ΕΑΠ – Ε΄ΕΛΜΕ Αττικής: Σύνταξη φιλοδώρημα δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα

Διάδωσέ το

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Ε΄ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- Ε.Ε-ΔΝΤ-ΣΕΒ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ
ΣΥΝΤΑΞΗ ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΒΑΘΕΙΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ!!!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 18/2/2020 (ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 ΧΑΥΤΕΙΑ)
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΤΩΡΑ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ

Η κυβέρνηση της ΝΔ,όχι μόνο δεν καταργεί το νόμο Κατρούγκαλου και όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους,αλλά επιταχύνει την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου.Το νομοσχέδιο Βρούτση που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή τις επόμενες μέρες, αποτελεί νέα λεηλασία στα εναπομείναντα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζόμενων και ένα μεγάλο δώρο στις ασφαλιστικές εταιρείες και στην εργοδοσία.

1.Επιβεβαιώνει τη διχοτόμηση της σύνταξης σε «εθνικό» επίδομα πείνας των 384 ευρώ και ανταποδοτική (μη εγγυημένη κρατικά) με τα χαμηλά «ποσοστά αναπλήρωσης», με τον υπολογισμό των εισφορών όλου του εργάσιμου βίου (αντί των πέντε καλύτερων), που οδήγησε σε εξευτελιστικές συντάξεις για την μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων.
2.Διατηρεί τα εξοντωτικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για όλους ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας, με τον ν.4336/15 του ΣΥΡΙΖΑ (τρίτο μνημόνιο)που ψήφισαν μαζί με Ν.Δ,ΚΙΝΑΛ.
3.Διατηρεί τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, που έφτασαν στο 50%, καθώς και στο εφάπαξ όπου αθροιστικά οι περικοπές ξεπέρασαν το 40%.
·4.Ενσωματώνει το ΕΤΕΑΕΠ στον ΕΦΚΑ ανοίγοντας το δρόμο για την πιθανή πλήρη κατάργησή του, ενώ βάζει χέρι στα αποθεματικά του (7 δις ευρώ).
5.Διατηρεί και επεκτείνει τη λεηλασία που έγινε διαχρονικά στα ασφαλιστικά ταμεία (80 δις ευρώ)χωρίς καμία πρόβλεψη για επιστροφή των κλεμμένων.
6.Οι συντελεστές αναπλήρωσης για το ανταποδοτικό μέρος παραμένουν αυτοί που ορίζει ο νόμος Κατρούγκαλου. Αυτό, μαζί με το γεγονός ότι ο συντάξιμος μισθός υπολογίζεται με το μέσο όρο ολόκληρου του εργάσιμου βίου, σφαγιάζουν το σύνολο της σύνταξης για την πλειοψηφία των εργαζομένων. Από την άλλη μειώνονται οι εργοδοτικές εισφορές ως «επενδυτικό κίνητρο».
7.Καταργεί οριστικά τη 13η και 14η σύνταξη, που περικόπηκαν με τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς Νόμους του 2010 – 2012.
8.Όχι απλά δεν επεκτείνονται αλλά δρομολογείται η κατάργηση των ΒΑΕ για μια σειρά κατηγορίες εργαζομένων.
9.Οι υγειονομικές εισφορές καταληστεύονται υπέρ των ιδιωτικών αλυσίδων μέσα από τη συγκρότηση ενιαίας αγοράς υπηρεσιών υγείας ΕΣΥ-ιδιωτών παρόχων-ασφαλιστικών εταιρειών (ΣΔΙΤ).
10.Οι ρυθμίσεις για αυτοαπασχολούμενους & μπλοκάκια είναι μια σαφής επιλογή στην κατεύθυνση ανταποδοτικότητας και ιδιωτικοποίησης της ασφάλισης.Αποσυνδέουν την ασφάλιση από τα χρόνια εργασίας και το εισόδημα, θεσπίζοντας ξανά τη λογική του «ατομικού κουμπαρά».Αυξάνουν 30% τις εισφορές για τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους (που είναι η μεγάλη πλειοψηφία), οι οποίοι επιβαρύνονται αναλογικά πολύ περισσότερο και για τον κλάδο υγείας!!! Η «ελευθερία επιλογής» είναι κάλπικη γιατί η μεγάλη πλειοψηφία θα «σπρωχτεί» στην κατώτερη κατηγορία με εξευτελιστική σύνταξη.
Κυβέρνηση και ΜΜΕ λένε ψέματα, ότι οι συνταξιούχοι θα πάρουν ουσιαστικές αυξήσεις.

Η πραγματικότητα είναι διαφορετική, αφού το νομοσχέδιο :

α) Αυξάνει οριακά τα ποσοστά αναπλήρωσης μόνο σε όσους είναι ασφαλισμένοι 30 έως 40 χρόνια και κυρίως σ’ αυτούς που είναι πάνω από 35. Η πλειοψηφία αυτών όμως των συνταξιούχων, που συνταξιοδοτήθηκαν πριν το Μάιο του 2016, έχουν προσωπική διαφορά από 230 έως 300€ και επομένως κανένας δεν πρόκειται να πάρει αύξηση, γιατί οποιαδήποτε αύξηση προκύψει, θα αφαιρεθεί από την προσωπική διαφορά. Όποια αύξηση προκύψει για όσους συνταξιοδοτήθηκαν από 13.5.2016 (ν. Κατρούγκαλου) θα καταβληθεί σε πέντε ετήσιες δόσεις. Έτσι , ένας συνταξιούχος με 35 χρόνια υπηρεσίας και σύνταξη (καθαρή) 870€ με το ν. Κατρούγκαλου σε βάθος πενταετίας (!) θα πάρει περί τα 60 € μικτά.

β) Η διατήρηση των ποσοστών αναπλήρωσης για τους συνταξιούχους που έχουν κάτω από 30 χρόνια ασφάλισης,σημαίνει πως στο άμεσο μέλλον ελάχιστοι εργαζόμενοι , θα έχουν τόσα χρόνια συντάξιμο βίο, αφού υπάρχει υψηλό ποσοστό ανεργίας, και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας κυριαρχούν ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Ειδικά στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ,αλλά και στους μόνιμους εκπαιδευτικούς που μπαίνουν αργά στο ασφαλιστικό σύστημα και με μεγάλα διαστήματα ανεργίας, δεν υπάρχει καμιά προοπτική συνταξιοδότησης πριν τα 67 χρόνια (με το όριο να ανεβαίνει) και μιας στοιχειωδώς αξιοπρεπούς σύνταξης. Το νομοσχέδιο με τα ποσοστά αναπλήρωσης στοχεύει στην εκβιαστική παραμονή μέχρι τα 40 χρόνια εγκλωβίζοντας στην τάξη μέχρι τα βαθιά γεράματα δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Το μεγάλο χτύπημα στους νέους συναδέλφους είναι κάτι παραπάνω από εμφανές!

Επιπλέον τα ψέματα της κυβέρνησης για τις αυξήσεις στις συντάξεις αποδεικνύονται από το μειωμένο κατά 226 εκατ. ευρώ (155 εκατ. ευρώ για τις κύριες συντάξεις και 71 εκατ. ευρώ για τις επικουρικές) κονδύλι του φετινού προϋπολογισμού.ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν δεσμευτεί, στα πλαίσια του «μεταμνημονιακού προγράμματος επιτροπείας» ότι η συνολική συνταξιοδοτική δαπάνη ως ποσοστό του ΑΕΠ θα μειωθεί από 17,3% το 2016 στο 14% το 2020, στο 13% το 2025 και στο 12,5% το 2030!

ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΑΧΗ! ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
18/2 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ

Ως ΕΑΠ σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία,καλούμε όλους τους συναδέλφους/ισσες να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία 18/2 που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ το ΕΚΑ και άλλα Ε.Κ και Ομοσπονδίες.Να επιδιώξουμε την απεργιακή αγωνιστική κλιμάκωση για να μην ψηφιστεί ο νόμος. Κάθε σχέδιο 24ωρης άσφαιρης διαμαρτυρίας, χωρίς σχέδιο κλιμάκωσης δεν έχει προοπτική νίκης. Κόντρα στην γραμμή παράλυσης και εξωραϊσμού της αντεργατικής πολιτικής που ακολουθεί ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός, εμείς αντιπροτείνουμε έναν άλλο πολύμορφο αγωνιστικό απεργιακό αγώνα με συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων, σύγκληση έκτακτων Γ.Σ σε όλους τους χώρους δουλειάς, για να πάρουμε στα χέρια μας την απάντηση στην επίθεση των κυβέρνησεων, Ε.Ε, ΣΕΒ.

Απεργούμε 18/2 και νέα 48ωρη απεργιακή κλιμάκωση (στις 20-21) Φλεβάρη αν η κυβέρνηση το πάει στην ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση.

Διεκδικούμε:

Να μην ψηφιστεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο Βρούτση. Να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.//Δημόσια κοινωνική ασφάλιση και δημόσια δωρεάν ποιοτική περίθαλψη για όλους, εργαζόμενους και άνεργους, ντόπιους και μετανάστες.//Όχι στα Επαγγελματικά Ταμεία, στην ανταποδοτικότητα και στην ιδιωτικοποίηση στην κοινωνική ασφάλιση.//Άρση όλων των περικοπών στις συντάξεις.//Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες, ή με 30 χρόνια δουλειάς, χωρίς όριο ηλικίας. Επαναφορά 13ηςκαι 14ηςσύνταξης//Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν τράπεζες, κράτος, εργοδότες//Συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις στου μισθούς.// Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.// Κατάργηση της ανασφάλιστης, ελαστικής και εκ περιτροπής εργασίας.//Η περίοδος ανεργίας να μετρά ως χρόνος ασφάλισης.

Δείτε επίσης

Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία

Διάδωσέ το Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» για μαθητές/τριες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *