Τρόπος λειτουργίας της Επιστημονικής Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (ΦΕΚ)

Διάδωσέ το

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας Σ. Ζαχαράκη με ρυθμίσεις για τον τρόπο λειτουργίας της Επιστημονικής Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Ε.Ε.Π.Π.Σ.) 

Αντικατάσταση της 87615/Δ6/31-5-2019 (Φ.Ε.Κ. 2190/τ.Β΄/7-6-2019) υπουργικής απόφασης «Ρυθμίσεις αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της Επιστημονικής Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Ε.Ε.Π.Π.Σ.) ως ακολούθως:

1. Η Ε.Ε.Π.Π.Σ είναι επταμελής και συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για θητεία ενός (1) έτους. Στην Ε.Ε.Π.Π.Σ συμμετέχουν:

α) Ένα (1) μέλος Δ.Ε.Π. Α.Ε.Ι. Παιδαγωγικού Τμήματος ομότιμος ή αφυπηρετήσας ως Πρόεδρος.

β) Τέσσερις (4) Διευθυντές που υπηρετούν ή υπηρετούσαν σε Πειραματικό ή Πρότυπο Σχολείο.

γ) Ένας (1) εκπαιδευτικός που υπηρετεί ή υπηρετούσε σε Πειραματικό ή Πρότυπο Σχολείο.

δ) Ένας (1) εκπαιδευτικός.

2. Ως αντιπρόεδρος της Ε.Ε.Π.Π.Σ ορίζεται ένα από τα μέλη της, το οποίο εκλέγεται με πλειοψηφία των παρόντων μελών στην πρώτη συνεδρίαση. Ο/η αντιπρόεδρος συνεργάζεται στενά με τον/την πρόεδρο και τον/την αναπληρώνει πλήρως στα καθήκοντά του, όταν εκείνος/η ελλείπει, απουσιάζει ή κωλύεται.

3. Η Ε.Ε.Π.Π.Σ. βρίσκεται σε απαρτία όταν είναι παρόντα τουλάχιστον τέσσερα από τα μέλη της. Η απαρτία πρέπει να υπάρχει σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης.

4. Η Ε.Ε.Π.Π.Σ. συνεδριάζει ύστερα από έγγραφη πρόσκληση του/της προέδρου, η οποία αποστέλλεται σε όλα τα μέλη τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν από τη συνεδρίαση, εκτός αν αυτή είναι έκτακτη, οπότε η πρόσκληση μπορεί να αποσταλεί και μια ημέρα πριν τη συνεδρίαση. Στην πρόσκληση ορίζονται η ημέρα και η ώρα της συνεδρίασης, καθώς και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Η Ε.Ε.Π.Π.Σ. μπορεί να συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη.

5. Οι συνεδριάσεις διενεργούνται τακτικά και εκτάκτως κατά την κρίση του/της προέδρου, όταν προκύψουν θέματα προς συζήτηση. Η σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης είναι υποχρεωτική για τον/την πρόεδρο, εφόσον ζητηθεί από τέσσερα τουλάχιστον μέλη με έγγραφη αίτησή τους, στην οποία προσδιορίζουν τα θέματα για τα οποία ζητείται η σύγκληση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Stop-bullying στα σχολεία: Εγκύκλιος για να μπουν τα ονόματα των εκπαιδευτικών στην πλατφόρμα

6. Ο/η πρόεδρος κηρύσσει την έναρξη και τη λήξη των συνεδριάσεων, διευθύνει τις εργασίες, φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία της Ε.Ε.Π.Π.Σ. και ασκεί κάθε άλλη αρμοδιότητα που του/της ανατίθεται με απόφαση Ε.Ε.Π.Π.Σ.

7. Ο/η πρόεδρος μπορεί να αναθέτει σε μέλος της Ε.Ε.Π.Π.Σ., σε μέλη των ΕΠ.Ε.Σ. ή σε εκπαιδευτικούς Πειραματικών ή Προτύπων Σχολείων την ειδικότερη μελέτη και εισήγηση συγκεκριμένου θέματος.

8. Ο/η γραμματέας και ο/η αναπληρωτής του/της ορίζονται με την ίδια απόφαση που ορίζονται τα μέλη της Ε.Ε.Π.Π.Σ., διοικητικοί υπάλληλοι ή δημόσιοι εκπαιδευτικοί, κατηγορίας ΠΕ του Υ.ΠΑΙ.Θ.

9. Για τις συζητήσεις και τις αποφάσεις της Ε.Ε.Π.Π.Σ. συντάσσονται πρακτικά από τον γραμματέα και επικυρώνονται από την Ε.Ε.Π.Π.Σ. στην επόμενη συνεδρίαση, με επιμέλεια του/της προέδρου της.

10. Στις συνεδριάσεις της Ε.Ε.Π.Π.Σ. μπορεί να παρίστανται, ύστερα από πρόσκληση του/της προέδρου της, είτε εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των μαθητών ή των συλλόγων αποφοίτων των Πειραματικών ή Πρότυπων Σχολείων, είτε εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών φορέων, όταν συζητούνται θέματα που τους αφορούν.

11. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.

12. Η Ε.Ε.Π.Π.Σ. συνεδριάζει στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και υποστηρίζεται διοικητικά από τη Γενική Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης-Αυτοτελές Τμήμα Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Μαρούσι, 12 Νοεμβρίου 2019
Η Υφυπουργός

ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

ΤΟ ΦΕΚ

Δείτε επίσης

Κοινή επιστολή για τη λειτουργία των ΚΠΕ/ΚΕΠΕΑ

Διάδωσέ το Ωστόσο και παρά το ότι είναι αυτονόητη η στήριξη και ενίσχυση της λειτουργίας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *