Νέο Μεταπτυχιακό στην Εκπαιδευτική Πολιτική. Τέλος Ιουλίου η προκήρυξη.

Διάδωσέ το

Προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ KAI ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών

«Εκπαιδευτική πολιτική: “Σχεδιασμός, ανάπτυξη και διοίκηση 

Το ΠΜΣ έχει ως αντικείμενο τη μεταπτυχιακή εξειδίκευση και θεωρητική εμβάθυνση επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων σε θέματα που σχετίζονται με την Εκπαιδευτική Πολιτική.

Περιλαμβάνει δυο ειδικεύσεις:

i. «Εκπαιδευτική Πολιτική και Διοίκηση»
ii. «Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Υλικό (Συμβατικές και e−Μορφές): Πολιτικές και Πρακτικές »

Ως επιστημονικό πεδίο η Εκπαιδευτική Πολιτική μελετά αφενός μεν τη θεσμική συγκρότηση, τη λειτουργία, την οργάνωση και τη διοίκηση των εκπαιδευτικών συστημάτων και φορέων (σε όλα τα επίπεδα και όλων των ειδών), αφετέρου δε τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό (εκπαιδευτικών προγραμμάτων και υλικού) τόσο στο επίπεδο του τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος όσο και σε μια σειρά σύγχρονους τομείς όπως η εκπαίδευση ενηλίκων, η αρχική και η= συνεχιζόμενη (δια βίου) εκπαίδευση και κατάρτιση, η ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση, κλπ.

Η πρώτη από τις παραπάνω δυο διαστάσεις θεραπεύεται περισσότερο στο πλαίσιο της ειδίκευσης «Εκπαιδευτική Πολιτική και Διοίκηση», ενώ η δεύτερη θεραπεύεται περισσότερο στο πλαίσιο της ειδίκευσης «Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Υλικό (Συμβατικές και e−Μορφές): Πολιτικές και Πρακτικές »

To πεδίο μελέτης της Εκπαιδευτικής Πολιτικής εκτείνεται από τους διεθνείς οργανισμούς και την Ευρωπαϊκή Ένωση έως το εθνικό κράτος και από το μακροεπίπεδο του κράτους έως το μικρο-επίπεδο των επιμέρους εκπαιδευτικών οργανισμών (τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος, επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων, ΑΕΙ) και περιλαμβάνει τόσο το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα όσο και το μη κρατικό κοινωνικό τομέα.

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα;

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι όλων των Τμημάτων Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της ημεδαπής καθώς επίσης και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Σε κάθε κατεύθυνση θα γίνουν δεκτοί έως 30 άτομα.

Ειδικότερα το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

 Εκπαιδευτικούς οι οποίοι ενδιαφέρονται να καταλάβουν θέσεις επιτελικών στελεχών εκπαίδευσης ή διοίκησης σχολικών μονάδων και οργανισμών

 Εκπαιδευτικούς και απόφοιτους ανώτατης εκπαίδευσης οι οποίοι προσανατολίζονται επαγγελματικά στο χώρο της Εκπαίδευσης (στα πεδία της τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης, των φορέων της Δια Βίου Εκπαίδευσης, κλπ) και οι οποίοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ή να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στον τομέα του σχεδιασμού εκπαιδευτικών προγραμμάτων και υλικών (συμβατικών ή e-μορφών).

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με το μοντέλο της μικτής μάθησης. Περιλαμβάνει πρόσωπο με πρόσωπο διδασκαλία στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής (65%) και μεθόδους ηλεκτρονικής μάθησης από απόσταση (35%), η οποία δεν απαιτεί μετακίνηση των φοιτητών στην Κόρινθο.

Τα δια-ζώσης μαθήματα γίνονται δυο φορές την εβδομάδα, κατά τις απογευματινές ώρες (5μμ-9μμ), ώστε να μπορούν να τα παρακολουθούν και οι εργαζόμενοι φοιτητές.

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με τους ακόλουθους τρόπους:
Τηλέφωνο: 27410-74991-93 (Υπόψη κ. Ιωάννα Δούκα, Φανή Δήμα, Φωτεινή Νέζη) Email: pmssep-secr@uop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ  ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ημερίδα: Δυναμικές μορφές εκπαίδευσης πέρα από την τυπική, Κόρινθος ,8 Σεπτέμβρη

Δείτε επίσης

Μέχρι τις 22 Ιουνίου 2023 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εξ αποστάσεως σπουδές στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Διάδωσέ το Μέχρι τις 22 Ιουνίου 2023 υποβάλλονται ηλεκτρονικά αιτήσεις για εισδοχή στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *