ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ερώτηση στη Ν. Κεραμέως για το ενδεχόμενο μετάθεσης της ημερομηνίας έναρξης των μαθημάτων

Διάδωσέ το

“Όπως έδειξε η προηγούμενη εμπειρία και τα μικρά παιδιά μπορούν να προσαρμοστούν πολύ καλά”

Η υπουργός Παιδείας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και την Ρίτσα Μπιζόγλη, για τη νέα σχολική χρονιά και τα μέτρα που θα παρθούν λόγω κορωνοϊού ερωτήθηκε, εκτός των άλλων, αν υπάρχει ενδεχόμενο για μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης των μαθημάτων.

Η κ. Κεραμέως  απαντώντας, υπενθύμισε ότι “το άνοιγμα των σχολείων έχει οριστεί για τις 7  Σεπτεμβρίου, τονίζοντας παράλληλα ότι μπορεί να αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα” και ότι για αυτό το λόγο “δεν έχουμε κάνει ακόμη ανακοινώσεις για τον τρόπο επαναλειτουργίας των σχολείων”, προσθέτοντας ότι είναι πολύ νωρίς να πάρουμε αποφάσεις σχετικά με την επανέναρξη που έχει δρομολογηθεί σε πέντε εβδομάδες  και οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν στη βάση των τελευταίων επιδημιολογικών δεδομένων”

Στη συνέχεια η Υπουργός ενημέρωσε ότι υπάρχουν πολλά σενάρια τα οποία έχουν συζητηθεί για την επάνοδο των μαθητών στο σχολείο, όπως να είναι όλα τα παιδιά στο σχολείο με αυξημένα μέτρα προστασίας  και το ενδεχόμενο της εκ περιτροπής διδασκαλίας και ότι υπάρχουν πολλά τα σενάρια τα οποία συζητούνται.

Σχολιάζοντας την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην χώρα τις τελευταίες ημέρες η κ. Κεραμέως είπε πως   “είναι σαφές ότι υπάρχει μια έξαρση και παραμένει πρώτο μέλημα μας η προστασία της δημόσιας υγείας», ενώ επισήμανε ότι «πρέπει να μάθουμε όλοι να ζούμε σε αυτή τη νέα κανονικότητα».

Σχετικά με τα παιδιά στις πρώτες τάξεις του δημοτικού και το κατά πόσο μπορούν να ακολουθήσουν τα μέτρα η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «όπως έδειξε η προηγούμενη εμπειρία και τα μικρά παιδιά μπορούν να προσαρμοστούν πολύ καλά».

Για την εξεταστική του Σεπτεμβρίου, η κ. Κεραμέως επισήμανε πως έχουν δοθεί οδηγίες στα πανεπιστήμια και υπάρχει η επιλογή της εξ αποστάσεως εξέτασης αλλά και δια ζώσης, αναλόγως με τις συνθήκες.

 

Δείτε επίσης

Αξιολογικοί πίνακες εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό 2024-2025

Διάδωσέ το Δημοσιεύτηκαν οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών και πίνακας απορριφθεισών αιτήσεων απόσπασης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *