ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δικαίωση για καθηγήτρια που κατηγορήθηκε για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω internet

Διάδωσέ το

 

 Δικαίωση για  καθηγήτρια

Δικαίωση για  καθηγήτρια από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου  που κατηγορήθηκε για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω internet σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Ταχυδρόμου”  

Η υπόθεση ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, όταν  για την καθηγήτρια,  η οποία εμφανιζόταν ως υπεύθυνη σύνταξης σε ιστολόγιο, στο οποίο  φιλοξενούνταν άρθρα  που ανέλυαν τους λόγους για τους οποίους οι γονείς δεν πρέπει να εμβολιάζουν τα παιδιά τους, για την κλιματική αλλαγή ακόμη και τους ψεκασμούς, ένας πολίτης κατέθεσε μήνυση για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Στο ιστολόγιο υπήρχαν δεκάδες άρθρα και σχόλια κατά των εμβολιασμών στα παιδιά, μεταξύ των οποίων και έρευνα, σύμφωνα με την οποία«οι εμβολιασμοί βάζουν παράσιτα στα παιδιά μας» και ότι ορισμένα εμβόλια είναι υπεύθυνα ακόμη και για εκδήλωση συγκεκριμένων επιδημιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Η μήνυση είχε διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βέροιας και ήρθε και σε γνώση του Υπουργείου Παιδείας.

Μετά από ΕΔΕ που διατάχθηκε σε βάρος της και την επίπληξή της, η εκπαιδευτικός έκανε ένσταση, και δικαιώθηκε σε επίπεδο Περιφερειακής Διεύθυνσης.

Στη συνέχεια η Εισαγγελία Βόλου άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» και την παρέπεμψε σε δίκη.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε την προηγούμενη Παρασκευή. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε ότι οι δημοσιεύσεις στην ιστοσελίδα ήταν απλά αναδημοσιεύσεις με συγκεκριμένες πηγές, και απάλλαξε την καθηγήτρια από τις κατηγορίες που τη βάραιναν.

Διαβάστε το ρεπορτάζ στο www.taxydromos.gr 

Δείτε επίσης

Αξιολογικοί πίνακες εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό 2024-2025

Διάδωσέ το Δημοσιεύτηκαν οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών και πίνακας απορριφθεισών αιτήσεων απόσπασης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *