ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τέλος τα δώρα για τους Δημοσίους Υπαλλήλους με απόφαση του ΣτΕ

Διάδωσέ το

δώρα και επιδόματα

Οι σύμβουλοι Επικρατείας με απόφασή τους έδωσαν τέλος στις ελπίδες των δημοσίων υπαλλήλων  κρίνοντας ότι η κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και της Θερινής αδείας δεν έχει πρόβλημα αντισυνταγματικότητας.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάνθηκε ότι ο βασικός μισθός των δημοσίων υπαλλήλων που κυμαίνεται από τα 780 ευρώ έως και 1.092 ευρώ, ακόμη και μετά την κατάργηση των τριών επίμαχων επιδομάτων, εξασφαλίζει «αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, τόσο σε σχέση με όσους διαβιούσαν στα όρια της φτώχειας όσο και με όσους απασχολούνταν στον ιδιωτικό τομέα με τον κατώτατο βασικό μισθό και ημερομίσθιο» και η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού ήταν αναγκαία σύμφωνα με τα δημοσιονομικά δεδομένα.

Υπενθυμίζεται ότι το ΣΤ΄ Τμήμα του ΣτΕ είχε κρίνει ότι η κατάργηση των δώρων-επιδομάτων αντίκεινται στα άρθρα 25 και 4 του Συντάγματος και τις απορρέουσες από αυτά αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας.

Για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ στην aftodioikisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ν. Κεραμέως: Πρόθεσή μας είναι η επαναφορά των Σχολικών Συμβούλων

Δείτε επίσης

Διαδικτυακή ενημέρωση για το Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό στις 03-02-2024

Διάδωσέ το Διαδικτυακή ενημέρωση για το Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό στις 03-02-2024 Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. διοργανώνει διαδικτυακή …

Πρώτο σχόλιο

  1. Αφού τα πήραν αναδρομικά κάποιοι δικαστικοί και δεν ξέρω και γώ ποιοι, τώρα το ξεκόψανε για να μην τα πάρουν και οι υπόλοιπο. Well played.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *