ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΠΕΘ: Δράσεις κατά της βίας στο σχολείο την επόμενη εβδομάδα( έγγραφο)

Διάδωσέ το

Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο

Με έγγραφό του το ΥΠΠΕΘ καλεί τις σχολικές μονάδες να αφιερώσουν την επόμενη εβδομάδα  δύο ή περισσότερες διδακτικές ώρες για την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο.

Αναλυτικά το έγγραφο αναφέρει:

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, καλούνται οι σχολικές μονάδες της χώρας να αφιερώσουν χρόνο, από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου έως την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, (δύο ή περισσότερες διδακτικές ώρες με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων) σε δράσεις-συζητήσεις-εκδηλώσεις (π.χ. βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές ταινιών, εικαστικά εργαστήρια, διαδραστικές ομιλίες, βιωματικά σεμινάρια κ.α.) με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα βίας και σχολικού εκφοβισμού.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ

Διαβάστε εδώ το έγγραφο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  ΟΛΜΕ: Καταγγελία για τον σοβαρό τραυματισμό εκπαιδευτικού ΑΜΕΑ μέσα σε σχολείο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η αξιολόγηση δεν ξεκινά τον Σεπτέμβρη, είναι παρούσα!!

 

Δείτε επίσης

Υπουργείο Παιδείας: Την Παρασκευή 28/4 η κλήρωση για την εισαγωγή στα Πειραματικά σχολεία

Διάδωσέ το Το Υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε ότι η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για την εισαγωγή στα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *