την Φυσική και Διδακτική της Φυσικής (για εξεταστέα ύλη και βιβλιογραφία βλ. παράρτημα). Στην διάρκεια αυτής της εξέτασης θα γίνει και γραπτή εξέταση κατανόησης αγγλικού επιστημονικού κειμένου, όλων των υποψηφίων. Τέλος, οι επιτυχούσες/όντες στη γραπτή δοκιμασία θα κληθούν να προσέλθουν σε συνέντευξη.

Για την τελική κατάταξη των υποψηφίων, θα ληφθούν τα κριτήρια, όπως αναφέρεται, αναλυτικά, στο Παράρτημα.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων θα γνωστοποιηθούν οι ακριβείς ημερομηνίες των γραπτών δοκιμασιών (στην ξένη γλώσσα και το γνωστικό αντικείμενο), οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το πρώτο ή δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Για κάθε συμπληρωματική πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία του Τμήματος (τηλ.: 2651007187, 2651007454).
 Το παράρτημα με τη μοριοδότηση και την εξεταστέα ύλη

ΠΜΣ: “Εκπαιδευτική Πολιτική: Σχεδιασμός, Ανάπτυξη και Διοίκηση”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  ΠΕΑΔ: Άμεση προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ του διορισμού των 10.500 εκπαιδευτικών Γενικής Παιδείας

Δείτε επίσης

Μέχρι τις 22 Ιουνίου 2023 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εξ αποστάσεως σπουδές στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Διάδωσέ το Μέχρι τις 22 Ιουνίου 2023 υποβάλλονται ηλεκτρονικά αιτήσεις για εισδοχή στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *