ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Και οι Διευθυντές σχολείων ως δικαστικοί αντιπρόσωποι στις εκλογές

Διάδωσέ το

στελεχών

Δικαστικοί αντιπρόσωποι οι διευθυντές σχολείων

www.fresh-education.gr

Με έγγραφό της η Διεύθυνση Υπηρεσιακής Κατάστασης και Εξέλιξης εκπαιδευτικού προσωπικού  του ΥΠΠΕΘ προσκαλεί τους διευθυντές σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Πρωτοβάθμιας από 4/θ  Δημοτικά και πάνω αν το επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για ορισμό τους ως δικαστικοί αντιπρόσωποι στις επερχόμενες εκλογές.

Το έγγραφο αναφέρει αναλυτικά:

  Αίτηση Προτίμησης μόνιμων εκπ/κών με πτυχίο νομικής και Δ/ντών σχολείων για διορισμό ως αντιπροσώπων δικαστικής αρχής για τις εκλογές

ΣΧΕΤ.:

1. Το υπ’ αριθ. 75684/Ε3/14-5-2019 με θέμα «Ζητούνται στοιχεία μόνιμων εκπ/κών με πτυχίο Νομικής»

2. Το υπ’ αριθ. 37457/15-5-2019 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, Γενική Δ/νση Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με θέμα «Στοιχεία δημοσίων υπαλλήλων για το διορισμό τους ως αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής για τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 26ης Μαΐου 2019, τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 και τις επαναληπτικές τους της 2ας Ιουνίου 2019»

Σε συνέχεια του ανωτέρω 1ου σχετικού εγγράφου μας, σας διαβιβάζουμε υπόδειγμα αίτησης προτίμησης για το διορισμό δικαστικών αντιπροσώπων στις επερχόμενες εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 και τις επαναληπτικές της 2ας Ιουνίου 2019 των μόνιμων εκπ/κών α) με πτυχίο νομικής και β) δ/ντών σχολικών μονάδων ανεξαρτήτως πτυχίου (της δευτεροβάθμιας εκπ/σης και των 4-θεσίων και άνω δημοτικών σχολείων).

Παρακαλούμε επειγόντως, όπως ειδοποιήσετε άμεσα τους προαναφερθέντες εκπ/κούς για την υποβολή της αίτησης, ώστε το αργότερο μέχρι αύριο, Παρασκευή 17/5/2019 και ώρα 11:00 π.μ. να έχουμε σε πίνακα excel τις προτιμήσεις των ενδιαφερομένων (εφόσον το επιθυμούν).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Τα πρώτα διοριστήρια Διευθυντών Σχολείων ως δικαστικοί αντιπρόσωποι. Δείτε τις αποφάσεις

…………….

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ της ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΔΟΚΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ποιες ημέρες θα είναι κλειστά τα σχολεία τον Μάιο και Ιούνιο
Δικαστικοί αντιπρόσωποι και οι ειδικές αποζημιώσεις:

Καθορισμός Ημερών Αποζημίωσης (Κυριακή 26 Μαΐου 2019)

α. ΕΦΟΡΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Στους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής καθορίζονται επτά (7) ημέρες απασχόλησης. Στους αναπληρωτές εφόρους καθορίζονται έξι (6) ημέρες απασχόλησης.

β. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

i. Εκτέλεση καθηκόντων δικαιούχων εντός του Νομού που υπηρετούν. Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής καθορίζονται έξι (6) ημέρες απασχόλησης. Στους αναπληρωτές αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής καθορίζονται τρεις (3) ημέρες απασχόλησης.

ii. Εκτέλεση καθηκόντων δικαιούχων εκτός του Νομού που υπηρετούν. Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής καθορίζονται οκτώ (8) ημέρες απασχόλησης. Στους αναπληρωτές αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής καθορίζονται τέσσερις (4) απασχόλησης.

iii. Εκτέλεση καθηκόντων δικαιούχων στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης. Στους αντιπρόσωπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους στις εκλογικές περιφέρειες Α’, Β1 Βορείου Τομέα, Β2 Δυτικού Τομέα και Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, Α’ Ανατολικής Αττικής και Β’ Δυτικής Αττικής, Α’ και Β’ Πειραιά, Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, καθορίζονται εννέα (9) ημέρες απασχόλησης. Στους αναπληρωτές τους ορίζονται τρεις (3) ημέρες απασχόλησης εκτός από εκείνους οι οποίοι δεν υπηρετούν στους Νομούς αυτούς ως προς τους οποίους ορίζονται τέσσερις (4) ημέρες.

iv. Εκτέλεση καθηκόντων δικαιούχων που μετακινούνται σε προορισμούς με συγκοινωνιακές δυσχέρειες. Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους στα νησιωτικά συμπλέγματα των νομών Δωδεκανήσου (εκτός των νησιών Ρόδος και Κως) και Κυκλάδων (εκτός των νησιών Σύρου και Νάξου), καθώς και στα νησιά Ικαρία του Νομού Σάμου, Κύθηρα και Αντικύθηρα του Νομού Αττικής, Γαύδος του Νομού Χανίων, Σαμοθράκη του Νομού Έβρου, Θάσος του Νομού Καβάλας, Ψαρρά και Οινούσες του Νομού Χίου, Λήμνος και Άγιος Ευστράτιος του Νομού Λέσβου, στα νησιά των Βορείων Σποράδων (Αλλόνησος, Σκιάθος, Σκόπελος, Σκύρος) και των άγονων γραμμών του Ιονίου Πελάγους, καταβάλλεται ημερήσια αποζημίωση για εννέα (9) ημέρες λόγω συγκοινωνιακών δυσχερειών. Στους αναπληρωτές τους οι ημέρες απασχόλησης είναι τέσσερις (4). Ειδικά, οι δικαιούχοι αποζημίωσης που υπηρετούν στα νησιά Ρόδου, Κω, Σύρου και Νάξου και θα διοριστούν να εκτελέσουν καθήκοντα εντός της έδρας τους ως ανώτατο όριο ημερών απασχόλησης, ορίζεται το αντίστοιχο με την παράγραφο β.i του παρόντος άρθρου.

v. Εκτέλεση καθηκόντων δικαιούχων σε εκλογικά τμήματα της Επικράτειας όπου η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί χωρίς διάκριση Α και Β. Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους σε εκλογικά τμήματα της Επικράτειας, όπου η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί χωρίς διάκριση Α και Β, ήτοι η ψηφοφορία θα διενεργηθεί ταυτόχρονα με τρεις ή τέσσερις κάλπες, καθορίζονται δέκα (10) ημέρες απασχόλησης. Στους αναπληρωτές τους ορίζονται τρεις (3) ημέρες απασχόλησης εκτός από εκείνους οι οποίοι δεν υπηρετούν στους Νομούς αυτούς ως προς τους οποίους ορίζονται τέσσερις (4) ημέρες. vi. Εκτέλεση καθηκόντων δικαιούχων σε εκλογικά τμήματα της Επικράτειας όπου διεξάγεται ψηφοφορία αποκλειστικά και μόνο για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους σε εκλογικά τμήματα της Επικράτειας όπου διεξάγεται ψηφοφορία αποκλειστικά και μόνο για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την 26η Μαΐου 2019 καθορίζονται πέντε (5) ημέρες απασχόλησης εκτός από εκείνους οι οποίοι δεν υπηρετούν στους Νομούς αυτούς ως προς τους οποίους ορίζονται έξι (6) ημέρες. Στους αναπληρωτές τους ορίζονται τρεις (3) ημέρες απασχόλησης εκτός από εκείνους οι οποίοι δεν υπηρετούν στους Νομούς αυτούς ως προς τους οποίους ορίζονται τέσσερις (4) ημέρες

vii. Εκτέλεση καθηκόντων γραμματέων των εφορευτικών επιτροπών και διερμηνέων της τουρκικής γλώσσας. Στους δημόσιους ή δημοτικούς υπαλλήλους που χρησιμοποιούνται ως διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας και στους γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών ορίζεται μία (1) ημέρα απασχόλησης.

Πηγή εγκυκλίου: Αγραπίδης Αντώνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  ΔΟΑΤΑΠ: Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις αναγνώρισης τίτλων

Δείτε επίσης

Αξιολογικοί πίνακες εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό 2024-2025

Διάδωσέ το Δημοσιεύτηκαν οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών και πίνακας απορριφθεισών αιτήσεων απόσπασης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *