ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ζ. Μακρή: Η πλειοψηφία των σχολείων δεν συμμετέχει στην αξιολόγηση μέχρι στιγμής

Διάδωσέ το

Μέχρι στιγμής δεν είναι πλειοψηφικός ο αριθμός των σχολείων που έχει προχωρήσει σε διαδικασία αξιολόγησης, αλλά είναι ένας σημαντικός αριθμός, παραδέχτηκε η υφυπουργός, κα. Ζέττα Μακρή, σε συνέντευξη που έδωσε στον Παναγιώτη Τζένο και στο ραδιόφωνο “Παραπολιτικά”.

Η υφυπουργός Παιδείας τόνισε όμως, ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί  και εξέφρασε την πεποίθησή της, ότι παρά τις αντιδράσεις συνδικαλιστών και μεμονωμένων εκπαιδευτικών, στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν αντίρρηση και δεν έχουν λόγο να φοβούνται την αξιολόγηση. Θέλουμε να δημιουργήσουμε κουλτούρα αξιολόγησης, μιας εκπαιδευτικής και επαγγελματικής τάξης που κατεξοχήν αξιολογεί άρα και η ίδια πρέπει να αξιολογείται και με αυτό τον τρόπο πρέπει να επιβραβεύεται και όχι να τιμωρείται, σημείωσε η υφυπουργός. Παιδείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Τι πραγματικά είναι;

Στην ερώτηση γιατί τόσοι εκπαιδευτικοί αντιδρούν, η υφυπουργός απάντησε ότι: “δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται σε ελλιπή ενημέρωση”, τονίζοντας ότι “όταν η αξιολόγηση εφαρμοστεί θα αποδεχτεί περίτρανα αυτό που πιστεύουμε όλοι στο Υπουργείο, ότι οι εκπαιδευτικοί μας είναι εξαιρετικά αποτελεσματικοί”

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ

Σοκ και δέος στην εκπαίδευση: Υποβιβασμοί δημοτικών σχολείων!

Δείτε επίσης

Stop-bullying στα σχολεία: Εγκύκλιος για να μπουν τα ονόματα των εκπαιδευτικών στην πλατφόρμα

Διάδωσέ το Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού προχώρησε σήμερα στην έκδοση εφαρμοστικής εγκυκλίου για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *