Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εξώδικο στον Υπουργό Παιδείας από τον Σύλλογο Υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου

Διάδωσέ το

Εξώδικο  στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου απέστειλε σήμερα ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας με το οποίο διαμαρτύρεται για  την έλλειψη ενημέρωσης  σχετικά με το σχέδιο του νέου Οργανισμού του Υπουργείου.

Όπως αναφέρει στο εξώδικό του ο Σύλλογος Υπαλλήλων:  δεδομένης της βαρύτητας του θέματος για το σύνολο των συναδέλφων, σας έχουμε προ πολλού καλέσει σε συνάντηση σχετικά με τον επίμαχο Οργανισμό με διάθεση να συζητήσουμε πάνω στα σημεία του νέου Οργανισμού που θίγουν άμεσα τους συναδέλφους και την καθημερινότητά τους, όπως το νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου, την πλήρη απουσία ειδικότερων προβλέψεων για τους εργαζόμενους στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου κ.λ.π. Στον αντίποδα, έχουμε εισπράξει από εσάς αοριστολογίες, αναβλητικότητα και αδιαφορία.

www.sykyp.gr

Το εξώδικο

ΠΡΟΣ
Τον Υπουργό Παιδείας, ‘Ερευνας και Θρησκευμάτων, κατοικοεδρεύοντα στο Μαρούσι Αττικής, οδός Ανδρέα Παπανδρέου αρ. 37, ΤΚ 15180.

****************

Κύριε Υπουργέ,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε, ότι ήδη από τις 30-01-2018 και με αρ. πρωτ. ΣΔ24/30-1-2018, βρίσκεται προς επεξεργασία από το αρμόδιο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, το σχέδιο του νέου Οργανισμού του Υπουργείου.

Όπως καλά γνωρίζετε, δεδομένης της βαρύτητας του θέματος για το σύνολο των συναδέλφων, σας έχουμε προ πολλού καλέσει σε συνάντηση σχετικά με τον επίμαχο Οργανισμό με διάθεση να συζητήσουμε πάνω στα σημεία του νέου Οργανισμού που θίγουν άμεσα τους συναδέλφους και την καθημερινότητά τους, όπως το νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου, την πλήρη απουσία ειδικότερων προβλέψεων για τους εργαζόμενους στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου κ.λ.π. Στον αντίποδα, έχουμε εισπράξει από εσάς αοριστολογίες, αναβλητικότητα και αδιαφορία. Χαρακτηριστικά μάλιστα, δεν μεριμνήσατε ούτε καν να μας ενημερώσετε για την ανωτέρω εξέλιξη στα πλαίσια του διαλόγου σας με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, έχετε απαξιώσει να ακούσετε μέχρι και τις απόψεις της κατ’ εξοχήν αρμόδιας Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου για το θέμα, ενώ και το περιβόητο σχέδιο του Οργανισμού δεν έχει αναρτηθεί ποτέ προς δημόσια διαβούλευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Τι πραγματικά είναι;

Επειδή οτιδήποτε επιδρά στην εργασία και την καθημερινότητα των συναδέλφων μας και των οικογενειών τους δεν μπορεί να τίθεται κάτω από το χαλί, ούτε να αποφασίζεται ερήμην των εργαζομένων και σε κλειστές αίθουσες.

Επειδή ως ηγεσία του Υπουργείου επιχειρείτε εσκεμμένα και απέχοντας από κάθε έννοια διαλόγου να δημιουργήσετε εν μία νυκτί τετελεσμένα για τους εργαζόμενους της Κεντρικής Υπηρεσίας ερήμην τους, απέχοντας από κάθε διάλογο με την οργάνωσή μας για ένα τόσο φλέγον θέμα.

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για την απαξιωτική συμπεριφορά σας προς το σύνολο του προσωπικού της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου και τα προβλήματά του και την ουσιαστικά αδιαφανή διαδικασία με την οποία επιχειρείται η υιοθέτηση του νέου Οργανισμού.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ
Όπως μας γνωρίσετε ημερομηνία συνάντησης και διαβούλευσης με τους εκπροσώπους της οργάνωσής μας για να μας ενημερώσετε επίσημα για το πλήρες κείμενο του σχεδίου του νέου Οργανισμού και να συζητήσουμε τα όσα προβλέπει για τους εργαζόμενους στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς τον Υπουργό Παιδείας, ‘Ερευνας και Θρησκευμάτων, κατοικοεδρεύοντα στο Μαρούσι Αττικής, οδός Ανδρέα Παπανδρέου αρ. 37, ΤΚ 15180, προς γνώση του και για τις έννομες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρη αυτή στην οικεία έκθεση επιδόσεως.

 

Μαρούσι, 16 Φεβρουαρίου 2018
Για την εξωδίκως δηλούσα συνδικαλιστική οργάνωση

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κωνσταντίνος Κοτζαμπασάκης         Αντωνία Μητσοτάκη

Δείτε επίσης

Αξιολογικοί πίνακες εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό 2024-2025

Διάδωσέ το Δημοσιεύτηκαν οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών και πίνακας απορριφθεισών αιτήσεων απόσπασης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *