Ολική επαναφορά των Σχολικών Συμβούλων. Θα στελεχώσουν τις νέες δομές;

Διάδωσέ το

Σχολικών Συμβούλων

Σήμερα, ο  Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, στην Ολομέλεια της Βουλής και στην αρχική  του τοποθέτηση για το σ/ν για τις Δομές Εκπαίδευσης, ανέφερε ότι τελικά για λόγους μετάβασης και μη αιφνιδιασμού, θα θεωρηθεί ως μία θητεία το σύνολο των θητειών που έχουν μέχρι τώρα τα στελέχη και θα δίνεται η δυνατότητα σε όλα τα άτομα, σε όλα τα στελέχη( και των Σχολικών Συμβούλων) να θέσουν υποψηφιότητα και να κριθούν.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

Για το θέμα της θητείας, όπως ξέρετε, είμαστε υπέρ του να δίνεται ευκαιρία σε νέους υποψηφίους να διεκδικούν θέσεις, όπως επίσης και για άτομα που αποκτούν εμπειρία σε μία θέση να μπορούν να τη μεταφέρουν σε άλλη.

Παρόλα αυτά, όμως, για λόγους ομαλής μετάβασης και μη αιφνιδιασμού, όπως ακριβώς κάναμε και με την επιλογή των Διευθυντών των σχολείων πέρυσι, θα θεωρηθεί ως μία θητεία το σύνολο των θητειών που έχουν μέχρι τώρα. Θα παραμείνουμε στις δυο θητείες αλλά μία θα είναι η θητεία που θα έχουν ολοκληρώσει, όλες οι θητείες που έχουν ολοκληρώσει μέχρι τώρα, άρα, δίνεται η δυνατότητα σε όλα τα άτομα, σε όλα τα στελέχη να θέσουν υποψηφιότητα και να κριθούν.

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι λοιπόν θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν υποψηφιότητα για συντονιστές εκπαιδευτικού έργου αλλά και όποια θέση ευθύνης των νέων δομών επιθυμούν, σύμφωνα με τα προσόντα τους.

Οι πληροφορίες  όμως ,από επαφές του fresh-education.gr,   δείχνουν ότι οι Σχολικοί Σύμβουλοι είναι δυσαρεστημένοι από το  αρνητικό κλίμα που  δημιουργήθηκε  εις βάρος τους όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά και τους προβληματίζει ότι η σχέση των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου  με τους εκπαιδευτικούς θα είναι πολύ διαφορετική( Διαβάστε εδώ για τη σχέση όπως θα διαμορφωθεί)

Έτσι πολλοί  Σχολικοί Σύμβουλοι, με πολλά επιστημονικά προσόντα, αλλά και με μεγάλη ή λιγότερη εμπειρία διδασκαλίας στη σχολική τάξη, θα το σκεφτούν πολύ σοβαρά να θέσουν υποψηφιότητα για θέση στελέχους στις Νέες Δομές και ειδικά για Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου.

 

Δείτε επίσης

Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία

Διάδωσέ το Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» για μαθητές/τριες …

Πρώτο σχόλιο

  1. Οι άεργοι σχολικοί σύμβουλοι αρκετά παρασίτησαν εις βάρος των εκπαιδευτικών, των μαθητών και όλης της κοινωνίας. Καιρός να δουλέψουν. Δεν είναι δίκαιο ν’ αποκλεισθούν από την διεκδίκηση καμμίας θέσεως, αλλά ούτε οι σκανδαλώδεις, χαριστικές παρατάσεις της αργομισθίας τους είναι δίκαιο να θεωρούνται προτέρα εμπειρία. Το να μην υπολογισθεί ως προϋπηρεσία για τους συμβούλους η τριετής παράταση παραμονής στις θέσεις τους θα το ελάχιστον δικαιοσύνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *