Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΟΕ: Μήνυμα αλληλεγγύης στους απεργούς εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα από την  Παγκόσμια Ομοσπονδία Συνδικάτων Εκπαιδευτικών FISE 

Διάδωσέ το

ΔΟΕ

Μήνυμα αλληλεγγύης στους απεργούς εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα από την  Παγκόσμια Ομοσπονδία Συνδικάτων Εκπαιδευτικών FISE 

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Συνδικάτων Εκπαιδευτικών FISE, μέλος της  Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συνδικάτων WFTU, εκφράζει την αλληλεγγύη της  στους εκπαιδευτικούς που απεργούν στην Ελλάδα τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου  2021, παρά τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης και τις προσπάθειες του  Υπουργού Παιδείας να καταστήσει παράνομες τις αποφάσεις των συνδικάτων  των εκπαιδευτικών. 

Το 95% των εκπαιδευτικών ψήφισε υπέρ της απεργίας- αποχής από τη  διαδικασία κατηγοριοποίησης και υποβάθμισης των σχολείων, παρά τους  εκβιασμούς και τις απειλές του Υπουργείου Παιδείας. 

Η FISE χαιρετίζει την αποφασιστικότητα των συνδικάτων να συνεχίσουν τον  αγώνα τους και το γεγονός ότι δεν πτοήθηκαν από τις απειλές της κυβέρνησης  που απειλεί με υπέρογκα πρόστιμα και αυταρχικές ποινές. 

Οι αγώνες των εκπαιδευτικών και των μαθητών, οι αγώνες όλων των  εργαζομένων, για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και την ενίσχυση του  δημόσιου σχολείου δεν μπορούν να σταματήσουν με αυταρχισμό και  εκφοβισμό. 

Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς οργανωμένα αντιστέκονται στη μετατροπή των σχολείων σε επιχειρήσεις. Στο διαχωρισμό των σχολείων σε κατηγορίες Α και Β,  σαν να πρόκειται για ποδοσφαιρικές ομάδες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Η FISE καλεί τα μέλη της να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους αγώνες  των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα. Τα προβλήματα στα δημόσια και ιδιωτικά  σχολεία είναι σχεδόν τα ίδια σε όλες τις χώρες. Με πρόσχημα την πανδημία, την  ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, τη μείωση των  μισθών, τη μη μόνιμη εργασία, την ανισότητα και τον αποκλεισμό αυξάνονται  συνεχώς. Οι εκπαιδευτικοί στη Σρι Λάνκα, το Μεξικό, την Ινδία, το Πακιστάν, το  Μαρόκο, το Μάλι, τη Ρωσία και αλλού πραγματοποιούν κινητοποιήσεις.  Χρειάζονται τη στήριξή μας, αλλά παρακολουθούν με ενδιαφέρον και τους  αγώνες των ελληνικών συνδικάτων. 

Στηρίζουμε τις απεργιακές συγκεντρώσεις της Δευτέρας 11 Οκτωβρίου.  Ευχόμαστε δύναμη για τις αντιδράσεις ενώπιον των δικαστηρίων όπου θα  δικαστούν οι εντολές της αυταρχικής κυβέρνησης. 

Η FISE, μέλος της WFTU, αγωνίζεται για δωρεάν και ισότιμη εκπαίδευση για όλα  τα παιδιά της εργατικής τάξης καθώς και για τα δικαιώματα των  εκπαιδευτικών. 

(Αγγλικό κείμενο: http://wftufise.org/fise-solidarity-with-teachers-on-strike-in greece/

Δείτε επίσης

Αξιολογικοί πίνακες εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό 2024-2025

Διάδωσέ το Δημοσιεύτηκαν οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών και πίνακας απορριφθεισών αιτήσεων απόσπασης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *